Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: rychlost internetu neodpovida objednane

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní rychlost internetu neodpovida objednane

Mam internet od ceskych radiokomunikaci. SHDSL 4096/4096 kb/s 1:1 . Predpokladal bych, ze touto rychlosti by mel internet bezet stale.

Bohuzel tomu tak neni. Download mam neco kolem 3800 kb/s a upload 2800 kb/s. Na podpore radiokomunikaci mne tvrdi, ze udavana rychlost je udana na fyzicke vrstve a ten rozdil berou ruzne protokoly.

Kde se skutecne rychlost udava?

A najake vrstve je rychlost, ktera me zajima?

Meril jsem to pres ftp, kdy jsem uploadoval na server, ktery ma pripojeni 100Mbit a dosahl jsem rychlosti vyse. Pry to dela rezie FTP. Je to mozne?

Pravda je, ze pokud to zmerim pres IPERF, tak tu jejich rychlost dostanu. Zarazi me rozdil mezi uploadem a downloadem. Pokud tu rezii bere FTP, tak by mel byt upload i download stejny ne?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: rychlost internetu neodpovida objednane

Takze za "normalnich" okolnosti se udava rychlost na IP vrstve a pokud si na routeru pustis iptraf (tux) tak to ukaze presne to, co na IP vrstve tece. Normalni ISP pak rychlost prideluje s nejakou rozumnou rezervou navrch prave proto, aby zakaznik bez problemu na zakoupenou dosah. Jelikoz zminena sluzba se rozhodne neda nazvat "pro doma" (predpokladam alespon zakladni SLA), tak je to bez diskusi na reklamaci. Mozna bych byl ochoten pripustit tech 3800, ale rozhodne ne tech 2800 na uploadu.

FTP je rozhodne dostatecne dobry nastroj na mereni rychlosti, rezie protokolu je minimalni => jsou to zvasty.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

na toto nejsom expert, ale zrovna nedavno som niekde cital test rychlosti nejakej optiky (70mbps) a tam prave ftp dosahovalo dost zle vysledky oproti inym protokolom. ale teda netvrdim ze namerane cisla su ok, len by som to skusil este niekde overit.
    MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Všeobecně se na testování propustnosti linky nehodí nic co běží nad TCP (např zmíněný FTP), protože řízení v TCP nedovolí nedovolí vyžrat kapacitu linku trvale naplno. Naopak UDP žádné řízení toku neřeší a umí dostupnou šířku pásma zaplnit do posledního místečka.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Tj, jenze rozdil proti maximu je minimalni, nehlede na to, ze rozumnej "merak" to meri vcetne protokolu. Predpokladam samo, ze linka je dost dobra na to aby i pri maximu mela rozumnou latenci.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Tak jsem volal na Ceske Radiokomunikace a furt mne tvrdi, ze ta linka tu deklarovanou rychlost ma. A skutecne, kdyz se to meri pres iperf, tak rychlost 4mbit namerim. Jakto ze iperfu tu rychlost zmeri a pres ftp nebo scp se nedostanu nikdy na 3mbit v uploadu?
    na klientovi pisu:
    iperf -c 84.242.x.x -t 20 -i 2
    na serveru jen iperf -s

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rychlost FlashDisků
    Založil Hanz v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 284
    Poslední příspěvek: 16.02.2011, 16:46
  2. Rychlost internetu po lok. wifi?
    Založil DAFER v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 31.07.2009, 21:58
  3. Rychlost portu , rychlost připojení k internetu
    Založil pavlos v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9