Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 77

Téma: Koupě PC

Exclamation Koupě PC

Plánuji koupit PC . Nemůžu si dovolit za víc jak 5500,-Kč . Chci se zeptat co říkáte na tenhle pc - http://www.dxt.cz/?Mode=ShopInfo&ISr...nam.asp?typ=12 - Když do něj vloží grafiku Ati Radeon 9250 a 256mb ram tak by mohl být i slušnej co říkáte . Stačí mi to teda na dobré fps v NFSU 2 v Enemy territory .A ještě něco mám zkušenosti z těma PC za 5500,- atd. . Bedna je Barbone a pár už sem jich měl . U jednoho chyba hargware (furt skákala modrá obrazovka atd.) sekalo se to . Můžete mi doporučit programy který uzkouší na 100% funkčnost komponentů Aby se to uplně zatížilo . Chci ho pak otevřít a pak do něj dát komponenty . (strácím záruku a pak bych nerad kupoval zase něco jiného.) Máte s tím někdo zkušenosti ?? Díky za rady atd. (popřípadně mi doporučte PC do 5000,-) dík

Wink Re: Koupě PC

v tyhle cenovy kategorii bych ti spis doporucil koupit nejakou bazarovku po dilech dost usetris a urcite te to vyjde lip nez tohle ....

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní Re: Koupě PC

Mrkni se na tenhle thread:
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63153
    sice je to drobet drazsi ale zase to bude vykonove uplne jinde, tak 2-3x vykonejsi, navic nektere veci co sou tam uvedeny urcite mas doma (klaveska, mys, monitor...)
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Citace Původně odeslal falcon Zobrazit příspěvek
    Mrkni se na tenhle thread:
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63153
    sice je to drobet drazsi ale zase to bude vykonove uplne jinde, tak 2-3x vykonejsi, navic nektere veci co sou tam uvedeny urcite mas doma (klaveska, mys, monitor...)
    8500,- bohužel nemám .
    Nevím . Myslím si ten PC na dxt je docela slušnej za ty prachy . Sice to není pc na hraní ,ale po přidání par komponentů to bude dobrý ne . A jak mám teda zjistit jestli ten PC je 100% ok Nechci ho mít nějakej špatnej nebo tak

Přidám se k ostatním, buď kup bazarovej komplet a nebo po kusech a složíš si to. Jediná nevýhoda je, že musíš chvilku počkat a koukat po bazarech, ale vždycky se něco najde. V Tvy cenovy relaci se dá např. pořídit něco jako Barton2500+. 1GBram, 6600GT a s tím si určitě zažiješ víc srandy
    PS: Zrovna jedna nabídka kompletu z dneška...
    Naposledy upravil Brogg; 17.07.2007 v 16:03.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Asi mi neco uniklo, ale tam ta sestava za 5400kc nema mechaniky (+700kc) a monitor. To same (imho lepsi grafika) te vyjde na 5163,- a v cene je 512MB pameti (tam jen 256MB - nepouzitelne ani na windows). Kdyz k tomu prihodis DVD za 700,- tak jsi porad pod 6000,- Na hry to nebude ani nahodou, ani ta VIA ani ta n6100 co mam v kalkulaci neni na hry delana. Zadnou 9250 do toho nepridas, protoze ta deska nema AGP slot. Takze si bud nasetri o trochu vic penez (v dobe prazdnin snad neni problem) a nebo mej ten PC jen na internet a word.

PS: ta Maulova sestava je levnejsi jak to co si chces porit ty (on tam ma solidni grafiku, vic pameti, monitor, dvd - kdyz toto postupne dokoupis taky, tak zaplatis vic).

edit: co chces porad testovat ? Ten PC od DXT je snad novej ne ? To neni bazar. Je na to normalni zaruka.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Asi mi neco uniklo, ale tam ta sestava za 5400kc nema mechaniky (+700kc) a monitor. To same (imho lepsi grafika) te vyjde na 5163,- a v cene je 512MB pameti (tam jen 256MB - nepouzitelne ani na windows). Kdyz k tomu prihodis DVD za 700,- tak jsi porad pod 6000,- Na hry to nebude ani nahodou, ani ta VIA ani ta n6100 co mam v kalkulaci neni na hry delana. Zadnou 9250 do toho nepridas, protoze ta deska nema AGP slot. Takze si bud nasetri o trochu vic penez (v dobe prazdnin snad neni problem) a nebo mej ten PC jen na internet a word.

PS: ta Maulova sestava je levnejsi jak to co si chces porit ty (on tam ma solidni grafiku, vic pameti, monitor, dvd - kdyz toto postupne dokoupis taky, tak zaplatis vic).

edit: co chces porad testovat ? Ten PC od DXT je snad novej ne ? To neni bazar. Je na to normalni zaruka.
    jo je ,ale když má záruku tak neznamená že bude ok. Jak sem psal měl jsem novej pc půl roku. Záruku sem nerušil. Po pul roce zacne blbnout přinesu ho do globusu kde sem ho koupil a za 2 MĚSÍCE!!! mi přišel a nic tam nedaly ! Chyběl tam chladič , hdd , cdrom a když sem se podíval přez dírku která tam byla tak tam nebyli ani ram a snad ani CPU!!! Tak sem jim ho hned donesl spátky a vynadal sem jim! Řekly že se omlouvaj , že se stala nějaká chyba atd. Dali mi 12000,- (cena za kterou sem to kupoval). Šel sem tam znova a koupil jinej . Teď ho má brácha ,ale je tam něco z deskou někdy nebere HDD a nebo Cdrom . Teď jedu na starý 400mhz mašině a chci koupit jinej . A to sem nerušil záruku!! (až pak u toho 2hýho) . Takže když po testech který budou komplet ok tak vím že se s tím třeba za rok nic nestane a můžu s radostí zrušit záruku a dát si tam mojí grafiku atd.
    A monitor a ty blbosti mám jen PC mi tak trochu zchází...

Promovaný inženýr mince Avatar uživatele Doktor-Prase
    Věk
    42
    Vliv
    298

Soude podle prispevku bude asi nejjednodussi, kdyz si:
    A) doplnis bydliste
    B) s nekym z okoli && z fora se domluvis, at ti treba za pivko/dve/basu/flasku ci jinej uplatek proste neco bazarovyho sezene/sestavi.
    1) BigPiG System mk2 Phenom II x4 955; 4x2048MB DDR3; MSI FX890-GD70; CF 5830; VelociRaptor 300GB + 2xSeagate SV35.5 2TB RAID1 + Samsung F1 750GB + Samsung F2 1,5TB;Lian Li PC-8FIB; 2408WFP
    2) PigPics E-500 + ZD 1445 + ZD 4015 + SanDisk ExtremeIII 4GB + Lexar Premium 1GB - IndoCertified
    3) Pig@Work CATIA V5 r14-r18 @ Precision T5500: Intel W5590, Quadro FX3800 & Dell Ultrasharp U2410 & SpacePilot guaranteeing a minimum of 120 clicks per minute
    4) PigFun Ubuntu 9.10 @ Corsair Flash Voyager 16GB @ Mobile PiG - HP nw8240 M770; FireGL v5000; 15.4" @ 1920x1200; 1+1GB RAM
    5) MiniPig Lenovo X201i: i3 370M; 12" 1280x800 matte; 2GB DDR3 RAM; 6+ hours battery lifetime

Vliv
    334

Citace Původně odeslal Smaky Zobrazit příspěvek
    jo je ,ale když má záruku tak neznamená že bude ok. Jak sem psal měl jsem novej pc půl roku. Záruku sem nerušil. Po pul roce zacne blbnout přinesu ho do globusu kde sem ho koupil a za 2 MĚSÍCE!!! mi přišel a nic tam nedaly ! Chyběl tam chladič , hdd , cdrom a když sem se podíval přez dírku která tam byla tak tam nebyli ani ram a snad ani CPU!!! Tak sem jim ho hned donesl spátky a vynadal sem jim! Řekly že se omlouvaj , že se stala nějaká chyba atd. Dali mi 12000,- (cena za kterou sem to kupoval). Šel sem tam znova a koupil jinej . Teď ho má brácha ,ale je tam něco z deskou někdy nebere HDD a nebo Cdrom . Teď jedu na starý 400mhz mašině a chci koupit jinej . A to sem nerušil záruku!! (až pak u toho 2hýho) . Takže když po testech který budou komplet ok tak vím že se s tím třeba za rok nic nestane a můžu s radostí zrušit záruku a dát si tam mojí grafiku atd.
    A monitor a ty blbosti mám jen PC mi tak trochu zchází...
    hele, vubec tomu asi nerozumis, tak jen pro vneseni trochu svetla:
    - PC z Globusu, Teska, Makra atd si koupi jen idiot (mel jsem tu cest)
    - po mesici bez PC tam dojdu, vezmu si pekne penizky spatky a jdu jinam
    - i kdyz projdou vsechny tve testy, tak NIKDE nemas garanci, ze se tomu za dva dny nic nestane. Od toho mas 2 roky zaruky.
    - pridam se k Dr. Praseti (hustej nick, kdyz se na nej ma odkazovat ) a doporucim ti to same.
    - TSBohemia, Softcom a urcite i dalsi ti slozi z tebou vybranym komponent co budes chtit, zaruka bude mnohem lepsi jak pochybny DXT.

