Zdarec,
Chtěl bych se zeptat jaký nadřazený dns server použít u mého malého domácího BINDu? DNS providera se mi nechce používat z důvodu časté nedostupnosti a velké odezvy
Dík za ochotu.
Zdarec,
Chtěl bych se zeptat jaký nadřazený dns server použít u mého malého domácího BINDu? DNS providera se mi nechce používat z důvodu časté nedostupnosti a velké odezvy
Dík za ochotu.
The Cake is a SPY!
A co ti brani v pouzivanie root serverov?![]()
Root servery bych nepouzival .. co takhle DNS servery vetsich hostingu?
Loading signature [ FAILED ]
Nevim, ziju s predstavou, ze DNS system ma urcitou hierarchii a z ty mi nevyplyva, ze by koncovej user mel zjistovat IP adresy zrovna od root serveru ..![]()
Loading signature [ FAILED ]
O žádné hierarchii DNS nevím, a to se na poli internetu pohybuju už víc jak 15 let (modem a textovej terminál, čtení pošty přes pine atd.)
To, že TiMEoS napsal aby používal root servery znamená, že si jeho počítač doménu 1. řádu dohledá na jednom z cca 15 kořenových serverů, doménu 2. řádu pak na jednom z x serverů obhospodařujícímu doménu 1. řádu (do které doména 2. řádu patří) a tak dále...
...neboj, kořenových serverů se nebude ptát na IP adresu nějakého počítače či www serveru a navíc každý slušný DNS server má svoji cache
Jak napsal TiMEoS, vypni v tom BINDu přeposílání požadavků na providerův DNS a používej ho jako bys žádný DNS server od svého providera nedostal - nech svůj BIND dohledávat DNS záznamy přímo. Neznám lepší alternativu, obzvlášť, když má DNS server providera výpadky.Původně odeslal Gregy
Jasne, DHCP client sa musi dotazovat iba rekurzivnych serverov. A root servre rekurzivne niesu. Ale v otazke bol spomenuty bind, ktory by bol pouzity.... a v tomto pripade je najlepsia volba pouzit root servre ked sa da, lebo bind sam ma implementovanu rekurzivnost (sak ako inak, je to server), ktorou sa dotazne u servera z poddomeny, ktoru mu zaslal root (tld) server, atd. dookola
![]()
Naposledy upravil TiMEoS; 30.03.2007 v 14:02.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)