Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Asus Essence STX x ST

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Asus Essence STX x ST

Dobrý den. Kupuji zvukovou kartu Asus Essence STX. PCI sloty mám dost nešikovně umístěné (blízkost grafické karty a druhý je "zazděn" banky na paměti. Vím, že PCI-e verze zvukové karty je stejně PCI a má převodový můstek do PCI-e.
    Otázka, uškodím si hodně verzí STX? Je to nějak znát na kvalitě, funkčnosti? Budu poslouchat jen přes sluchátka, takže chybějící možnost připojení modulu s analogovými výstupy mě nevadí.
    Daniel V. (Aradan)

Standardní Re: Asus Essence STX x ST

PCI verze, čili ST je zajisté o ty analogové výstupy (a další operáky) lepší.

Vysvětlení účelu karty tomu samozřejmě prospělo.

Zatím jsem v cenové relaci do 5.000 Kč neslyšel lépe hrající zvukovku, sluchátka by mohla být trochu diskutabilní, když já zase poslouchám na samejch exotech....

Recording tato karta neumí a zřejmě to není jejím účelem, neřkuli doménou.

Mít v PC zvukovku, která rozezvučí drivery repro nebo headphones takto ,..

Je až s podivem, že jí k tomu postačí instalace 13 MB pro Windows Seven.

A pořád je to ještě multimediální karta s podporou her....

Děkuji za ujištění. Kartu už mám položenou pod stromečkem (obrazně).
    Daniel V. (Aradan)

Prosím o trošku zkušeností s touto zvukovkou, protože to vypadá že jsem konečně našel zvukovku pro mne.
    Trávím u PC hodně času s poslechem hudby do sluchadel a pořád jsme hledal něco rozumnýho univerzálně použitelnýho jak na poslech hudby tak i na filmy a občasné hraní her.

Žádné výstupy na 7.1 nebo 5.1 nepotřebuji -> na zvukovce využívám jen výstup na sluchátka a digitál. výstup na AV reciever Yamaha RX-V563. Kartu budu provozovat na W7 64-bit.

Jen se chci zeptat na pár věcí ->

1) Chápu dobře že ST vs. STX je PCI vs. PCI-E ? (potřebuji PCI kartu, ne PCI-E) na CzC to mají nějak zmteně popsaný -> v tech. popisu mají PCI ale kousek níž píšou "Společnost Asus přináší jednu z nejlepších zvukových karet pro osobní počítače s rozhraním PCI Express - Xonar Essence ST." takže tam mají dost zmatený informace.
    2) Jaký je tam použit konektor na digital výstup a na sluchátka ?
    3) jde nastavovat zvlášť hlasitost pro digitální a sluchátkový výstup ?
    4) Má to funkční drivery pro Win 7 64-bit ?
    5) Můžete mi ke zvukovce doporučit vhodná pohodlná uzavřená sluchátka (možná spíš měkčí a teplejší projev) s cenou do 3k ... sluchátka budu připojovat přímo do karty bez sluchátkového zesilovače.

Dík moc za rady
    Naposledy upravil theedge; 04.03.2010 v 00:03.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Dobrou popůlnoc:

1) Essence ST a STX se liší sběrnicí (ST je PCI). ST má navíc možnost připojit analog panel pro výstup 7+1 - to asi nezaujme ..

2) Digitální výstup je TOSLINK adapter (optika) - koax
    Sluchátka mají profi 6.3 mm jack

3) V modu HiFi (čili vypnuté všechny przniče zvuku) je volná Balanced Volume pro speakers nebo headphones.
    Digital Output není možno podle normy řídit zvlášť (ponechává se vše na koncovém zařízení). -- Úpravy k tomu ovšem existují.

4) Drivery mají velikost 10 MB a jsou funkční pro Windows Seven 64 bit.
    (problémy při přepínání vstupů vyřeší až nový driver. Prostě v tom lehce
    praská -- a to my nemělo).

5) Jestli uzavřená, mohl by to být Sennheiser HD 380 PRO (2.900 Kc)

Frequency response (headphones) 8 – 27,000 Hz
    Impedance 54 Ω

nebo Beyerdynamic DJX-1

FR (Hz) : 5 - 25.000 Hz
    Impedance (Ω) : 25 Ω

--------------------------------------------

Je jich celá řada. Osobně mám vyzkoušeno, že do 110 ohm hrají špičkově, pro impedanci třeba HD650 si i takhle kartu lidi pochvalují.
    Mně se zdál už zvuk o něco méně prokreslený, než z preampu navíc.

Hrátky se swappable OPAMPs jsou pak opravdu kouzelné.

Osobně si myslím, že v ceně do 5.000 Kč není mezi zvukovkami důstojný soupeř, pokud uvažuji sluchátka.

A drivery budou, už teď se zkouší beta a ta už nepraská...
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Ještě k té 2) -> takže jestli to dobře chpu tak je tam výstup na koax (cinch) a do něj je ještě redukce na optiku ?
    Ta moje yamaha má tuším jako Digital IN oboje tak to by mělo být v pohodě.
    Jinak moc dík za vyčerpávající odpověď
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [Wi-Fi] ASUS WL-138gE vs ASUS WL-138g
    Založil YFCZ v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 07.10.2008, 17:23
  2. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  3. ASUS A7N8X - tipy, problémy
    Založil poussin v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 29.01.2003, 08:19
  4. Nové biosy pro Asus desky
    Založil Spajdr v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.11.2002, 20:43

Pravidla přispívání