Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 44 z 44

Téma: nova deska via + 1700+

Standardní

USB 2 je najrychlejsi. 480MB/s
    Firewire ma len 400MB/s ale ma mensiu zataz CPU.

Standardní

a aky mate nazor na abita kv7. budem ho mat piatok. povodne som chcel epoxa 8kra2+ s kt600 ale kedze sa mi ho nedarilo zohnat tak som sa rozhodol pre abita.
    Dell Inspiron 1520

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal kju
    USB 2 je najrychlejsi. 480MB/s
    Firewire ma len 400MB/s ale ma mensiu zataz CPU.
    to je sice hezky ale jen papirove zkus to v praxi

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    SATA disk je o neco malo drazssi nezli IDE, jinak niceho se neboj dostanes za svoje penize kvalitu.
    Mno s tou kvalitou bych zas aš tak nepřeháněj viz SEGATE jako SATA disk to je asi nehorsi dysk na trhu sou to obycejny disky ktery maj akorat pridelanou redukci a to je vse jinak to jsou vsechno ty sami stary disky.
    Jedinej disk kterej je delanej na SATA a skutecne to vyuziva je WD RAPTOR to muzu osobne dosvecit ale ty SEGATE sou fakt podfuk.Samozderjmne ze jistej narust vykonu tam je ale proti RAMPTOROJ je to mizive.

Standardní

Jinak NFORCE 2 dual umi ale musi to bejt ULTRA.

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal TIMBERJACK
    SATA disk je o neco malo drazssi nezli IDE, jinak niceho se neboj dostanes za svoje penize kvalitu.
    Mno s tou kvalitou bych zas aš tak nepřeháněj viz SEGATE jako SATA disk to je asi nehorsi dysk na trhu sou to obycejny disky ktery maj akorat pridelanou redukci a to je vse jinak to jsou vsechno ty sami stary disky.
    Jedinej disk kterej je delanej na SATA a skutecne to vyuziva je WD RAPTOR to muzu osobne dosvecit ale ty SEGATE sou fakt podfuk.Samozderjmne ze jistej narust vykonu tam je ale proti RAMPTOROJ je to mizive.

to vim taky ale uz kvuli tomu SATA kabelu ten disk za to stoji podleme rozhrani IDE ( neforemnej prekazejci kabel )a MOLEXY maj svoji slavu uz davno za sebou meli by se konecne uz predelat standarty.

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Jedine EPoX a Abit umeji v plnem rozsahu odemknout XP 1700+ !!!!
    1700+ ma predmapovany multiplikator na 8x-12.5x, ale odemknout na 5x-22.5x ho umi jen Abit a EPoX.

Ber VIA desku = nejmene problemu
    Ber EPoX 8KRA2+ = skveli OC, spickovy vykon a kvalita a ma i fireware.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Jedine EPoX a Abit umeji v plnem rozsahu odemknout XP 1700+ !!!!
    1700+ ma predmapovany multiplikator na 8x-12.5x, ale odemknout na 5x-22.5x ho umi jen Abit a EPoX.

Ber VIA desku = nejmene problemu
    Ber EPoX 8KRA2+ = skveli OC, spickovy vykon a kvalita a ma i fireware.
    1 - Soltek taky
    2 - VIA = málo problémů, nevím nevím. Vyzkoušel jsem některý s KT400 a pořád problém s SBLIVE (jako na starší VIA se SB 686B), že jsem problém neměl jen já, koukni třeba sem: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/3515
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Bohuzel jsou chyby v DMA SB live 5.1 a ty se projevuji pri komunikaci NB a SB u VIA chipsetu.

Proto kaslu na SB live.

Ale chapu, ze Te to stve.

Ja jsem mel hlavne na mysli horsi problemy s nForce2 (nekompaktibilita pameti - PCI karet, prehrivani, ovladace, atd, atd ....)
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Standardní

Právě co jsem přešel na nForce, mám problémů méně (řekl bych žádné, ale to by se nelíbilo jiným).
    Problém s SBLIVE - nulový, chodí tak jak má.
    Citlivější na paměti možná jsou, ale co používám APACER nebo VM, tak to chodí v pohodě. Jelikož stavím nové PC, nezaznamenal jsem problémy s PCI kartami většího rázu, co by vybočovalo z průměru. Problém s IDE jsem zatím vůbec neměl, ale to může být tím, že používám vždy ovladače od Solteku (jsou modifikované).
    Tím ovšem nechci VIA zavrhnout!!! V žádném případě!!! Ani bych nechtěl říct, že VIA je špatná!!!

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Zvlastni, pokavad mi nekdo poslal pameti VM, tak jsem vzdycky nadaval....

Divim se, ze Ti bezi. Treba to bude Soltekem .... ))

SB ma problem v DMA, zkousel jsi nahravat ? Neni to uplne cisty.

Je dobre,ze nemas problemy s nForce2, ja mam zkusenosti, ze musis proste trefit na ty spravny pameti.

