Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: NF7 V2.0 + Bart 2500+ a nestabilní Prime a další věci :(

Standardní NF7 V2.0 + Bart 2500+ a nestabilní Prime a další věci :(

Tak jsem z toho už vážně na přášky a nevím co si o tom mám myslet. Osadil jsem zpět svého starého Bartona 2500+ co je v podpisu, který býval vždy !!!! PrimeStable při 1.85V a najednou hází po 8 hodinách chybu, po x-testech na této Voltáži, vždy ve zhruba stejný čas 8hod a 17minut. Abych objasnil co se stalo, tento procák byl pryč cca měsíc a používaný na ASUS nF2 Deluxe a já si koupil jiného Bartona, v domnění, že budu mít lepší kousek, ale seknul jsem se dost a nakonec se mi tedy původní procák vrátil, ale najednou není PrimeStable.
    To že na nForce2 lítá napětí jak o závod, na to jsem si zvyknul, ale to že lítá dokonce o 0.036V to už se mi zdá krapítek dost. Přitom napětí na větvích je v normálu a mělo by být OK, teploty jsem míval při full loadu a Prime 53°C max.
    Další věc, co mě včera dost zarazila byla chyba, kdy mi Wokna hodili hlášku, že RAMka hodila chybu při READ funkci a nazdar bazar Wokna klekly Po restartu OK, ale nevím co mám z toho vyvodit, RAMky kdysi projely Shareware verzi GoldMemory v poho (ale to už je nějakej pátek) jenže mě se celá tahle situace nezdá. Deska nechtěla komunikovat ani se ZAPovím XP 1800+ kdy se dalo na 400FSB (dokonce ani na 200x10 !!! a přitom ten proc zvládal 2400MHz v pohodě.), tak to prostě nedokázala vydržet.
    Jinak jsem zkusil hromadu BIOSů včetně modovaných, ale nic nepomáhá.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Standardní Re: NF7 V2.0 + Bart 2500+ a nestabilní Prime a další věci :(

Citace Původně odeslal BeachKEN
    Tak jsem z toho už vážně na přášky a nevím co si o tom mám myslet. Osadil jsem zpět svého starého Bartona 2500+ co je v podpisu, který býval vždy !!!! PrimeStable při 1.85V a najednou hází po 8 hodinách chybu, po x-testech na této Voltáži, vždy ve zhruba stejný čas 8hod a 17minut. Abych objasnil co se stalo, tento procák byl pryč cca měsíc a používaný na ASUS nF2 Deluxe a já si koupil jiného Bartona, v domnění, že budu mít lepší kousek, ale seknul jsem se dost a nakonec se mi tedy původní procák vrátil, ale najednou není PrimeStable.
    To že na nForce2 lítá napětí jak o závod, na to jsem si zvyknul, ale to že lítá dokonce o 0.036V to už se mi zdá krapítek dost. Přitom napětí na větvích je v normálu a mělo by být OK, teploty jsem míval při full loadu a Prime 53°C max.
    Další věc, co mě včera dost zarazila byla chyba, kdy mi Wokna hodili hlášku, že RAMka hodila chybu při READ funkci a nazdar bazar Wokna klekly Po restartu OK, ale nevím co mám z toho vyvodit, RAMky kdysi projely Shareware verzi GoldMemory v poho (ale to už je nějakej pátek) jenže mě se celá tahle situace nezdá. Deska nechtěla komunikovat ani se ZAPovím XP 1800+ kdy se dalo na 400FSB (dokonce ani na 200x10 !!! a přitom ten proc zvládal 2400MHz v pohodě.), tak to prostě nedokázala vydržet.
    Jinak jsem zkusil hromadu BIOSů včetně modovaných, ale nic nepomáhá.
    Jak dlouho máš ten zdroj?
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Citace Původně odeslal Spajdr
    Bude tomu přesně rok, ale napětí na větvích se mi zdá v normálu, je to přeci taky Fortron 350W takže by měl ty 2 roky jet jak po másle ne?

iPad Pro / iPhone SE

Bude tomu přesně rok, ale napětí na větvích se mi zdá v normálu, je to přeci taky Fortron 350W takže by měl ty 2 roky jet jak po másle ne?
    No mě to po roce taky právě už nešlo tak taktovat jako dřív protože jsem kromě grafiky nic neměnil, ale prostě se tomu nechtělo jít tak vysoko jako dřív. Proto mám enermax a jede to zase jako dřív. To s tím lítáním voltáže taky o něčem svědčí. Prubni jiný zdroj schválně, jenom tak na zkoušku.

