Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: How to make COPY PROTECTTED CD?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní How to make COPY PROTECTTED CD?

Zdravicko hosi, ak niekto pozna postup ako vytvorit CD s ochranou proti kopirovaniu, prosim podelte sa o svoje skusenosti.

Ide o datove CD (nebudem proti, ak niekto vie ako zabezpecit Audio CD, ale ide mi hlavne o DATA) s obycajnymi subormi ako pdf, jpg.
    Vysolil som za to tazke prachy a nemam zaujem aby niekto mal nieco len tak zadarmo.
    Ideal, by bol keby to slo spustit z CD, ale neslo skopirovat ani ako CD COPY ani ako F5 v Total commanderovi.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

aby to nešlo normálně zkopírovat, to udělat jde, ale "clonecd proof" ochranu neuděláš....pokud nechceš platit nehorázný poplatky za licenci a stejně se dá všechno obejít

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    aby to nešlo normálně zkopírovat, to udělat jde
    To by mě teda zajímalo jak. Když má jít ten soubor normálně otevřít z CDčka (PDF, JPG), tak musí jít taky zkopírovat. Jedině bys musel ty soubory zašifrovat a pak udělat nějaký prográmek, který je bude dekódovat on-the-fly a zobrazovat. A pak bys musel ještě udělat nějakou ochranu, aby nešlo udělat CD copy. Takže abych to shrnul, na to, že by se ti podařilo něco takového jednoduše udělat, zapomeň. Když nechceš, aby to měl někdo zadarmo, tak tam je jediná ochrana, nikomu to nedávej...

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    aby to nešlo normálně zkopírovat, to udělat jde
    To by mě teda zajímalo jak. Když má jít ten soubor normálně otevřít z CDčka (PDF, JPG), tak musí jít taky zkopírovat. Jedině bys musel ty soubory zašifrovat a pak udělat nějaký prográmek, který je bude dekódovat on-the-fly a zobrazovat. A pak bys musel ještě udělat nějakou ochranu, aby nešlo udělat CD copy.
    Souhlas. Udelej to presne takhle a jeste aby to vyzadovalo pro beh HW klic
    XP 1700+, AC CS2 TC, 512MB DDR400, Epox 8VTAI, Seagate 120GB SATA, Hercules 8500le 64MB

Standardní

Citace Původně odeslal Damian
    ... a jeste aby to vyzadovalo pro beh HW klic
    To je dobrý, to mě nenapadlo!
    A ještě bys to mohl udělat ala Mrkvosoft, že by se do toho HW klíče ukládala konfigurace počítače, která by se kontrolovala při každém spuštění. A ten program, který by tohle všechno prováděl, bych udělal hodně dlouhej, zašifroval bych ho a zkomprimoval. Nevím, co si tam nashromáždil za materiály, ale pochybuji, že by se to chtělo někomu hackovat (i když ne že by to nešlo)...

Standardní

Niecim tie subory zasifruj (nie WinZipom...) a daj tam aspon 15 znakove heslo A potom ho napis na CDcko Alebo si ho nikam nepis a hned ho zabudnes
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Niecim tie subory zasifruj (nie WinZipom...) a daj tam aspon 15 znakove heslo A potom ho napis na CDcko Alebo si ho nikam nepis a hned ho zabudnes
    Já zírám... V jednoduchosti je síla! Zašifrovat a zapomenout heslo - to je ochrana!

Ale teď mě napadlo něco, co by ti mohlo opravdu pomoct. Nová vypalovačka Plextor Premium umí zašifrovat při vypalování data. Číst by to mělo jít buď pomocí PlexTools anebo speciálním programem SecuViewer na jakékoliv mechanice. Bez zadání hesla operační systém ten disk nepřečte a hodí chybu. Je to poměrně horká novinka, takže zatím těžko říct, jak moc to bude spolehlivý. Ale rozhodně to vypadá slibně.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Panove, ma tohle vubec cenu ? Vetsina z nas se tu snazi ochrany obejit a ti kdo vedi, tu muzou potvrdit, ze podobny snahy jsou naprosto vyhozenym casem. I kdyz ty data zakodujes, je jen otazkou penez, jestli se vyplati nekomu je dekodovat. No a pokud chces aby ty data moh nekdo cist a nemoh je kopirovat, tak tohle proste neni resitelny a nikdy nebude.

Jako nejnovsi MS aktivita s kodovanim prenosu dat mezi KB a PC nebo monakem a PC . Na co ? Vzdyt ten clovek to do ty klavesnice stejne mlati nekodovane a na monaku to taky vidi uz dekodovany, tak na co to budu kodovat . A kdyz budu chtit vedet co dela, tak mu [scifi, i kdyz ...] ve spanku nacvaknu do oka nanokameru a do ucha nanomikrofon [/scifi, i kdyz ...] a veskery tyhle blbosti obejdu.

Standardní

Jeden chlápek mi poradil,abych CD při uzavírání natvrdo vyndal>>>To znamená vlastně nedovolil dokončit vypalování>>>ještě jsem to nezkoušel tak nevim
    Normalni PC :)

Vliv
    300

Standardní

Tak tohle CD se ti mozna nepovede normalne precist vubec, a pochybuju, ze ti mechanika dovoli to udelat. Jedine tvrdej reset. A kazdej vypalovaci soft si stimhle poradi - vlastni zkusenost, kdyz to pri zavirani padlo. Jeste ti pri tom taky muze chcipnout palka (naveky - kamosovo zkusenost, kdyz omylem zresetil komp pri paleni).

Standardní

Jezevec: Souhlasím s tím, že v zásadě můžeš obejít naprosto cokoliv. Takže problém je jednoduchý: vybrat takovou ochranu, která je pro mě dostatečně jednoduchá na implementaci a naopak ze strany útočníka vyžaduje takové prostředky a čas, že se mu to vzhledem k hodnotě chráněných dat nevyplatí. Myslím, že není problém data zašifrovat tak, aby se nikomu nevyplatilo se pokoušet do nich nabourat. Problém je, jak zajistit utajení toho klíče.

Jinak jsem zvědavý na ten SecuRec od Plextora. Pokud to bude nějaký rozumný šifrování, aby to nešlo úplně snadno prolomit, tak by to mohlo být moc dobré.

SOAD: Tak to bych teda nezkoušel. Jinak pokud vypaluješ DAO, tak by to nemělo mít vliv, protože TOC je na začátku. Já takový CDčko jedno mám, když se mi kouslo vypalování těsně před koncem. Jde normálně přečíst, v Exploreru vidím všechny soubory, akorát ty, co jsou na konci (nebyly vypálený), hodí při otevírání chybu.

Standardní

To by mě teda zajímalo jak. Když má jít ten soubor normálně otevřít z CDčka (PDF, JPG), tak musí jít taky zkopírovat.
    hehehe ...mám doma několik cd, ze kterých soubory otevřeš, ale na disk nezkopíruješ (mám na mysli pomocí exploreru atd)... ...ale pomocí clonecd to zkopírovat lze a jde i třeba otevřít ten soubor v nějakym programu a pak ho uložit na disk
    nevím přesně proč to tak je, tak hluboko cd-r/rw technologii neznám, ale stačí mi že to funguje
    amatéry to odradí a na profesionály neplatí nic

Standardní

Kukla:
    Tak to nějak blíže popiš (co je to za CD, kolik to má stop, co je to za soubory, jakou to hlásí chybu při kopírování atd.), jinak nevěřím. Případně pokud jsi je dělal ty, tak popiš jak. Tvrdím, že pokud ten soubor lze otevřít v nějakém programu, musí jít i zkopírovat. Jediné, co si dovedu představit, je případ, že by konec toho souboru byl nějak (úmyslně nebo neúmyslně) poškozen a byl to třeba obrázek, který nějaký editor schroustá i tak a zobrazí ho jen kus (ale stejně by měl vyhodit chybu).

Standardní

Kukla:
    Tak to nějak blíže popiš (co je to za CD, kolik to má stop, co je to za soubory, jakou to hlásí chybu při kopírování atd.), jinak nevěřím. Případně pokud jsi je dělal ty, tak popiš jak. Tvrdím, že pokud ten soubor lze otevřít v nějakém programu, musí jít i zkopírovat. Jediné, co si dovedu představit, je případ, že by konec toho souboru byl nějak (úmyslně nebo neúmyslně) poškozen a byl to třeba obrázek, který nějaký editor schroustá i tak a zobrazí ho jen kus (ale stejně by měl vyhodit chybu).
    už jsem to dlouho nedělal, takže popátrám, někde mám návod jak se to dělá...jenom si pamatuju, že postup je následující:
    1) uděláš normální cd s datama, který chceš "ochránit"
    2) uděláš z toho image pomocí clonecd (nebo snad i CDRWin... )
    3) pak ty image nějak upravíš
    4) smahneš to na cd (profil game cd, ne data cd) a je to

nepamatuju si přesně jakou hlášku to píše...myslim, že něco obecnýho, co to píše při nečitelnym cd (tzn cyklická redundantní chyba, nelze přečíst sektor nebo něco takovýho...)
    souhlasím s tvojí poslední větou...taky nechápu, jak je to udělaný, že skrz průzkumník atd to normálně zkopírovat nelze a soubor otevřít normálně lze...

zkusim najít ten postup úpravy toho image

Standardní

Ok, tak teda prejdime od dat k audiu. Na www.cdr.cz sa mozete dozvediet, ze naprikald taka ochrana CACTUS Data Shield 100 (200) funguje tak, ze do TOC sa zapisu nezmyselne udaje.
    Ochrana celkom ucinna (kolko vasich priatelov co pracuju s PC vie, ze existuje nejaka ochrana proti kopirovaniu alebo CloneCD a vie si taketo CD skopirovat).
    Len pre zaujimavost, vie niekto takuto TOC vytvorit?
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal iPoK Xpert
    ...(kolko vasich priatelov co pracuju s PC vie, ze existuje nejaka ochrana proti kopirovaniu alebo CloneCD a vie si taketo CD skopirovat)...
    ...z mne blizkeho okruhu PCmaniaX to vedia vsetci
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Vliv
    300

Standardní

Pokud si sezenes popis TOC, neni to problem. Kdysi jsem ruco vyrabel bootovaci CD - tehdy to jeste zadnej soft neumel. Ale jak rikam, je to jen takova "ochrana" proti tupcum.

Standardní

Tuším že na to jsou tyto prográmky: TZ Copy Protection a CCD-Lock. Fungují nějak na principu CACTUSu. Ale stejně je to asi k ničemu. Prolomit se dá skoro každá ochrana. Ty prográmky bych snad i někde doma našel. Musel bych se prohrabat haldou cedeček.

Standardní

Ok díky za pomoc, ale už netreba se*em na všetky ochrany.
    Kopírovanie rulezzz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08
  3. legalni CD WinXP SP1 + CD SP2 ?= Legalni CD WinXP SP2
    Založil Camillek v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2