Už delší dobu uvažuji o přechodu z "běžné" ATi karty na FireGL, ale nejsem si jistý přínosy - jasné odpovědi na moje celkem jednoduché dotazy se mi nedaří najít, proto pokud někdo ví a může, velmi bych je uvítal, předem díky ...

Na jedné straně mě vůbec nezajímá 3D výkon ve hrách, na druhé straně mě také vůbec nezajímá akcelerace profi 2D aplikací - můj zájem je výhradně v rovině kvality a možností 2D výstupu, jedná se mi především o následující:

1. Skutečně se hardwarově FireGL karty od svých "běžných" ekvivalentů vůbec neliší, tzn. není HW důvod k vyšší kvalitě výstupu?

2. Je 2D výstup FireGL a jejích ovladačů co do kvality lepší než u "běžného" ekvivalentu? (např. V5600 vs. HD2600XT)

3. FireGL (resp. příslušné ovladače) podporují 10-bit barevnou hloubku namísto standardní 8-bit. To je sám o sobě radikální rozdíl, zásadní otázka ale je, zdali mám šanci z toho na svém panelu (XL20) reálně profitovat, tzn. zaregistrovat rozdíl?

A poslední, dodatečná:

4. Pokud by mělo být závěrem předchozích, že přechod z "běžné" karty na FireGL znamená kvalitativní přínos, předpokládám správně, že pak by si měly být aktuální modely (plus/minus) rovny a liší se jen výkonem?