Standardní

Monitoring napeti je na NF7 uplne na líču, takze si toho, ze to lita nevsimej -to kazdymu...spis otestuj ramky Memtestem a napis v jakych konfiguracich toho Barta zkousis a jakej mas bios, fsb, casovani
    IBM X60

Standardní

Citace Původně odeslal player1
    Monitoring napeti je na NF7 uplne na líču, takze si toho, ze to lita nevsimej -to kazdymu...spis otestuj ramky Memtestem a napis v jakych konfiguracich toho Barta zkousis a jakej mas bios, fsb, casovani
    Kuwa woe, ty jsi snad slepej ne? Co mám asi v podpisu jedu na 3200+ (jelikož je LOCKed) tj. 11x200 jinak BIOS mám nyní modnutý 3D-Fire na D23 verzi, zkoušel jsem i originály a spousty dalších a výsledek je stejnej. Ramky to asi projedou OK, jen mě spíš zaráží, ta chyba, co mi to vyhodilo, jelikož tu jsem viděl poprvé, Side Adressing bla bla bla a READ RAM error, že by se mi zbláznily Dual OCZ

2Spajdr: Nemám bohužel možnost někde něco schrastit.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Tak zkus jen kazdou pamet zvlast.
    MB Epox 9NDA3+, CPU A64 3200+@?GHz, RAM 2x512MB A-DATA DDR566, VGA Sapphire Toxic RX800PRO@XT, Audio Audigy 2, HDD WD Raptor 74GB & Hitachi 7k250 160GB, DVD Pioneer DVR-108, Case YY-5601 + LCPower 550W, Cooling Water, Monitor Hercules 920PRO DVI, My OC Gallery

Standardní

Citace Původně odeslal Jiri Drak
    Tak zkus jen kazdou pamet zvlast.
    Pochybuju, že to bude mít nějakej přínos, tohle nebude ani snad chyba RAMky, bohužel dnes nebudu doma abych to testnul, takže budu muset vydržet do zejtra, ale prostě mi to vrtá hlavou.

Jinak jsem taky vyměnil Silent Boosta za ThermalRight, ale teploty jsou identický, takže to je nesmysl aby to na to mělo vliv.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Kuwa woe, ty jsi snad slepej ne?

Ramky to asi projedou OK, jen mě spíš zaráží, ta chyba, co mi to vyhodilo, jelikož tu jsem viděl poprvé, Side Adressing bla bla bla a READ RAM error, že by se mi zbláznily Dual OCZ
    Kdybys ten Memtest zkusil, mohly bysme aspon vyloucit ramky pac, tohle chyba se mne stava pri moc agresivnim casovani nebo taktu ram/fsb Zkus taky kazdou zvlast nedavno mne zacal z niceho dic delat borderl dual channel a pak zase z niceho nic to bylo okey
    IBM X60

Standardní

Citace Původně odeslal player1
    [
    Kdybys ten Memtest zkusil, mohly bysme aspon vyloucit ramky pac, tohle chyba se mne stava pri moc agresivnim casovani nebo taktu ram/fsb Zkus taky kazdou zvlast nedavno mne zacal z niceho dic delat borderl dual channel a pak zase z niceho nic to bylo okey
    Jenže já je mám nastavený na CL2 3 -3 -11 takže žádná agrese a jedou jenom na 400MHz což je jejich default, dokonce jsem do nich pustil víc šťávy, ale nepomohlo to. Ještě zítra zkusím experiment s Arcticem, fláknu ho přímo nad mosfety a kondíky aby je ofukoval a jsem zvědavej, jeslti to pomůže na 1.85V pro Prime. A zkusím MemTest. Hlavně mě spíš zarazila ta podivnost se ZAPovim XP1800+ který se prostě při použítí 400FSB nechtělo za boha rozjet.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

BeachKEN : jsi z Prahy, tak snad se tu najde někdo, kdo ti půjčí jiný zdroj, co chlapi?

