Dobry den,
prosim jakymi prostredky(zpusoby) je mozne zabezpecit VoIP. Mame na firme rozjetou mensi ustrednu(ASTERISK) a nyni bychom ji radi zabezpeceli.Dekuji za kazdy tip.(muzete me navest jen bodove)
Dekuji
Dobry den,
prosim jakymi prostredky(zpusoby) je mozne zabezpecit VoIP. Mame na firme rozjetou mensi ustrednu(ASTERISK) a nyni bychom ji radi zabezpeceli.Dekuji za kazdy tip.(muzete me navest jen bodove)
Dekuji
Par tyzdnov pred tvojim prispevkom som to tu riesil ja ...no asterisk toho vela neponuka mozes pouzit akurat SRTP aby ti kodovalo aspon voice traffic, ale nie vsetky phony to podporuju ...OpenSER podporuje TLS,IP autentifikaciu ..., na asterisku mozes pouzit mozno VPN na oddelenie traficu, teda zalezi co pouzivas za protokol ale na SIPe ti ide signalizacia a voice zvlast, ked pouzijes IAX tak to je binarne a ide to spolu ...VoIP security na Asterisku je slabunka dost ...
MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5
Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48
IAX nepouzivame.Pouzivame SIP.
Muzete me prosim navest na SRTP.Mate s tim zkusenost??Nekde jsem se docetl ze to musi podporavano i poskytovatelem nejenom telefony je to prosim pravda.
VPN nepouzivame.Prosim jakym zpusobem se daji rozdelit data a hlas zvlast jak pisete.Mohl by jste me prosim navest krokove.Dekuji Vam predem
Na http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+SRTP je navod na asterisk + SRTP aj vela inych veci okolo VoIP, nie len asterisk,podporovane poskytovatelom ? ved si napisal ze tu ustrednu mate vo firme ...co idete este cez nejakeho VoIP providera ? No na to aby SRTP behalo musi ho podporovat server (tj Asterisk vo Vasom pripade) a VoIP phony,co sa tyka VPN tak presne neviem nikdy som sa s tym nehral, inac este ma napadlo ze proti nejakym invite floodom by sa dalo branit nejakym firewallom, asi to bude trosku tazsie nastavit, niekedy sa to neda az tak presne ked je velka firma ...VoIP security este nieje velmi riesena, aspon nie na Asterisku takze vyvojari budu musiet urcite zapracovat, lebo SIP je textovy protokol a na asterisku to beha nekodovane tak ked to zacne niekto odxytavat, moze zacat robit zle ! napr presmerovanie hovorov, ukoncovaine cudzix hovorov, flooding, odpocuvanie atd ...
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)