Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Řeším teď problém sdílení dat a zálohování na domácí použití. Pevně věřím, že sekce je správná...
    Doma jsou: pc (má pracovní stanice, společná TV, video, hudba,...), noťas manželky a časem přijde i můj noťas. Propojeno přes switch, vč. vstupu netu. Jde mi o to, aby data (dokumenty, mp3, video, fotky,...) byla na jednom místě ("storage") a přístupná z desktopu (bez omezení) a z noťasu s omezením (např. nemožnost měnit nebo mazat). Velice rád bych, aby při snaze přehrát mp3 ze storage se daný soubor nemusel stahovat a ukládat na disk (např. na disk notebooku).
    Zároveň s tím řeším i systém záloh. Pokud by storage byla v desktopu, vyloučil jsem pouhé použití raid1 a přikláním se k externímu řešení (klidně i s raid1). Původně jsem zamýšlel použít usb externí box a hdd; zálohování bych prováděl jednou za čas (jednou týdně a dle potřeb). Ale dle této diskuze (http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=51998) jsem začal váhat nad externím raid1 řešením. Mám doma delláckej optiplex (PII, 128MB, atd.), kterej jsem hodlal vyřadit, ale možná by nahradil toto zařízení zmíněné MadCapem (http://206.82.202.46/Products/Storage/NetworkStorage/SC101.aspx). Určitě bych nepotřeboval slyšet ty zálohovací disky celý den, ale při troše snaze bych ho mohl odlučnit, cpu je pasiv a celej case (trochu větší než sc101 ) má jeden větráček a pěkně vymyšleny chlazení. Pokud půjde zálohování zautomatizovat, mohl by běžet stále jinak bych prováděl zálohu dle potřeby (jako u usb řešení).
    Díky za každou konstruktivní radu
    Naposledy upravil Brogg; 27.08.2006 v 03:02.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Fasch bios Gigabyte Ga7VT880 L muzu dat bios s PRO verze??
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.09.2004, 18:47

Pravidla přispívání