Zdravím,
o víkendu se se mi konečně podařilo dát nový komp dohromady. Mám E6400, desku Gigabyte 965P-DS4 a paměti G-Skill. Dnes jsem začal trochu i taktit. Říkam trochu, protože se s novým železem teprve postupně seznamuji. Přečetl jsem si celou tuto diskuzi a poznamel pár tipů. Vzhledem k tomu, že předpokladem dobrého taktování je i dobré chlazení asi nemá cenu tady psát. Bohužel mám jeden problém, který souvisí právě s chlazením a tím je jaká je skutečná teplota procesoru. Stáhnul jsem si nové verze různých diagnostických programů, ale každý ukazuje většinou jinou hodnotu a rozdíly jsou poměrně velké. V nezatíženém stavu jsou hodnoty teplot následující (CPU jede na 3,2 GHz, 1,38V, chladič Freezer7, otevřený case): SpeedFan 4.29 45 °C, EasyTune5 44 °C, CoreTemp Beta 0.9.0.57 core1 58 °C + core2 54 °C, Intel Thermal Analysis Tool CPU0 60 °C + CPU1 54 °C. U první dvojice programů jsou hodnoty téměř shodné a i u druhé dvojice jsou velice podobné, ale mezi první a druhou dvojicí je podstatný rozdíl. Je možné, že by druhá dvojice vyhodnocovala přímo teplotu jader procesorů a první dvojice z jiného čidla? Druhá otázka je, jaká je doporučená maximální teplota procesorů Core2Duo a jak ji sledovat - pomocí první dvojice programů nebo pomocí druhé dvojice? Díky za pomoc.