Standardní

BeachKEN : jsi z Prahy, tak snad se tu najde někdo, kdo ti půjčí jiný zdroj, co chlapi?
    Tomu bych rád věřil, jenže by to chtělo alespoň nějakýho 400W Enermaxe a prubnout Prime 12 hodin alespoň.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Tak to je velmi zajímavé, když jsem přidal AC aby ofukoval mosfety a kondíky, tak najednou je komp PrimeStable na 1.85V přes 9 hodin (takže přežil tu kritickou 8.hod) V tom případě musí mít na to vliv výměnda SilentBoosta za ThermalRighta (který je do šířky) a tudíš tvoří víc tepla v okolí kondíků a mosfetů Takže mi asi zůstávají dvě řešení, nechat tam AC k ofuku nebo na ThermalRight koupit 9cm fukar aby rychleji schlazoval pasiv.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Tak to je velmi zajímavé, když jsem přidal AC aby ofukoval mosfety a kondíky, tak najednou je komp PrimeStable na 1.85V přes 9 hodin (takže přežil tu kritickou 8.hod) V tom případě musí mít na to vliv výměnda SilentBoosta za ThermalRighta (který je do šířky) a tudíš tvoří víc tepla v okolí kondíků a mosfetů Takže mi asi zůstávají dvě řešení, nechat tam AC k ofuku nebo na ThermalRight koupit 9cm fukar aby rychleji schlazoval pasiv.
    Aha, já na Epoxu taky musel foukat na mosfety a kondíky, páč vodník moc nefoukal, že jinak to taky tuhlo, jenom DFI jede zatím stabilně i když na okolí cpu nefoukám.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

dej na ty regulatory proudu pasivky jako jsou na pametech u grafiky, mam je tam taky a super duper.pri vyssich frekvencich uz by se jinak usmazili.

Standardní

No, tak moje ranné nadšení je asi pryč, jelikož sice projel Prime95 těch 9 hodin, ale UT2004 padá po nějakém čase . Takže je tu otázka, jestli je moc přetočená grafika nebo je to zaviněno skutečně procákem. Dnes jsem vyndal regulátor větráků, který jsem musel živit 1 molexem a zkusím dnes na noc spustit Prime bez přídavného větráku (pokud to projde, je ta nestabilita způsobená zdrojem, dedukuju-li správně, jelikož s ThermalRightem šel ruku v ruce do kompu i regulátor + 12cm fan). Teď ještě zkusím hrát FarCry pár hodin, abych zjistil jak je to tak nějak s tou grafikou.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Hmmm, tak výsledek všech testů = deska v kopru.

iPad Pro / iPhone SE

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

jak sji k tomu dosel ze je deska v haji??
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal OBR
    dej na ty regulatory proudu pasivky jako jsou na pametech u grafiky, mam je tam taky a super duper.pri vyssich frekvencich uz by se jinak usmazili.
    cim jsi je tam pripevnil
    normalne jsi je tam prilepil sekund. lepidlem nebo oboustranou lepi. paskou??
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Standardní

Citace Původně odeslal MISKOBOSS
    jak sji k tomu dosel ze je deska v haji??
    Jelikož DUAL CHANNEL nefunguje, samostatně jedou v pohodě, jekmile se dají do DualCHannelu, tak se to podělává Takže asi deska v háji

iPad Pro / iPhone SE

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal MISKOBOSS
    Citace Původně odeslal OBR
    cim jsi je tam pripevnil
    normalne jsi je tam prilepil sekund. lepidlem nebo oboustranou lepi. paskou??
    lepitkama,ted jsem objednaval dalsi i pro znamy,beru tyhle :revoltec BGA Copper nebo tak nejak.

Standardní

Takže mi prý vymění paměti, jelikož ABIT nerad Dual no co, má to výhodu pro upgrade na 1GB, pokud mi to pak nepojede v Dualu, tak vyreklamuju pak desku

iPad Pro / iPhone SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání