Zajimalo by me, jestli si tu nekdo hraje se 3D. Shrnu sve nevelke zkusenosti, nekomu by mohlo pomoct:
Jako majitel grafiky od nVidie jsem chtel koupit nejakou 3D sadu. Nvidiácké aktivní brýle s IR vysílačem (3D Vision) plus vhodný monitor. Potřeboval jsem druhý monitor na práci, tak jsem tyto "potřeby" spojil. Po nastudování recenzí jsem se rozhodl pro sadu 3D Vision plus monitor Asus VG236H. Nabidka 120Hz LCD bohuzel neni prilis velka. Monitor na 3D ještě ujde, i když trpí duchy (tj. občas je vidět obraz pro druhé oko), asi stejně jako všechna ostatní 120Hz LCDčka ve 3D (alespon co jsem četl). Na 2D spíše hrůza, jsem zvyklý na lepší monitory a obraz jsem špatně vydýchával - lesklý povrch, nepěkné barvy... Putoval dál do rodiny.
Zkusil jsem tedy první projektor v životě - Emachines V700 (v podstatě Acer 5360, stačí nainstalovat jeho ini), nativně 1280x720 - a to je něco zcela jiného. 3D úžasné, žádné duchy nepozoruji, ani "duhový" efekt, kterým tyto DLP projektory jinak ve 2D trpí (tento není výjimkou). Hloubka obrazu i zážitek ve 3D je opravdu jinde než na prťavých 120Hz LCDčkách. Dokonce i 2D (byť s občasnou „duhou“ při rychlejším pohybu) mi na filmy připadá lepší než všechny moje současné i bývalé monitory. Dále už budu na filmy a 3D pořizovat pravděpodobně jen projektory (či lepší technologie). Těším se na projektor s nativním rozlišením 1920x1080 ve 2D i 3D za rozumnou cenu.
Takže na 3D (s 3D Vision od nV) doporučuji jednoznačně projektor, neutrácejte za mizerná LCDčka, stávající nabídka 3D LCD je opravdu špatná a s "duchy" v nedostatečně velkém obraze není 3D to nejlepší prostorové. Subjektivně mi projektor dokonce přijde na 2D lepší než kdejaká plazma, ale neviděl jsem nejnovější modely, stejně tak jsem neviděl 3D na plazmách, neviděl jsem ani jiné 3D systémy a technologie (kromě imaxu)... Neviděl jsem ani projektory vyšších řad, stále zvažuju, jestli si na 2D nemám koupit fullhd projektor, i když i stávající řešení je opravdu dobré, snad se naučím žít s "duhovým" efektem projektoru ve 2D![]()
Nějaké info o projektorech: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital...nbow_effect.22
Duhový (rainbow) efekt jsem dříve neznal. Při promítání ho vnímám subjektivně, často když mrknu, rychle pohnu očima nebo hlavou. Někteří ho prý vůbec neregistrují, jiní ho prý postupně vnímat přestanou, možná se naučí nehýbat očima, nevím. Vidím ho jen ve 2D. Ve 3D opravdu velmi výjimečně, spíš vůbec. Je to bohužel problém jednočipových DLP projektorů obecně...
Jsem zvědavý na vaše zkušenosti, ať už používáte jakoukoli 3D technologii...
Nemáte nekdo dobrý tip na plátno? V tom jeste nemam jasno a zatim promitam na zed.