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Podle toho jak a co původní tazatel píše, se mohu jen a jen přidat a doporučit se spolehnout na jiné a zkušenější.
    To, že jsi koupil pc ze supermarketu je smůla, příště podobnou chybu neudělej (chybama se má člověk učit, takže moc nechápu proč jsi tam zase nakupoval ). To, že jsi čekal na vyřízení reklamace 2 měsíce je ale Tvůj problém plynoucí z neznalosti...
    Osobně bych někoho poprosil z fóra a násleně zaplatil (nebo se jinak vyrovnal) za sehnaní a zkompletování pc. Jen doplním pro jistotu: To, že Ti někdo poskládá pc a předá ve funkčním stavu, neznamená, že nese následnou odpovědnost za problémy (např. způsobené Tvým zásahem). Prostě Ti to poskládá a případně předá záručáky... Jestli požaduješ oficiální záruku od firmy, pak si to nech poskládat od Softcomu, Alafacomputer, CC,... (ale to bude možná trochu nad limit)
    PS: Příště piš trochu srozumitelněji
    Naposledy upravil Brogg; 17.07.2007 v 16:54.

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    Podle toho jak a co původní tazatel píše, se mohu jen a jen přidat a doporučit se spolehnout na jiné a zkušenější.
    To, že jsi koupil pc ze supermarketu je smůla, příště podobnou chybu neudělej (chybama se má člověk učit, takže moc nechápu proč jsi tam zase nakupoval ). To, že jsi čekal na vyřízení reklamace 2 měsíce je ale Tvůj problém plynoucí z neznalosti...
    Osobně bych někoho poprosil z fóra a násleně zaplatil (nebo se jinak vyrovnal) za sehnaní a zkompletování pc. Jen doplním pro jistotu: To, že Ti někdo poskládá pc a předá ve funkčním stavu, neznamená, že nese následnou odpovědnost za problémy (např. způsobené Tvým zásahem). Prostě Ti to poskládá a případně předá záručáky... Jestli požaduješ oficiální záruku od firmy, pak si to nech poskládat od Softcomu, Alafacomputer, CC,... (ale to bude možná trochu nad limit)
    PS: Příště piš trochu srozumitelněji
    Myslím si že je jedno jestli je to v supermarketu nebo jinde . Všude maj bejt PC ok . Ale nejsou . Jen Barbone je pěkná sračka a nebejt mojí blbosti tak si vezmu jinej . Třeba Leo nebo podobně. To sou prostě značky good. Ale zase je to drahé. A jinak nechal bych si to od někoho poskládat to klidně . Ale jen sem napsal jestli je to dobrej pc a jestli se za tu cenu to vyplatí . Penízky ještě nemám ,ale dělá se na tom ...

a PC rozumím

Myslím si že je jedno jestli je to v supermarketu nebo jinde . Všude maj bejt PC ok . Ale nejsou . Jen Barbone je pěkná sračka a nebejt mojí blbosti tak si vezmu jinej . Třeba Leo nebo podobně. To sou prostě značky good. Ale zase je to drahé. A jinak nechal bych si to od někoho poskládat to klidně . Ale jen sem napsal jestli je to dobrej pc a jestli se za tu cenu to vyplatí . Penízky ještě nemám ,ale dělá se na tom ...
    Teď vážně přemýšlím o tom, jestli si děláš srandu Každopádně se domnívám, že ses dozvěděl, cos chtěl - ten pc, co sis vybral není výhodná koupě.
    a PC rozumím
    Tak jo, dobře

Vliv
    334

VSECHNY neznackove PC koupene v supermarketech jsou SHITY (znacka = IBM, HP, DELL), pochopis to uz ? Zadny supermarket je nedela, jen prodava cizi scot. Kdyz pujdes do kdejakeho pocitaceho obchodu, tak dostanes to same, ale bez prekupnika ala supermarket. Barbone nevim co je (TSBohemia ?), LEO nic moc (ani casak, ani pc).
    Kdyz se podivas na vsechny nabidky ze supermarketu, tak je tam nejaky ojeb, at uz deska (viz napr. DXT) nebo integrovana grafika o ktere se taktne mlci ci mala pamet atd.

odpoved na tvuj citovany dotaz: ne, neni to dobre pc. ne, nevyplati se to za ty penize.

edit: ad Barbone...podle netu to je TSBohemia. Nevim jak ted, ale pred dvema rokama delali solidni PC (clovek dostal za sve penize adekvatni HW).

ps: muzu vedet kolik je ti let ?
    Naposledy upravil PetrT; 17.07.2007 v 18:34.

