Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Dva monitory, každý s jiným rozlišením

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    284

Standardní Dva monitory, každý s jiným rozlišením

Grafika: ATI 4550
    Ovladače: nejnovější
    Monitor 1: rozlišení 1680x1050, primární, připojen DSUB konektorem
    Monitor 2: 1366 x 768, vedlejší, připojen HDMI konektorem

Ideální stav: oba monitory zobrazují to samé VČETNĚ plochy, každé svým nativním rozlišením a bez zkreslení obrazu.

To prostě asi nelze nebo nevim. Povedlo se mi mít na každém monitoru pozadí a každý ve svém rozlišení tím, že jsem povolil nějakou akceleraci desktopu v catalystech (kdyžtak můžu najít jak přesně se to jmenovalo). Ale prostě druhý monitor je bez ikon, bez lišty, bez otevřených programů atd. Přestože je nastaveno klonování. Nebo se mi povedlo mít klonování tak, že jeden monitor jel ve svym rozlišení a druhý zobrazil jen kus plochy atd. Skrz ovládací panely windows se nechytám vůbec, to skoro nic neumí.

Poradí někdo ? Klidně i placený soft nebo cokoliv...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní Re: Dva monitory, každý s jiným rozlišením

Klonovat můžeš jen plochu se stejným rozlišením, to co ty potřebuješ je asi SW na více různých ploch.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

me se kdysi na winXP darilo klonovat na televizi celou plochu (monitor mam 1680x1050). Jen uz si nepamatuju, zda to bylo pres D-SUB nebo HDMI. Kazdopadne si myslim, ze telka si to nejak prechroupala do sveho nativu. Ted uz se mi nic takoveho bohuzel nedari, ale take bych to rad uvital... Nevim jestli je takovy problem, aby GK pri dnesnich vykonech prepocitavala obraz na druhy vystup v rozliseni pro nej vhodnem pri clone modu...

edit: na strane cislo 8 tohoto dokumentu
    Kód:
    http://www.amd.com/us/Documents/Avivo_Display_Engine_Whitepaper_v2_final.pdf
    je pasaz nazvana "Scaling", kde je presne popsano to co potrebujeme... ze by to jen AMD zatim neimplementovalo?

edit2: a tady
    Kód:
    http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=117476
    uz to dokonce nekdo pouzil "proti" amd ... bez reakce

edit3: nasel jsem, ze by mohl pomoci program "UltraMon" - funkce "mirror", ale bude to spis vhodne jen pro prezentace
    Kód:
    http://www.realtimesoft.com/ultramon/tour/mirroring.asp
    Naposledy upravil jimmy; 06.10.2010 v 07:09.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Věk
    42
    Vliv
    284

no ten scaling jsem prave v ovladacich zapnul a vysledkem bylo, ze oba monitory bezely ve svym rozliseni, bylo nastaveno klonovani, pozadi bylo spravne na cely monitor na obou monitorech, ale proste bez plochy, ikon, programu...coz pak ztraci ponekud vyznam, takze mi neni jasny, proc takova funkce tam je...

ten ultramon vyzkousim...

to spis vypada, ze to jelo v rezimu EXTEND a ne CLONE...

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Věk
    42
    Vliv
    284

no prave ze ne...me to taky tak pripadalo, ale nastaveny to bylo spravne...uz ani nevim, co to delalo, kdyz jsem tam nastavil extend...schvalne zkusim.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Svazek RAID 1 byl degradován - každý den
    Založil AgE1407 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 29.01.2009, 17:17
  2. [LG L204WT-SF] - problém s rozlišením
    Založil YFCZ v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 05.11.2007, 21:45
  3. vista - problém s rozlišením
    Založil Smaky v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 9