Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Zvláštní zvuky vycházející z gr.karty X1900XTX 512MB

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Zvláštní zvuky vycházející z gr.karty X1900XTX 512MB

Zdravim, před nedávnem se mi do rukou dostala X1900XTX(původní majitel tvrdí, že jemu nic podobného nedělala)(Jinak karta je ještě v záruce). Po tom co jsem jí uspěšně naistaloval a spustil gamesu, tak mě překvapila nepříjemná věc v podobě zvláštních těžko popsatelných zvůků(něco jako pískání, pištění, šumění) ozývajících se z GPU. Zvuk se začíná objevovat již v menu hry a načtením scény ještě zesílí, v některých hrách je to slyšet více v druhé zase meně, paradox je, že nejvíce se tento zvuk ozývá v Hidden and Dangerous 2 a např: v takové CoD4 je nejslabší. Hry jako World in Conflikt, gothic3 je zvuk pronikavý, ale o něco tišší než u HaD2.

Ty zvuky jsou opravdu nepříjemné a někdy působí i dojmem, jako by šla karta do kytek. Jakmile se zvuk objeví, tak do pár desítek sekund hru vypínám, nechci riskovat, aby s sebou něco nevzala kdyby odešla.

Dalších věc který jsem si všim je tenký (fialový) pruh při přehrávání videa(v dolní části obr.).

A poslední změna oproti předchozí kartě(je to asi blbost ale předtim to taky nedělalo) Při zapnutém icq vyjíždí v pravém dolním rohu zprava o přihlášení. Po vyjetí této zprávy se ozve pisklavý(svištivý)zvuk z HDD.

Ještě pro úplnost uvedu, že jsem předtím vlastnil X1800GTO ve 3D provozovanou na 700/700(1,35V/2,15V), zkoušel jsem i 1,45V/2,2V, což jsou i schodou okolností hodnoty X1900XTX a karta se chovala stabilně. Asi už trošku tušíte kam mířim, vlastním zdroj LC Power 420W (12V1-14A, 12V2-15A) začal jsem přemýšlet jestli tohle už nemá na svědomí zdroj ale je to ještě jeden z těch prvnějších, kdy byla kvalita ještě celkem dobrá. Bohužel nemám možnost vyzkoušet silnější zdroj.

Za rady, nápady budu rád.
    Silent PC 1: Antec P180 mini Athlon II X2 245 + Thermalright Ultra-120 pasiv Gigabyte 785GMT-UD2H Kingston HyperX 4GB (7-7-7-20) 1600 Mhz 1.7V Gigabyte GTX 275 896MB WD3200AAKS + Samsung HD321KJ Samsung SH-S203D Coisar HX520W Dell 2408WFP - 24" S-PVA Logitech G9 + Razer goliathus Logitech Z-2300 THX case fan 1x Noctua NF P12

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: Zvláštní zvuky vycházející z gr.karty X1900XTX 512MB

Takhle se projevujou nezalitý cívky, na provoz karty by to nemělo mít vliv, jen je to prostě slyšet. Ale přijde mi jako blbost, aby to předchozímu majiteli nedělala a tobě jo.
    The best Unreal Tournament maniac.

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Kdyz jsem mel X1900XTX od Saphiru, tak mi delala neco podobneho, ale ne v takove mire jako Tobe. Presne vim, co za zvuky si myslis, ze to dela. Ale me to delalo jenom kdyz se urcita hra spoustela (delal mi to jenom S.T.A.L.K.E.R) a pak kdyz se nacitala (S.T.A.L.K.E.R a pak jeste dalsi dve hry vydane ve stejne dobe, ale uz si nevzpomenu ktere). Zahy potom, co to zacalo delat (asi tak mesic) sla karta do kytek (proste na ni nesly nainstalovat ovladace, at uz jakekoliv). System sel pustit pouze do SAFE VGA modu, normalne to neslo a instalace ovladace se sekla vzdy s tim, ze neni nalezen patricny hardware pro instalaci softwaru. Nechci Te nejak strasit, ze by se karta poroucela do kremikoveho nebe, ale tohle to delalo me. Treba Ti to s tvym problemem pomuze.
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Tyhle zvuky vydává v různé míře jakákoliv karta - některé jsou reálně "neslyšné", u jiných je to velmi znatelné. Vychází to ze zátěže součástek, což je odpovědí na to, proč to ve 2D slyšet není, ale ve 3D ano (a ano, v každé hře mohou být zvuky jiné). Stačí si to dát do kontextu diskuzí o pískajících/škvrkajících napájecích a stabilizačních komponentech desek společně s tím, že tahle grafika má navíc poněkud vyšší nároky než většina procesorů i s deskou ... Tohle nemusíš řešit. A minulý majitel to nemusel zpozorovat např. prostě proto, že měl tak hlučnou sestavu (nebo tak umístěnou), že to slyšet nemohl. (zvlášť pokud to měl na stock chladiči a ty na Acceleru)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Pitrs82:
    OK, každopádně díky za přímé zkušenosti s touhle kartou(osobně vlastním Asus). Po tom co ti to začala dělat, padali ti hry, začali se objevovat nějaké nečekané záseky, restarty, artefakty?

