Situácia je takáto: Asi pred dvoma tyždnami som prišiel o SIM kartu. Mal som ešte starú službu Easy Life, ktorú som naschval nezmenil na Team, napriek tomu, že mi mesačne chodia SMSky na akcie, kde iba stačí prejsť na Easy Team. Ale nie, ja to nechcem. Dnes som zašiel do T-Mobile, že si nechám vystaviť novú SIM kartu. Už som to robil, za 15 minút sa to d§ vybavuť, len budete lahšľ o 3 stovky. A čo mi na to povedal ten poskok ružový? Samozrejme, ale budete už mať Easy Team. na moju otázku, že prečo by som mal prejsť na Team mi povedali, že Life-ové karty sa už nepredávajú. Tak som si pekne povedal svoje, povedal som že to budem ešte riešit a odišiel som bez SIMky. Samozrejme to týpkovi bolo ukradnuté - aj ho chápem. Takže moja otázka na vás. Môže ma operátor prinútiť na zmenu programu takýmto spôsobom? Mne to pripadá ako keby som mal paušál 60 a po strate SIMky by som musel prejsť napríklad na 100ku. Samozrejme ja som z operátorom podpísal zmluvu na službu Life (presnejšie Nonstop, ale po čase som to zmenil na Life).

Pre bratov čechov: Easy je dobíjacia karta, niečo ako u vás Go, alebo Oskarta. Zo začiatku bolo na výber buď NONSTOP alebo LIFE. Na Nonstope bola vždy rovnaká cena, na Lifeku podľa spičiek a podobne (cez deň drahé, večer lacnejšie), s tým že aktuálny kredit sa zobrazuje v telefóne a SMSky sa odpočitávajú po desiatkách. Asi pred dvoma rokmi začal vtedajší Eurotel tlačit Easy Team, ktoré sa cenovo podobá Lifeku, ale každá zmena kreditu sa hlási SMSkou. Takže keď pošlete SMSku, tak dostanete okrem odpovede ešte dalšie dve (notifikáciu a stav kreditu). Samozrejme dá sa to vypnúť, ale potom už musíte volať nejaké číslo, kde vám automat povie aktuálni kredit, a pokial máte už len pár halierov, tak vám nedovolí ani prezváňať. A toto je to, čo ja nechcem.

Takže moja otázka. Môže sa operátor takto správať, že mi odmietne vydať kartu na takú službu akú som doteraz mal?