Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: WiFI - zarušení,nebo poskytovatel??

Junior Member Avatar uživatele bruk600
    Vliv
    0

Standardní WiFI - zarušení,nebo poskytovatel??

Ahoj,řeším problém s nekvalitou mého připojení k netu.Mám YAGI 17dB,5m kabel H155 a v PC síťovku Zcom 626.AP mám cca.700m.Hlavně večer a o víkendech mi to doslova NEJEDE.Pingy jsou i 2000-3000ms a dost často i vypadávají.Když dám ping na AP,tak to vesele vypadává.Potud by to mohlo být klasický zarušení a to i proto,že na vedlejším kanálu vidím taky jinou síť,ale v utilitě dodávaný ke kartě mám sílu signálu 60% a kvalita je 80% - to zarušení by se mělo projevit v kvalitě signálu??
    Kdybys býval mlčel,tak bys zůstal filozofem.

Standardní Re: WiFI - zarušení,nebo poskytovatel??

Je mozny, ze poskytovatel nema dostatecnou konektivitu nebo na AP je moc lidi. Vecer kolem 8me hodiny je na internet nejvetsi napor - to by odpovidalo.
    Co se tyce ruseni ve 2,4GHz ve mestech to je des a hruza, v Jicine sem mel velke problemy pri pripojeni na AP vzdalene 200m s velmi kvalitni smerovou antenou, ale napr. v Pardubicich v centru mesta nemam s obyc sitem problem (musim zaklepat).
    Kazdopadne byt tebou, tak bych kontaktoval tveho providera, urcite mas ve smlouve nejake minimalni garantovane rychlosti (pripadne agregaci) o to bych se opiral. I zaruseni pada na hlavu poskytovatele, obcas pomuze preladeni, prinejhorsim prechod na 5GHz pasmo a vymena klientskych zarizeni.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Vliv
    0

Těch 5GHz mi taky nabízí,ale je to docela nákladná sranda.Chtěj 3500,- za HW a 800,- měsíčně za 3Mbit se smlouvou na rok,pak 450 za 2Mbit.I kdybych do toho šel,tak mi nikdo nezaručí,že to zanedloho nebude zas zarušený.
    Mohla by pomoci směrovější anténa??

Mohla by pomoci - ale nemusela
    Tvuj provider se k tomu tedy uz vyjadroval? Jak sem rekl, nemusi to byt jenom rusenim - je mozne ze mu nestiha AP nebo distribuce.
    btw: 3500,- za kompletni zarizeni zase tolik penez neni, delam ve firme kde je prodavame daleko draz
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Vliv
    0

Technik poskytovatele mi tvrdí,že naše AP nejméně vytížené v celé síti.Ještě by mě zajímalo zda by se to zarušení odrazilo v té utilitě v kvalitě signálu.Údajně je ta utilita docela kvalitní.
    Zatím asi zkusím pořídit směrovější anténu a pokud to nepomůže,tak budu muset uvažovat o těch 5GHz,jen mám strach,že brzo to bude zase všechno plně obsazený.
    Těch 3500,- je za dotovaná cena,zařízení nebude moje a musím se zavázat na rok na drahé připojení.
    Naposledy upravil bruk600; 05.03.2008 v 16:08. Důvod: doplněk

Hlavni problem 2,4GHz je ten, ze domaci APcko dneska stoji 400Kc, tj. si ho muze dovolit kazdej, kazdej notebook je vybavenej WiFi a poskytovatele casto ve mestech smazi dost brutalnima vykonama. V CR jsou na 2,4 pouze 3 kanaly z 11 ktere se neprekryvaji .. diky temto faktorum prestava byt ve mestech 2,4ka pouzitelna.

Na 5GHz je ruseni take pochopitelne mozne, ale vzhledem k poctu zarizeni, ktere se dnes pouzivaji bych se nejakeho vyrazneho ruseni z dlouhodobeho hlediska moc neobaval.
    Naposledy upravil Caleb; 05.03.2008 v 16:09.