Jan555:
    Díky, ale stejně mi to nedá. Zaujalo mě „tohle nemusíš řešit“ byl bych rád kdybych to nemusel řešit, ale už mi rukama prošlo asi 5 grafických karet a u žádný jsem to zatím nezpozoroval, až do teď. Pokud se objeví tyto zvuky začínám mít starost i o další komponenty v case, protože jsem tyto zvuky do téhle doby v case nepěstoval. Pokud je to tedy „normální“ nemusim mít tedy obavy o zbylé komponenty? Jinak u předchozí X1800GTO, která má hodně podobné PCB i rozložení součástek (pravděpodobně i ty samé součástky, ale jinak dimenzované) se z karty naprosto nic neozývalo i po OC (viz výše nebo podpis). Sem si vědom, že XTX je ještě v pomyslném stupínku o řád výše než GTO a samozřejmě i větší jedlík W, ale trochu mě zaráží, že ani po OC (kde napětí obou karet bylo skoro totožné, u GTO dokonce zkoušeno v rámci testování i vyšší) z GTO byť jenom v náznaku nevyšel podobný zvukový doprovod jako z XTX.

Jinak na kartě je ještě zatím pořád stock a i s ním je to setsakramencky slyšet.

Co myslíte byl by to už důvod na reklamaci?
    Silent PC 1: Antec P180 mini Athlon II X2 245 + Thermalright Ultra-120 pasiv Gigabyte 785GMT-UD2H Kingston HyperX 4GB (7-7-7-20) 1600 Mhz 1.7V Gigabyte GTX 275 896MB WD3200AAKS + Samsung HD321KJ Samsung SH-S203D Coisar HX520W Dell 2408WFP - 24" S-PVA Logitech G9 + Razer goliathus Logitech Z-2300 THX case fan 1x Noctua NF P12

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Kollda Zobrazit příspěvek
    Pitrs82:
    OK, každopádně díky za přímé zkušenosti s touhle kartou(osobně vlastním Asus). Po tom co ti to začala dělat, padali ti hry, začali se objevovat nějaké nečekané záseky, restarty, artefakty?
    Hry mi vsechny bezely bez problemu az na S.T.A.L.K.E.R, ktery po nejake dobe zacal padat (proste se zasekl a pomohl jenom tvrdy restart). Jinak zadne artefakty, rozmazavani obrazu, nebo neco podobneho jsem nikde nepozoroval. Proste zadny problem s grafikou nebyl. Jenom ten S.T.A.L.K.E.R se proste hryzl. Mohlo ty byt klidne i neco jineho, ze se zasekl a pak shoda nahod, ze karta odesla do kremikoveho nebe, ale taky nemuselo. Kazdopadne si myslim, ze duvod k reklamaci to neni, alespon z meho pohledu. Protoze kdyz jim kartu posles a ona bude fungovat v poradku, pouze bude vydavat tyto zvuky, tak ti reklamaci neuznaji. Treba se mylim, je to muj subjektivni nazor, ale reklamoval jsem uz vicero veci a v tomhle pripade se domnivam, ze by to uznano nebylo. Spis bych ty karte (potazmo celemu PC) daval poradne zabrat a nechaval treba bezet dokolecka 3D marky kdyz zrovna nebudes u PC a treba se ta karta taky odporouci k panunohu a pak by duvod k reklamaci urcite byl
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Citace Původně odeslal Kollda Zobrazit příspěvek
    Jan555:
    Díky, ale stejně mi to nedá. Zaujalo mě „tohle nemusíš řešit“ byl bych rád kdybych to nemusel řešit, ale už mi rukama prošlo asi 5 grafických karet a u žádný jsem to zatím nezpozoroval, až do teď.
    Pokud je to tak výrazné, že tě to obtěžuje při 3D přes (předpokládám) hlučný stock chladič v zavřené bedně, tak je to hlučnější, než jsem sám kdy slyšel. Pokud chceš vyloučit příčiny a ujistit se, že pouze předchozí majitel špatně slyšel, musíš imho:
    1. Vyzkoušet tu grafiku v jiné sestavě
    2. Vyzkoušet svojí komplet sestavu s jiným zdrojem

Pokud máš tyhle možnosti, tak je obě vyzkoušej a dej vědět, co se (ne)změnilo a z toho se dá už poměrně snadno usoudit, jak se věci mají a co se s tím (ne)dá dělat. (tímhle postupem vyloučíš jak zdroj ve své sestavě, tak ostatní nastavení a možné vlivy v bodě prvním)

Co se týče ostatních komponent, tak v případě odchodu grafiky nemusíš mít o ostatní komponenty prakticky strach - v drtivé většině případů se nic nestane. Výjimkou je právě ten zdroj, protože díky němu to může odnést jak grafika, tak cokoliv dalšího. Reference na tenhle zdroj nejsou právě z nejlepších, ale to samo o sobě při diskutování tohohle separátního problému nic neznamená dokud nevyzkoušíš body viz výše.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání