Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: upgrade PC – pomozte upřesnit značky/modely komponent

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question upgrade PC – pomozte upřesnit značky/modely komponent

Ahoj,
    prosím o pomoc s tipy na upgrade PC. Jde mi o nasměrování na vhodné modely, ostatní si pak dostuduju v příslušných sekcích. Odborník se jistě po přečtení dole uvedeného seznamu zorientuje mnohem rychleji než já. Po cca 3 letech bych rád opět upgradoval PC a do oka mi padnul upgrade na Intel Core2 Duo (pokud na to budu mít), případně záchranný upgrade na Celeron D/AMD Sempron (pokud na to nebudu mít). Protože jsem dost dlouhou dobu dění nesledoval, tak nyní jsem naprosto zahlcen názvy a modely, které jsem před pár lety neznal (Core2, GS7600, DDR2 paměti s časováním a frekvencemi u DDR1 neznámé apod.) a protože mi čas utíká a vím, že tady je spousta hodně zběhlých odborníků, tak prosím o alespoň nasměrování správným směrem, abych se snáz ve fóru i jinde zorientoval. Nepiště mi prosím rady typu „hledej na fóru, je toho tady spousta“, to dělám a ještě dělat budu, ale čím víc mi teď zúžíte výběr, tím rychleji se doberu výsledku. Mám totiž jistá omezení.
    Takže fakta:
    - původní konfigurace je AMD Barton 2500+@3350+, 512MB RAM, grafika ATI R9700, disk Seagate 7200.10 (ten zůstane), zdroj chieftec 400W (taky doufám zůstane)
    - předpokládaný upgrade je výměna CPU, MB, RAM, grafiky (potažmo zdroje)
    - upgradovat chci na podobnou ligu, podobný cena/výkon, jako byl ten Barton před 3 lety, tj. na PC se hraje i zpracovává video a fotky, od každého trochu, nejsem ani hardcore pařič, ani hardcore video střihač či grafik
    - cena upgradu by měla být cca 16k bez DPH (bez zdroje/chladiče), anebo tzv. záchranný upgrade (Celer/ Sempron) do 10k bez DPH (doladění ke spokojenosti do cca 6 měsíců) kde bych se nerad dostal pod výkon stávajícího PC
    - potřeboval bych rozumný kompromis cena/výkon, tj. střední třída,tomu by měla i ta výše uvedená cena odpovídat
    - nejsem vyhraněným příznivcem ani Intel, ani AMD, jen mi Core2 Duo 6300 připadá jako dobrá volba a AMD bych bral jen pokud by bylo za podobný výkon levnější!!
    - jsem omezen výběrem z konkrétních značek (viz níže), jiné by mi to komplikovali !!
    - kladu celkem důraz na rozumné přetaktování + tichý chod (tj. tichá grafika, třeba pasiv by bodla) což je dneska snažší a levnější zařídit než před pár lety

Mám už trochu zúžený výběr a potřeboval bych spíš upřesňující tip, na kterou komponentu/značku se spíš zaměřit:
    CPU: Intel Core2Duo E6300 nebo E6400 (co jde lépe přetaktovat?)
    MB: výrobci Asus, Gigabyte, Intel, MSI, Asrock (nevím model, chipset, ale je potřeba SATA RAID, firewire konektor, O/C možnosti !! a rozumné chlazení)….šacuju to na modely GB 965P-DS3/DS4 nebo nějaký Asus
    RAM: 1GB RAM (2x 512), výrobci Apacer, Kingston, Kingmax, GoodRam… tady se moc neorientuju, frekvence nevím a nechci uletět moc s cenou, dřív sem měl Kingston a byl fajn, ale teď se v tom množství značek, časování a frekvencí nechytám
    Grafika: asi GeForce 7600GS nebo 7600GT, výrobci Asus, Gigabyte, Club3D, Sparkle… GF7600GS/GT mi připadá jako slušná střední třída, ATI se nebráním, ale nVidia má teď navrch, preferuju tiché provední
    zdroj: pokud nestačí chieftec, tak něco nového od Enermax nebo Chill
    cpu chladič: Noctua NH-U12 nebo 12F (snad se to tam vleze)

K tomuto jsem se dobral po pár dlouhých hodinách brousení a potřebuju ještě více nasměrovat jestli mi neuniklo něco důležitého (kompatibilita, problém chipset/disk apod.).

Moc děkuju za každý tip. To co spousta z vás bude vědět z hlavy, bych musel zdlouhavě hledat a ušetříte mi tak spoustu času.
    Pokuste se vyvarovat nadávek na mou lenost a flamu, nemám problém ani s Intelem, ani s AMD, ani s nVidia ani s ATI.

Standardní Re: upgrade PC – pomozte upřesnit značky/modely komponent

Ještě ke značce paměti: V úvahu padá ještě značka A-Data, kdyby ostatní nebyly košer.

mé doporuční grafiky - passive, dobře se i taktuje:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37441

mam ji taky

CPU bych bral levnejší 6300...i ten jde sam o sobe dabelsky přetočit

Ram: musis mit kvalitní (rychlý 800MHz) jestli chces dobře nataktit CPU
    Naposledy upravil -jb-; 02.11.2006 v 17:24.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

U ramky bych uz dneska zvazoval, jestli 1GB bude do budoucna stacit. Zejmena ke C2D. Tj. radsi bych koupil 1x 1GB modul s moznosti doplneni o druhy modul za xx mesicu.
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

Citace Původně odeslal Camill Zobrazit příspěvek
    U ramky bych uz dneska zvazoval, jestli 1GB bude do budoucna stacit. Zejmena ke C2D. Tj. radsi bych koupil 1x 1GB modul s moznosti doplneni o druhy modul za xx mesicu.
    souhlas s Camillem
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

To sem taky zvažoval, ale z cenových důvodů zatím určitě zůstane u 1GB v provedení 2x 512 kvůli výkonu a pokud bych chtěl později víc tak buď přihodím další 2 512MB moduly (např. gigabyte má 4 sloty) anebo vyměním...
    jaký ty paměti mám zvolit? Myslím značku...chci taktovat, ale taky nechci aby moc topili...četl jsem že Kingstony 750 hodně hřejou.
    Btw platí doufám pořád a i u DDR2, že čím nižší CL tím lepší? (tj. časování CL4 je lepší než u CL5)?? A co to, že jsou ty časování u DDR2 pamětí tak velké?

jbrachtl: Díky, to je pěkná grafika a s pasivem. Je v nejužším výběru.

A taková trapná otázka. Ta grafika má 2x DVI výstup...hmm a to už dneska nemají grafiky standardní D-Sub výstupy...mám totiž CRT monitor. Nebo je na to nějaká redukce? Bych byl jinak namydlenej.
    Naposledy upravil Connor; 02.11.2006 v 21:27.

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    jbrachtl: Díky, to je pěkná grafika a s pasivem. Je v nejužším výběru.

A taková trapná otázka. Ta grafika má 2x DVI výstup...hmm a to už dneska nemají grafiky standardní D-Sub výstupy...mám totiž CRT monitor. Nebo je na to nějaká redukce? Bych byl jinak namydlenej.
    Redukci na analog by jsi mel k ty grafice dostat, da se i v pohode koupit:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22670
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

Pameti bych vzal Geil ultra PC 6400 CL4-2x512Mb a mel by jsi se v pohode vejit do 4000Kc s tim, ze ty pameti jsou i hodne slusny na OC. 7600GT bych za 4700 nebral, spis bych vzal 7900GS a koupil na ni Zalmana.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 04/05 general upgrade PC - sladeni komponent
    Založil nOthInG v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 15:18
  2. Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.11.2004, 08:30
  3. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 08:17
  4. Názor + rada na PC upgrade