jelikoz se jedna o zabezpeceni a hlavne ziskani docela podstatnych dat, tak jsem neodolal a vytvoril novy post.

nevim kolik z vas opencard v praze pouziva, ale docela me prekvapilo, ze po me chteji krome bydliste dokonce i cislo obcanskeho prukazu, to ze mohu nekde objednavat neco pres webovy portal je pro mne velice nezajimave a pro vetsinu normalnich lidi i nepouzitelne..

mozna by jste nekdo poradil, jestli existuji nejake pravni podklady, ktere rikaji jake udaje ma pravo ten ktery subjekt zadat od fyzicke osoby.

pri hledani informaci o teto karte jsem narazil na tento zajimavy odkaz:
http://www.ct24.cz/domaci/35915-anti...vlade/video/1/

mimochodem mam nedavny priklad z anglie, kde je kamera prakticky na kazdem kroku, oystercard ktera se tady vydava je zcela anonymni.

omlouvam se jestli je tohle nekomu trnem v oku, ale uz me zacina teci voda ze zubu jak se tady naklada se soukromim lidi a lidi jsou hloupi a je jim to jedno, tak bych rad ziskal co nejvic podkladu abych se pripadne mohl pustit do nejakeho pravniho boje.

diky za kazdou radu

PS: jen si prosim uvedomte, ze neni potreba aby spousta firem, ktera za dopravcem je (a stat) museli monitorovat kde se kdy vyskytujete a co delate, nebo to jednou opravdu skonci tak smutne ze po narozeni dostaneme rfid chip a kdyz se nebudete vlade libit (nebudete dostatecne makat a konzumovat) tak vas proste vypne (zadny pristup ke svym penezum, do domu, lekarske pomoci)

jsem tak paranoidni jenom ja? jenze nad timhle se uz zamysleli lidi pred 10ti lety a pulka z toho uz je v provozu!!!!!