Par zakazniku melo problemy s nForce2 a TV kartami. (Leadtek, Genius, Prolink).

Kupodivu, ja zase nemel problemy s VIA, pravda, ze KT400 jsem moc neprodaval, nebot jsem mu moc neveril, presel jsem z KT333 na KT600 a ani jsem nezaznamenal zadny problemy VIA vs SB live.

Ve skutecnosti mi na nForce2 nejvice vadi uzavrenost ovladacu (binarky pod Linuxem) a neotevrena dokumentace pro vyvojare.

Jako primarni system pouzivam Linux. Windows mam pouze na hrani her.

Standardní

Citace Původně odeslal TIMBERJACK

to vim taky ale uz kvuli tomu SATA kabelu ten disk za to stoji podleme rozhrani IDE ( neforemnej prekazejci kabel )a MOLEXY maj svoji slavu uz davno za sebou meli by se konecne uz predelat standarty.
    SOUHLASIM já jenom že s tou kvalitou bych to tak nepřeháněl

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

takze jsem objednal solteka (rl) a jedny pqi k nemu v nedeli to dam do kupy tak se uvidi )) vidim to jenom ruzove (uz kvuli barve desky )

samozrejme diky za rady vsem a nekterym obvzlast

Standardní

jaky problemy ma SB s KT400
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Citace Původně odeslal Chocen
    Koukni na ten link, co jsem psal výše.

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Zvlastni, pokavad mi nekdo poslal pameti VM, tak jsem vzdycky nadaval....

Divim se, ze Ti bezi. Treba to bude Soltekem .... ))

SB ma problem v DMA, zkousel jsi nahravat ? Neni to uplne cisty.

Je dobre,ze nemas problemy s nForce2, ja mam zkusenosti, ze musis proste trefit na ty spravny pameti.

Par zakazniku melo problemy s nForce2 a TV kartami. (Leadtek, Genius, Prolink).

Kupodivu, ja zase nemel problemy s VIA, pravda, ze KT400 jsem moc neprodaval, nebot jsem mu moc neveril, presel jsem z KT333 na KT600 a ani jsem nezaznamenal zadny problemy VIA vs SB live.

Ve skutecnosti mi na nForce2 nejvice vadi uzavrenost ovladacu (binarky pod Linuxem) a neotevrena dokumentace pro vyvojare.

Jako primarni system pouzivam Linux. Windows mam pouze na hrani her.
    1 - vážně mi VM chodí, dokonce i DDR400, pravda je, že nové sestavy nepřetaktovávám.
    2 - Nahrávat jsem naposledy zkoušel na svém Cel700 - gramofonové desky. Od té doby jsem to nezkoušel, totiž, neměl jsem důvod.
    3 - TV používám hlavně Leadtek - WinFast TV2000XP DeLuxe. Do nForce přišly zatím jen dvě, pravda, ale nikdo mi to o hlavu rozmlátit nepřišel. Tak nevím jestli se bojí nebo jestli to chodí.
    4 - Po zkušenostech s KT400 měl z KT600 strach, ale vyzkouším je pořádně. Ne jen tak zběžně, jestli to chodí.
    5 - LINUX, souhlas WinXP OK. Win98SE zásadně nedávám na nové počítače od dob, co existuje USB 2.0 (i na jiných čipsetech). Zastávám názor, že nový HW potřebuje nový SW a ne 6 let starý systém. proto ani nemám rád, když sem někdo píše o problémech jako nForce/Win98 a podobně.

Standardní

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    no, z tech nekolika prvnich prispevku co jsem precetl to vypada, ze je to spise ojedinely problem a nemusi byt spojen s KT400....

btw - ja ten problem taky nemam
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

no, z tech nekolika prvnich prispevku co jsem precetl to vypada, ze je to spise ojedinely problem a nemusi byt spojen s KT400....

btw - ja ten problem taky nemam
    Tak buď rád a jak říká klasik "TO NEŘEŠ"

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

o nForce přišly zatím jen dvě, pravda, ale nikdo mi to o hlavu rozmlátit
    5 - LINUX, souhlas WinXP OK. Win98SE zásadně nedávám na nové počítače od dob, co existuje USB 2.0 (i na jiných čipsetech). Zastávám názor, že nový HW potřebuje nový SW a ne 6 let starý systém. proto ani nemám rád, když sem někdo píše o problémech jako nForce/Win98 a podobně.
    pokud mas problemy zaloz si novej thread ja zase nemam rad xp coby nejnovejsi nejderavejsi destnik
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nova deska pro socket A + ECC pameti?
    Založil Damian v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 29.05.2005, 10:22
  2. Nova deska (jiny chipset) a winXP?
    Založil G_R_E_E_N v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2004, 13:10
  3. nova deska + stary procak
    Založil Harrier v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 12.11.2003, 16:54
  4. ECS KT600-A V1.0 NOVA DESKA