Vliv
    0

Dobře,tak jak už jsem psal,zkusím maximálně směrovou anténu.Bude na 10m kabelu H155 a tak bych neměl zas tak moc smažit za AP, pokud to nepomůže,tak asi půjdu do těch 5GHz

Citace Původně odeslal bruk600 Zobrazit příspěvek
    Dobře,tak jak už jsem psal,zkusím maximálně směrovou anténu.Bude na 10m kabelu H155 a tak bych neměl zas tak moc smažit za AP, pokud to nepomůže,tak asi půjdu do těch 5GHz
    Nezapomen taky na to, ze kazdej metr kabelu (byt kvalitniho) dela skoro dB dolu. Pak to zase musis smazit vetsim vykonem ci velkou antenou. Nicmene u Wifi nikdo predem vysledek nejake zmeny nevi, je to docela alchymie, jak jsem se bavil s clovekem, co stavi a vyrabi profesionalne specielni anteny na CDMA, k GSM modulum i Wifinam
    A dle meho je Z-Com XI-626 PCI kvalitni sitovka s kvalitnim rozhranim a pokud ti ukazuje takovouhl silu i kvalitu signalu a jeste ti to specificky nejede v nejvytizenejsi casy, pak bych to spis videl na problem providera, ze "nestiha".
    Jinak muzes vyzkouset softwerek wifisistr, je to free utilitka, ktera ti ukazuje v malem obdelnicku kdekoliv na plose silu signalu v dB pripojene sitovky a tak muzes realne videt, zda signal extremne nekolisa atd. jedina nevyhoda je, ze to bezi pres .NET Framework 1, kterej musis nainstalit. Jinak to mam na vsech notasich i PC a vsude to skutecne realne ukazuje (samozrejme to prebira z driveru karty), nicmene mas na ocich stale kontrolu signalu v realnym case.
    http://www.stahuj.centrum.cz/interne...ni/wifi-sistr/
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

V podstate vse dulezite bylo jiz receno.
    Jen par postrehu z praxe, zkus podotahovat konektory, jak na zarizeni (sitovce) tak na antene.
    Prekontroluj, zda se nekde nemohla dostat voda ci vlhkost.
    Pingujes pres co a jak? S jakou zatezi?
    Uz sem mel v rukach po case "odesle" anteny i kabely.
    Pokud mas moznost zkus vse povymenovat a testnout.
    Zkus zmerit sum.
    Jestli je nekde pobliz, nejhure ve stejnem smeru vysilac na stejnem, nebo vedlejsim kanalu, tak to neni zrovna moc koser.
    Poskytovatel by mel sjednat napravu, zpravidla ten co tam vysilal az druhy, by mel preladit co nejdale od kanalu prvniho poskytovatele.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Vliv
    0

Na té utilitě mám sílu signálu ""Good 60%"" a kvalitu signálu mi to píše "Excellent 80%" a to docela stabilně.Pokud se vyjímečně trochu zhoupne,tak na pingu se to nijak přímoúměrně neodrazí.Ping dávám ve voknech a to normálně s délkou 32bit.
    Co se týká kabelu a antény ,tak anténu mám zasazenou v rámu okna a je naprosto O.K. a konektory jsem už překontroloval.
    Problém je tedy až za mojí anténou.V mém dotazu mi šlo o to,jak se projevuje zarušení a zda by se to znatelně projevovalo na kvalitě signálu v mojí utilitě.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

ok, pokud si si 100% jisty, ze kabel a antena sou ok. Tak to bude tim zarusenim a nebo tim, ze AP nestiha. Ovsem tomu odporuje fakt, ze to AP je nejmene vytizene v jejich siti. Nejakejm procentuelnim grafum, vyjadrujici silu a kvalitu signalu moc neverim (i kdyz se jedna o Zcom).

Ano, v zarusenem prostredi se muze odezva chovat prave tak, jak se chova.
    Kdyz k tomu pricteme nestihajici AP, tak je vymalovano.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Vliv
    0

Tak jsem koupil tuto bazarovou anténu:
    http://www.inwifi.cz/eshop.php/produ...0-m-pigtail!/?
    Měla by to být originál Andrew UNI-24.Za AP je horizont a tak i kdybych vyzařoval moc tak to bude do oblak a nehrozí ani rušení od nějakých WIFI za AP.Jinak díky za rady a popřípadě dám vědět jak to valí.Mimochodem,dnes to jede od rána skvěle a synáček to bude určitě testovat až do půlnoci.
    Jak napsal Arg možná to bude kombinace obou problémů a v důsledku je to pak katastrofa.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

JJ urcite dej vedet, ja s yaginama moc dobre zkusenosti nemam. Takze myslim, ze tato bude tutove lepsi.

Oskenuj si sítě NetStumblerem. Nějaký procenta jsou na houby. Zajímá tě signál v dBm, čím blíže nule tím lépe. Běžně se pohybuje mezi -40dBm až -80dBm, přičemž -80dBm už je na hranici použitelnosti. Dál ti to tam bude ukazovat SNR (signal to noise ratio), tedy odstup signál šum. Ten by měl být co nejvyšší a z toho už se dá usuzovat, jaké je tam zarušení. SNR se může pohybovat od nuly po 50. Myslím, že alespoň 20 bys tam měl mít.

Jinak, pokud nereguluješ signál, tak s tou 24dBi anténou určitě nesplňuješ generální licenci č. GL-30/R/2000, z čehož bys mohl mít problém.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Vliv
    0

Citace Původně odeslal KUBA Zobrazit příspěvek
    Oskenuj si sítě NetStumblerem. Nějaký procenta jsou na houby. Zajímá tě signál v dBm, čím blíže nule tím lépe. Běžně se pohybuje mezi -40dBm až -80dBm, přičemž -80dBm už je na hranici použitelnosti. Dál ti to tam bude ukazovat SNR (signal to noise ratio), tedy odstup signál šum. Ten by měl být co nejvyšší a z toho už se dá usuzovat, jaké je tam zarušení. SNR se může pohybovat od nuly po 50. Myslím, že alespoň 20 bys tam měl mít.

Jinak, pokud nereguluješ signál, tak s tou 24dBi anténou určitě nesplňuješ generální licenci č. GL-30/R/2000, z čehož bys mohl mít problém.
    No ten prográmek mám nainstalovaný,ale nevěděl jsem přesně v jakých hodnotách se mám pohybovat.Tak tedy ten signál je -66 až -67dBm a SNR je 32 až 33 .Myslím,že na těchto hodnotách se to pohybuje stále a nijak se nemění.Nejsou nijak zázračné hodnoty,ale od včerejška to jede dobře a tak mám stále trochu pocit,že občas (často) je něco i u providra.Právě se to zas přechodně zašmodrchalo - výpadky paketů a ping 2000ms a všechny hodnoty zůstaly nezměněné.

Zatím jsem signál pochopitelně nereguloval,ale Zcom 626 by toměla umět.Máš prosím představu jak moc budu nad limitem,když tak dám tu 24 dB anténu a napojím to na 10m kabelu H155??Nějak se v těch výpočtech neorientuju.Případně se mi tu válí asi cca 5m RG58,ten má sám dost velký útlum a tak když bych ho tam použil tak bych to vyzařování měl docela dost srazit.

24 zisk antény
    16 (+/-) výstupní výkon karty
    -5 (10m x 0,5dBi) útlum na kabelu
    -2 konektory atd..
    ---

takže jsi hoodně nad limitem, ten je 20dBi

Lepší je snížit výstupní výkon karty (softwarově) než to tlumit kabelem, tím si zhoršíš i signál na příjmu.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Vliv
    0

JJ díky za radu,stáhnu to tedy SW na kartě.Anténu už mám doma a je opravdu obrovská.Budu muset kvůli ní přendat na střeše televizní síto.Snad to pomůže,pokud jo,tak to bude podstatně nižší investice jak přechod na 5GHz.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Držím ti palce, ale moc to nevidím.
    Osobně jsem řešil podobný problém, tady u nás na Břevnově je pásmo hodně plný a dost dlouho trvalo, než jsem vybral AP, na který budu mít link jakž tak kvalitní.

Problém zarušení se mi projevoval přesně jako píšeš - dlouhé pingy, velký packetloss.. přes den to šlo dobře, ale ve špičkách (kolem osmé večer) zoufalost.

Btw. jinak H155 má útlum 0.49dB/m.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Vliv
    0

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    JJ urcite dej vedet, ja s yaginama moc dobre zkusenosti nemam. Takze myslim, ze tato bude tutove lepsi.
    Tak jsem dal na střechu tuto anténu
    http://www.lan-shop.cz/anteny/andrew/9268
    měl jsem doma 6m kabelu Belden H1000 PE a na konce jsem naletoval 2x 2m RG59.Myslel jsem,že díky směrovosti zmizí některá cizí AP a že se zvedne síla a hlavně kvalita signálu.Moje zjištění je,že síla signálu je v programu Network Stumbler i bez regulace stejná (-63 dB) a kvalita signálu se víc houpe a to od 27 do 37 SRN.No a objevily se další sítě.Dnes ráno jsem napočítal 17 APček,to na obec o 2000 lidech docela jde.Díky tomu se mi do regulace nějak nechce.Takže lepší anténa nepomohla a tudíž ta YAGI nebude zas tak mizerná,ale toto zjištění mi nijak nepohlo.Možná se k YAGI i vrátím.Jinak díky všem za rady a když vás něco napadne,tak mi sem napište.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Vic AP se muze objevit diky citlivosti anteny, ja pouzivam anteny PW.

Senior Member
    Vliv
    287

ja jsem mel doma 2.4ghz wifinu a net mi behal prabidne.. rano fungoval vetsinou celkem pouzitelne,ale vecer uz se casto ani nenacitaly weby.. samozrejme packet lost popripade i celkem slusny ping kolem 2000 resil jsem to s providerem a udajne to bylo zarusenim.. takze prechod na lepsi radio (a drazsi ale take 2.4 pasmo..

pripojeni bylo lepsi ale presto vecer vetsinou net ani tuk i kdyz byl celem pouzitelny ping na gameseni (coz je mi zahadou) nekdy behal web jak z praku a nekdy vubec..

nakonec sem pred par dny koupil 5ghz motorola canopy a ping jede pod 20, rychlost v poradku, stabilita cca 80%(pomer pingu)

nicmene mam dotaz, ktery se tyka packet lostu na wifi, signal tu mam vyborny jede to jak jsem rikal dost stabilne,ale nekdy se proste stane,ze vypadne packet,napr z 3000paketu 3losty coz je teda 0% ale pl to je
    tak by me zajimalo jestli to mam resit... a nebo je to proste uskali wifi technologie..
    predem diky za odpoved
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Pokud nevypadne vic nez 1 ping za sebou, tak je povazovano za normalni stav. WiFi holt urcity packet-lost mit muze.
    EDIT: Jeste muzes zkusit ping -t -l 1000
    To vysle ping o velikosti 1000B, latence by mely narust, ale packetlost by se nemel nijak vyrazne zhorsit. On totiz klasicky ping o velikosti 32B toho moc nerekne.

Senior Member
    Vliv
    287

taky jsem zkousel... ty 32b pingy maji spise ping k 10ms a 1000b kolem 20ms...kdyz k tomu clovek jeste surfuje tak skoci sem tam na kilco, to mi prijde celkem vsecko dobre..pl se zda relativne stejny jako 32b pingy,ale nejak konkretne sem nedelal porovnavaci testy..
    pl je spis problem v nekterych hrach nez na obyc pouzivani

taky jsem premyslel, jestli jsem nemel puvodne vybrat adsl, jestli bych si tim bejval nepomohl ? moc toho o nem nevim,ale reference od kamose hovorily jasne=>nebrat
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Senior Member
    Vliv
    287

tak tedka se mi dokonce stal ze padlo 5packetu po sobe.. tak to bude ale chyba providera ne ? je to todle se mi stalo jeste vcera rano..
    ted 6000paketu 12 lost
    Naposledy upravil Chihuri; 13.05.2008 v 14:30.

Junior Member Avatar uživatele beavel
    Věk
    38
    Vliv
    262

ja jedu na +15db a vpoho. 12 z 6k neni nic hroznyho. Jeste je klidne moznost ze jiny AP pece na to tvoje takze by AP mohlo bejt castecne zaruseny. btw nestracis packety zrovna kdyz si v mikrovlne ohrejvas polivku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Konflig wifi karet?! :(
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 19.05.2007, 18:36
  2. Problem s instalaci ovladace pro Wifi intel 2915abg
    Založil tiktak v sekci fóra Síťové komponenty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.01.2006, 19:26
  3. Belkin USB Wifi adapter + poskytovatel TRIOPTIMUM
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.06.2005, 09:03
  4. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  5. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52

Pravidla přispívání