Není možné aby jsi na jednu stranu chtěl kupovat pc viz tvůj odkaz a na druhou tvrdil, že pc rozumíš lidi ti tu chtějí v rámci své dobré vůle poradit a jestliže se tu sejde názor, že pc co se prodávají v supermarketech jsou opravdu na 3.14ču tak tomu věř.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Kdyz chces dat AGP grafiku do základní desky s PCI-E tak to ohledne vych znalosti PC nebude tak valny.
    Za tu cenu se to fakt nevyplati (256MB operacni pameti je dneska utopie) - cili mas dve moznosti:
    1) nasetrit na lepsi sestavu
    2) sestavit lepsi komp za stejne penize z bazarovych komponent, ne-li novych..
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    Není možné aby jsi na jednu stranu chtěl kupovat pc viz tvůj odkaz a na druhou tvrdil, že pc rozumíš lidi ti tu chtějí v rámci své dobré vůle poradit a jestliže se tu sejde názor, že pc co se prodávají v supermarketech jsou opravdu na 3.14ču tak tomu věř.
    Já vím . Chci od nich poradit pač nemám zkušenosti z DXT a nevím jestli dělaj dobré pc které nebude za pár dní vadné a nebo jestli sou to šmejdi a dělaj věcí na 3.14ču A lidem který radí děkuju ,ale nepotřebuju aby mi třeba dávaly odkaz na PC za 8500,- psal sem že to musí být do 5500,- ale i tak dík noo....

Nemas zkusenosti .. v kratkosti zkusenost servisaka - vsechny sestavy, co prodavaj v hypersupermegaobchodech, nejlepe v akci, stoji za damsky pohlavni organ. Jak bylo receno, bud bazarovku, nebo nasetrit (brigadicka?), pripadne nekoho podplatit a nechat si to postavit z pouzitejch veci.
    Loading signature [ FAILED ]

Vliv
    334

Ad DXT si precti:
    tady a tady. To ze napises ze mas max 5500,- nic neznamena, kdyz hned dodas, ze do toho das lepsi to a to. Tak si nasetri rovnou vic a kup si to hned. Kdyby jsi si prosel zdejsi sekci s nazory na prodejce, tak bys mel uz nejaky nazor na renomovane firmy, kde se vyplati nakupovat. Chtit nejnizsi cenu a nejvyssi kvalitu nejde, protoze tato kombinace neexistuje.

Citace Původně odeslal admix Zobrazit příspěvek
    Nemas zkusenosti .. v kratkosti zkusenost servisaka - vsechny sestavy, co prodavaj v hypersupermegaobchodech, nejlepe v akci, stoji za damsky pohlavni organ. Jak bylo receno, bud bazarovku, nebo nasetrit (brigadicka?), pripadne nekoho podplatit a nechat si to postavit z pouzitejch veci.
    Takže mi ten PC z DXT nedoporučuješ

Ne

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Chtit nejnizsi cenu a nejvyssi kvalitu nejde, protoze tato kombinace neexistuje.
    That's right. Ale že je těch lidí co si tuhle blbost neustále myslí...
    Takže mi ten PC z DXT nedoporučuješ
    No sorry, to jako rofl Toto si koleduje o vstup do Hall of shame...

ok. Hele a když mi teda nedoporučuješ to PC (asi podel ceny a jeho hardwaru) tak mi řekni jestli mi ho *doporučíš* podle výrobce DXT . Jestli nedělaj šunty atd. nemyslím rychlostně ,ale jestli to vydrží . Snad kapeš?!

OK, takze znova - nedoporucuju DXT whatever, ani Tesco whatever atd atd atd - doporucuju poradne cist

Vliv
    334

ok. Hele a když mi teda nedoporučuješ to PC (asi podel ceny a jeho hardwaru) tak mi řekni jestli mi ho *doporučíš* podle výrobce DXT . Jestli nedělaj šunty atd. nemyslím rychlostně ,ale jestli to vydrží . Snad kapeš?!
    ehm...vazne apeluju na to, aby jsi napsal svuj vek. Proc ? Protoze duvod proc ti nedoporucujeme to PC je kvuli cene za komponenty, volbu komponentu a, ted se nelekni, firmu ktera tyto komponenty za tuto cenu spachtila. A jaka to je firma ? Chvilka napeti ... aaano, slysim ze zadnich lavic DXT !

ps: ctes co ti tu piseme nebo mas nejaky filtr na volbu slov a nic jineho te nezajima ? Zadna firma ti nezaruci, ze jejich PC ti vydrzi po celou dobu zivotnosti. Firma NEDELA HW, takze ti to nemuze rucit.
    Naposledy upravil PetrT; 17.07.2007 v 19:22.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání