Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Brum pri prehravani zvuku na TV

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Vliv
    274

Standardní Brum pri prehravani zvuku na TV

Mam takyto problem a neviem pochopit problem veci aj ked viem ako to odstranit ale to sa mi vonkoncom nepaci. Mam prepojeny PC s TV kvoli pozeraniu filmov (pre zaujimavost vzdialenost medzi PC a TV je cca 20m a pouzil som tieneny kabel). Video je OK ale s audiom mam problem. Ked pripojim kabel k TV alebo Videorekorderu a od PC je odpojeny tak je vsetko OK cize nechyta mi to po ceste ziadny brum. Ale jakmile pripojim Cinch konektor do PC do zvukovky tak mi v reprakoch TV vznika hrozny brum. Proste to vrci ako krepe a neviem si vysvetlit preco. Samozrejme to nie je samotnou zvukovku pretoze tu ked pripojim do aktivnych repro je to OK. A este jedna zaujimava vec, Ak to pripojim do TV alebo Videa tak to robi to iste ale ak to pripojim do Veze (ktora je zapojena spolu s TV aj Videom) tak tam je tichuckooooooooo.... Absolutne nechapem preco Mozem tomu vykurit kolko scem a je tam proste ticho. No a odstranit sa to da tak (poradil mi to kamarat) ze aby som na napajani PC odpojil uzemnovaci vodic. Samozrejme to pomohlo. Ale ked som odpajal audio a v jednej ruke som drzal videokonektor (od PC) a druhou som sa dotkol zeme na Videu tak som dostal peknu supu Nameral som mezdi zemou od PC a zemou Videa 100V. No a preto sa mi taketo riesenie nepaci. Rad by som vedel co stym. Poradte niekto prosim.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak zaprvé, ty jsi odpojil zem od PC
    Tak to honem vrať do původního stavu. PC tě bude kopat(vychází to z jeho konstrukce) a zdroj musí být uzemněný.
    O zbytku pouvažuju.

Ta věž je zapojená na stejnou zásuvku
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

Ano ja som PC odpojil od zeme (cize zltozeleny vodic ) ale iba na skusku ze ci to pojde (a preto ma to tak pekne koplo ). Ale hned ako som zistil ze to ide a dostal taku peknu ranu som to vratil ... nie som zase trupik aby som si odkuril PC. Samozrejme to tak nenacham (odpojene) som nejaky ten eletrikar. Ale proste by som chcel vediet ako to mam urobit inak aby to slo.... kamos mi akurat napisal ze co je to za napad spajat rozne zariadenia ktore nie su na rovnakej faze, ale to som mal odkial kua vediet take veci mi nikto nepovedal (a ani v skole neucili ) a vzivote som sa stym este nestretol. Preto sa tu nato pytam. No a ta veza je zapojena spolu s TV aj Videorekorderom. A asi je aj na inej faze ako PC. Je to EASY ... PC mam na jednom konci domu a TV s Videom a Vezou na druhom konci domu. A kazde je urcite na inej faze (myslim neskusal som). No a podstatna vec moze byt vtom ze mame doma natiahnutu iba dvojvodicovu sustavu cize nulak je spojeny so zemou. Proste ako sa to robilo kedysi (a vtedy to bolo unas aj povolene).

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

A este by ma zaujimalo kde sa tam nabralo tych 100V medzi zemou video vystupu z PC a zemou audia na Videu Totalne som z toho mimo. Uz som sa v mojom okoli pytal kadehoho a kazdy je z toho paf. Proste je to divne. PC som odpojil od uzemnenia resp iba zdroj a bednu ved zemniaci vodic ide iba na kovove casti na pc no ale aj tak by sa to spojilo v zasuvke kedze mame iba dvojvodicove vedenie. No a Video ma vlasne iba dvojvydlicovu zasuvku a vlastne nema uzemnenie. A ako to ze zariadenie ktore ma kovovy kryt nema zemniaci vodic? Ja som robil vyhlasku 74/96 a vnej sme sa ucili ze zaradenia s kovovym krtom musia byt zemnene. Neviem ci sa mylim ale ak ano tak ma opravte lebo som z toho mimo. A ako to ze sa take zariadenia mozu predavat. Nechapem tomu. Tak isto je aj veza a aj TV iba s dvojvidlicou. Proste kebyze je Video aj Tv uzemnene tak by to mozno nerobilo, ale zase preco to nerobi na Vezi Proste chcem nejake rozumne vysvetlenie.

Junior Member
    Vliv
    264

Standardní

Taky mám něco podobnýho... mám propojený PC a TV... to je ok... když ale vytáhnu z TV z AV cinchem zvuk do repro, tak slyším brum (. Problém zřejmě bude v anténě, protože když se koukám na film z PC, tak z TV vypojuju koax na anténu, jinak mám na obrazovce "rušení" - pruhy a lítá obraz... nevíte jak to vyřešit??
    CPU AMD 64X2 4400EE ::MB Gigabyte MA790X-DS4::RAM A-DATA 2x2GB DDR2 PC800 Extreme Edition::VGA MicroStar RX2600XT-T2D256EZ/D3 PCIE 256MB DDR3 HDMI2xDVI::HDD Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB 16MB Serial ATA/300::Zdroj CORSAIR VX450, 450W (ATX, A-PFC, 12cm FAN)::Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

No ja mam tiez slabucke pruhy na obrazovke TV ale ked pozeram film to nie je ani vidiet iba na bielom pozadi (resp nejakom svetlom) a to bude asi tou dlzkou kablu.

A ma to brutalne serie ze mi este nikto nic neporadil To sa tu nikto nenajde kto by vedel poradit

Kua kua poradte PLEASE

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

No a prisiel som este na jednu vec ze ked to vsetko zapojim na jednu fazu tak to nebzuci Je to sice pekne ale neviem ci to bude mozne takto prepojit pretoze to je z jednej strany baraku na druhu. No a ked som to skusal som si natiahol predlzovak krizom cez cely dom ale tak to urcite nenecham. No a este som skusil jednu vec s Vezou. Predtym som pisal ze ked to zapojim do veze tak to nebzuci a mohol by som to prepojit do Videa alebo TV a bolo by to ok ALE ale ale to nie je take EASY Veza ma samozrejme vystup iba na sluchadla a ked om to tadial prepojil s Videom alebo TV tak to zase bzucalo. Proste nejakym rozumnym sposobom sa to neda prepojit Je to velmi smutne. Ale foter mi poradil ze by sme to mohli prefazovat cize celu moju izbu by nejak prehodil na spolocnu fazu kde je obyvacka cize aj TV a Video Ale zase je otazne ci toho uz nebude moc na jednej faze Ktovie poskusam a uvidim. Ale najradsej by som to nechal tak ako to je a nejak rozumne to niesim osetril aby to nebzucalo. Ale ako vidim nikto nie je schopny mi poradit

Standardní

Neskušal si oddeliť zem toho Pc a tej veži kondenzatorm. Teču ti tade vyrovnavacie prudy s frekvencio 50Hz a to brumi.

A samozrejme nezabudni že zem u nf signalu je vždi len jedna. ( Pokial to maš cez cinch netahaj tu zem dva krat.

PS: pokial to oddeliš tym kondenzatorom nechytaj obe zeme naraz može to kopať. A ten kondezator tam daj par piko na aspo 500V.
    CPU:AMD A64 3200@xxxx (240x10.0) hladič H20 - MB: EPOX 9NPA+ULTRA chladič H20 - RAM:2048MB APACER 500Mhz CL2.5 2,5V - VGA: MSI ATI X1800XT 512MB GDDR3 2xDVI/VIVO (Zatial bez úprav) - TV:DART TV LIVE - HDD:WD 250Gb SATA II 16MB CACHE - SOUND:Hercules Fortissimo II - NET:1Gb ON BOARD - DVDRW: PLEXTOR 712SA - DVD:Asus 16X - CASE:ATX 400W Uprava - Monitor:SAMSUNG SincMaster 957 DF

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

No uz som skusal aj oddelit to kondikom ale kazde zvlast cize naraz som zem aj stred neoddelil nevidel som dovod ale vyskusam to oddelit naraz. No a uz som to dal aj na spolocnu fazu resp som nevedel ktora to je tak som skusal postupne ale na kazdej to vrcalo takze som to vratil s5. Je to proste divne. Este poskusam a uvidim.

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

Takze to co som pisal ze mi to ide s predlzovakom na tej istej zasuvke nie je pravda lebo som sa trochu ojekabatil pretoze ten krepy predlzovak mal odpojenu zem cize to bolo to iste ako ked odpojim zem v pc ako som to skusal prvy krat (ale samozrejme vtedy som tiez zdroj v pc nerozoberal iba na inom predlzovaku (kratsom) odpojil zem) takze ked je to na tej istej zasuvke 20m odseba tak to bzuci aj tak. Uz ma to nasralo a zoberiem PC k TV a vyskusam to na 2m kablu a uvidime co to urobi.

Standardní

A co spravil ten kondenzator.
    Nechce sa mi to cele čitať .
    Ty maš prepojene PC grafiku s telkou a zvukovku z vežou?
    CPU:AMD A64 3200@xxxx (240x10.0) hladič H20 - MB: EPOX 9NPA+ULTRA chladič H20 - RAM:2048MB APACER 500Mhz CL2.5 2,5V - VGA: MSI ATI X1800XT 512MB GDDR3 2xDVI/VIVO (Zatial bez úprav) - TV:DART TV LIVE - HDD:WD 250Gb SATA II 16MB CACHE - SOUND:Hercules Fortissimo II - NET:1Gb ON BOARD - DVDRW: PLEXTOR 712SA - DVD:Asus 16X - CASE:ATX 400W Uprava - Monitor:SAMSUNG SincMaster 957 DF

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Som to vyriesil. Bolo to v uplne haluznej veci ktoru by som necakal.
    Uz som bol zufaly a zacal som postupne odpajat veci od videa a ked som odpojil antenu tak to prestaloooooooooooooooooooo
    Som z toho happy
    Ono to robi asi preto lebo v obci mame rozvod kablovej televizie (obecnej) a tie ich zosiki su asik nejake slabo odfiltrovane resp vobec a preto ma to rusilo.
    Takze Dakujem vsetkym za rady
    Dik a dopo...

Standardní

Tak skus dať ten kondenzator na zem tej kablovky a uvidiš možno to prestane. Je blbe behať a prepajať kabel pri každej zmene.

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

No to nie je zly napad . Pohram sa este stym. Ale hlavné je ze som nato prisiel co to robi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání