Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Problém s doskou Epox 8K5A2?

Standardní Problém s doskou Epox 8K5A2?

Po určitých skúsenostiach som tento problém nechcel dať na fórum ale možno mi niekto helfne .
    Takže problém začnem diskom dúfam, že niekto ten tread nezamkne lebo som neni v sekcii disky!
    Zostava v popise zmena disku z Baracudy ATA IV 20 GB na 7200.7 Plus 120 GB. Po nahodení disku a inštalácii XP reštarty prípade boot len do loga. Po prebehnutí sea tools critical error. Reklamácia výmena. Nový disk inštalácia všetko OK systém ale hlási 256 MB RAM. Reštart a koniec. Mám dva moduly AM-1 skúšam po jednom nábeh žiadny CI (epox diagnostika) hláška chyba RAM. Vložím obidva moduly nábeh 512 bez bootu. Po CMOS clear hláška cmos cheksam erro. Takže je v pr..li doska? POkus o inštaláciu na jeden resp druhý disk bez úspechu chybové hlášky. Samozrejme seatools z dosu na novom disku po výmene ukazoval critical error.
    Nakoniec porade kamaráta som mašinu rozobral do šróbika na novo nasadil chladič dal pastu vyčistil prach mašina nabieha inštalácia OK.
    Vo winoch všetko ide nič pretaktované. Flashol som bios z 16.9.2003. Spúšťam diagnostiku disku bez chyby hláška CMOS setup is incorect. Niečo podobné ukazuje aj sandra. Nábeh do winov a znovu nič v safe mode ukazuje chyba a347bus.sys wini nabiehajú nejde myš. Inak boot cez logo je neúnosne dlhý. Neviem vyzerá to ako náhodné chyby neviem je to south brig alebo radič.? Ide o to, že pokiaľ je to doska ešte mám do septembr záruku.
    Dúfam, že sa tu nájde nejaký človek ochotný poradiť!
    Vopred Ďakujem za každú radu.
    Asus A8N-E, 2xA-DATA DDR 400 256 MB, Athlon A64 3800+ (Venice)@2.76, Seagate 7200.9 160 GB, Saphire Ati 1950 Pro, SoundBlaster Audigy 2ZS, Case MSI zdroj, Enermax Liberty 400W

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

tohle urcite neni chyba disku. takze tedy postupne vem pro jistotu disky a otestuj je u kamarada ( abys vedel, ze jima to neni ).

pokud bude kamarad od te dobroty, pujc si od nej pameti dej je dos ve desky a uvidis, ze z 80% bude urcite problem vyresen. ony totiz AM-1 jsou kompatibilnejsi nez ostatni...

jinak problem muze byt samozrejme v desce/cpu, jenze to nezjistis jinak nez opet jen vymenou. a to, ze to nebezi nutne neznamena, ze komponenty jsou vadne, ale jen ze se v tuto chvili z nejakeho duvodu ( nejpis stari ) nesnaseji.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Skús tie ramky odskúšať programom MEMTEST
    http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=19960
    Tipoval by som to na ne . Ide to mimo windows z butovacieho CD alebo diskety .Akákolvek nekompatibilita ohladom RAM sa ti tam prejaví .
    Sempron(754) 2800+ @ (267x8)1.5V/ AC Freezer 64PRO/ Goodram 512Mb 400Mhz@464Mhz/ Epox 8npa7I/ HDD Hitachi Sata 160Gb/ GF6600GT / CDRW Benq 4816P/ DVD LG 4165B/ Chill 400W

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Ja bych rozhodne rekl, ze je to pameti, epox snese hodne, ale takovy shit, pameti, no nevim ....
    Pujc si nekde jine .....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Skúšal som to testovať nechal som to prejsť opakovane aj s nastavením all test a všetko bez chýb. Inak s timy pamäťami som sa sekol sú tam čipy A-DATA 5ns a to až taký šit neni aj keď záleží na výrobcovi. Momentálne sa to tvári, že to ide ajkeď nehorázne blbne zvuk.
    Asus A8N-E, 2xA-DATA DDR 400 256 MB, Athlon A64 3800+ (Venice)@2.76, Seagate 7200.9 160 GB, Saphire Ati 1950 Pro, SoundBlaster Audigy 2ZS, Case MSI zdroj, Enermax Liberty 400W

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal avast
    Skúšal som to testovať nechal som to prejsť opakovane aj s nastavením all test a všetko bez chýb. Inak s timy pamäťami som sa sekol sú tam čipy A-DATA 5ns a to až taký šit neni aj keď záleží na výrobcovi. Momentálne sa to tvári, že to ide ajkeď nehorázne blbne zvuk.
    Uz vim cim by to mohlo byt !

Reklamoval jsem jedineho EPoXe, a to 8K5A3+ a ten mel tenhle problem:

Delal to co tobe, chovalo se to divne a restartovalo, pricemz vse OK, zvuk praskal (jakykolivl) atd .... Problem se vyresil casem ...

Chyba byla v Biosu, kde kdyz se urcitym zpusobem skombinovaly ruzne veci, tak pocitac takhle zlobil (hlavne s APIC + Win200(XP) a 3D...

Zkus:

1. Win98 - a hrat gamesy
    2. Linux - a hrat gamesy
    3. Vypnout ACPI a APIC
    4. BIOS defaults (a FSB na 100 MHz !!!!!)
    5. Posledni BIOS samozrejme mas

Jinak tohle mi dalala jen ta jedna 3+, ale 2+ nikdy, ty byly uzasny ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání