Ahoj, po letech jsem dosel k nazoru, ze bych mohl vymenit moje stare 19" LCD (Acer AL922, stari cca 13-15let). Mel jsem moznost vyzkouset svoji postarsi grafiku (HD 4850) s monitorem s FullHD rozlisenim a moje oblibene hry to zvlada vcelku bez problemu (grafiku novou koupim taky, ale az na ni bude, ted je na rade monitor). Pouziti monitoru nebude nic extra - hrani, serfovani, officovani, semtam film (ale minimalne, mam projektor + platno).
Chtel bych velikost 24" a rozliseni 1920x1200 (uzsi nudli nechci). Co jsem procital recenze a zkusenosti, tak z toho vylezl Dell U2412M za cca 6200,- s DPH.
+ dobry podstavec, znam z mensich typu Dellu a i hloubka podstavce je super, pevnost dobra
+ nizka cena
+ dle testu by mel mit dobrou rovnomernost podsviceni
+- v drivejcih revizich mel problem s blikanim v noci pri snizenem jasu, ale dle recenzi je to v dnes prodavanych revizich uz ok, soucasne ale snizeni jasu moc nepouzivam. Tusim ze u PWM zvysili frekenci regulace na 360Hz z nizkych ~60Hz u prvnich revizi?
- nenapada me
Dal jsems e okrajove zajimal o napr BenQ BL2411PT, ale repro na monitoru nechci. Nemeli byste nejake jine doporuceni? S cenou hybat muzu, ale moc se mi chtit nebude. Max bych videl 7000,-.
Diky