Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Spouštěcí disketa ve WinXP pro Win95(98), jak?

Standardní Spouštěcí disketa ve WinXP pro Win95(98), jak?

Potrebuju poradit jak na to... mam proste win xp... vytvorenou druhou partition a na si chci nainstalit win95. Jak to mam udelat?
    VBI Compal HEL80: Core 2 Duo T7200 | GeForce Go 7600 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | DVD-+RW | 15.4" WXGA
    Octaviaclub - člen č. 62

Standardní

1) mno musí bejt ta partition s win95 primary, ne extended/logical...
    2) nainstaluješ win95
    3) spustíš boot cd winxp a dáš repair install...

Standardní

Jo ale ja potreboval nejak zjistit jak nahodit v dosu cd rom... spousteci disketu w98 nemam
    VBI Compal HEL80: Core 2 Duo T7200 | GeForce Go 7600 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | DVD-+RW | 15.4" WXGA
    Octaviaclub - člen č. 62

Senior Member Avatar uživatele deathkiller
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní Re: Spouštěcí disketa ve WinXP pro Win95(98), jak?

Citace Původně odeslal Levis_X
    Potrebuju poradit jak na to... mam proste win xp... vytvorenou druhou partition a na si chci nainstalit win95. Jak to mam udelat?
    to jsem taky zkousel a neslo me to. XP pod sebe uz jiny starsi system nepusti. no treba existuje zpusob ale ja na nej neprisel. jedine hodit win95 a pak teprv XP. ale pak se modly aby ti ta 95 nikdy nespadla jo a spousteci disketa nejde udelat nebo jestli vi nekdo zpusob sem s nim.

Standardní

a co třeba si ji stáhnout odsud
    http://www.bootdisk.com/

Standardní

Jo ale ja potreboval nejak zjistit jak nahodit v dosu cd rom... spousteci disketu w98 nemam
    http://harry.crolink.cz/download.htm
    Ale pokud chces instalovat dva OS, plati co bylo receno-nejdriv hloupejsi OS (W9x) a pak XP.

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Standardní Re: Spouštěcí disketa ve WinXP pro Win95(98), jak?

Citace Původně odeslal deathkiller
    to jsem taky zkousel a neslo me to. XP pod sebe uz jiny starsi system nepusti. no treba existuje zpusob ale ja na nej neprisel. jedine hodit win95 a pak teprv XP. ale pak se modly aby ti ta 95 nikdy nespadla jo a spousteci disketa nejde udelat nebo jestli vi nekdo zpusob sem s nim.
    Co se týče spouštěcí diskety - stačí skočit ke kámošoj, kterej má W98 a je to
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Standardní

Citace Původně odeslal Harry
    http://harry.crolink.cz/download.htm
    Ale pokud chces instalovat dva OS, plati co bylo receno-nejdriv hloupejsi OS (W9x) a pak XP.
    Ja bych se klonil k nejakemu jednoduchem bootmanageru, pak si muzes instalovat OS jak chces, jen po instalaci znova zavedes managera do MBR.
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Tak uz jsem to vyresil, udelal jsem to takhle. Mam XP, vytvoril jsem si tu druhou partition, ze stranek www.bootdisc.com jsem stahl spousteci disketu z w98, v parti manageru jsem aktualni c skryl a nastavil jako aktivni druhou part, restart, nahodil jsem cdrom ze spousteci diskety, nainstalil w95, do nich bootmagic a uz to funguje vse naraz
    Octaviaclub - člen č. 62

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Vytvorit bootovaci MSDOS disketu pod XPckama jde kdyz das format mechaniky z exploreru, tak tam je nejaka polzoka vytvorit boot disk nebo neco, ale nikdy sem to nezkousel tak nevim co nabootuje a jestli je pristup na CDrom.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Mizeni ikon ve winXP PRO...HELP!!! PLS
    Založil Fik v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 21.09.2009, 14:01
  2. Server - WinXP Pro nebo W2k ?
    Založil ms v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 25.03.2004, 12:48
  3. jak zjistim product key ve WXP Pro?
    Založil zag v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.01.2004, 17:52
  4. Jak naistalovat DX9 ve WinXP
    Založil Caleb v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 17.05.2003, 22:33
  5. Jak mam rozchodit na 3500TV Televizi ve WinXP???
    Založil ___TUROK___ v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 22.04.2003, 11:31

Pravidla přispívání