Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 63

Téma: Křeslo Andrew od honzanun po 21 měsících: naprosto KO

Angry Křeslo Andrew od honzanun po 21 měsících: naprosto KO

Takže dnešním dnem přetekl pohár do dna. Sice mě za to asi řada lidí tady na fóru nasází K-, ale musím se podělit o příběh, který se další řadě zase bude hodit. Koncem ledna 2008 jsem od uživatele honzanun koupil tohle křeslo: http://www.kancelarskakresla.cz/insh...on-andrew.html

Pochopitelně jsem si od něj nechal potvrdit, že unese alespoň 110kg a že jak bočnice, tak zejména opěrák, realizovaný kusem železa, vydrží dlouhodobé používání (tj aspoň pár let). Křeslo mě stálo včetně pošty 1930Kč.

Jakmile dorazilo, překvapily mě dvě věci: značka kingston (jinak do té doby pro mě výrobce pamětí, logo stejné, tedy skutečně tentýž výrobce) a balení čtyř mikrotužek přiložených i křesla (WTF?).

Již při smontování mě překvapila , řekl bych, nižší než očekávaná kvalita dílů. Opěrky oproti původnímu ujišťování jen plastové, takže docela s vůlemi, Konstrukce sedáku taktéž s drobnou vůlí jako dopředu/dozadu, tak výkyv do stran. vůli měla i opěrák přišroubovaný zespodu do čtyř děr v sedáku. Ale řekl jsem si, že to zkusím, nebudu hned soudit. To byla velká chyba.

Nicméně jsem křeslo doma normálně používal, v průběhu doby jsem i zhubl, takže jsem ho trápil průběžně hmotností pod 100kg (aktuálně 96kg). Nejdřív odešly kolečka. Pravidelně co 3 týdny mi jedno prasklo pod prdelí a já musel vytáhnout záložní z bývalého křesla. Ale i to jsem blbec neřešil (znáte to, považujete to za malichernost).

Posléze jsem nabyl dojmu, že se zvětšuje úhel mezi opěrákem a sedákem, takže mám tendenci z křesla klouzat dolů (potah fakt sračka mimochodem, navíc se sedák proseděl na tvrdý podklad už asi tak po 2 týdnech!). vyřešil jsem to vypodložením té přichytávací části (další moje blbost, neměl jsem to dělat a rovnou kontaktovat honzanun), což jsem v nadcházejících měsících musel dělat znovu několikrát (podklad se slehl, ale bylo třeba jej vždy trochu zvětšit.

Následně se objevila vůle na spojovací oceli v místě, kde je přišroubovaná k opěráku. Prostě se ty šrouby stále víc a víc vyšroubovávaly. Já vůl opět řešil sám, jt odpáral jsem spodní část zad opěráku a šrouby dotáhl (mimochodem VELMI nekvalitní, hlavice nemají žádnou pevnost, prakticky se vám na křížáku drolí!). V tu chvíli jsem si všiml horší kvality překližky.

Tou dobou jsem již odmontoval bočnice, protože stále více pružily a vypadalo, to že prasknou. Ale já je ani moc nepotřeboval. Nakonec se ale také úhel mezi opěrákem a sedákem stále zvětšoval až to dnes dospělo do stádia, kdy místo řekněme počátečních 100° je to nějakých 150°. Jednoduše se urvala ta překližka v sedáku, ke které je ten ocelový plát držící operák přišroubovanej!. Jinými slovy, křeslo je i přes mnohé opravy po necelých dvou letech definitivně v řiti, nemluvě o mých zádech, která za ty měsíce dostala na prdel (měl jsem ten krám nahradit hned při první známce potíží).

Tímto tedy dávám veřejně na vědomí: máte-li rádi svoje záda, svoje nervy a svoji peněženku, NEKUPUJTE SI KŘESLO ANDREW!!!

Rekapitulace:

- nekvalitní šrouby v opěráku nezajištěné proti samovolnému vytočení
    - nekvalitní čistě plastové bočnice, ohýbají se
    - nekvalitní lámající se kolečka
    - nekvalitní výstelka, rychle se prosedí a židle je pak tvrdá
    - nekvalitní potah, v létě nutno použít ručník, zůstává v ní dost potu a poté hnusně vypadá
    - šmejdská konstrukce uchycení opěráku
    - nekvalitní překližka v celé židli
    - nekvalitní kovová konstrukce, vyčochtává se do stran, židle má velkou vůli

Posílám link na tento therad honzanun. křeslo nemám ještě ani dva roky, technicky je tedy v záruce. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví, protože tohle se dá svést na nevhodné zacházení, nebo na mechanické poškození nebo cokoli dalšího. Každopádně já jsem utratil téměř dva tisíce za to abych si kurvil záda, což je zčásti moje blbost. Měl jsem poslechnout ten varovný hlásek ve své hlavě. Takže honzanune, prosím o tvé vyjádření.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: Křeslo Andrew od honzanun po 21 měsících: naprosto KO

Nechápu, proč to neřešíš s Honzanunem... Já od něj mám taky křeslo, nějaký low-end za tehdy cca 900, ulomila se mi opěrka na ruku (což je ale dáno mým zacházením, protože se o ní často při dosedání či vstávání opírám celou vahou - ze zvyku)... Napsal jsem danému uživateli, jestli NÁHODOU nemá náhradní. Samozřejmě, že jsem moc nečekal, že nějaké "náhradní díly" ke křeslu za ani ne litr budou... Světe div se, v odpovědi na SZ mi přišlo "pošli adresu, pošlu náhradní" a aniž bychom nějak jednali o ceně, přišla mi "free of charge" sada dvou náhradních opěrek... Pravou mám "do foroty" tady ve skříni... Podotýkám, že na záruku nepadl jediný dotaz a málem mi spadla huba, když ten balík s opěrkama promptně došel...

Sorry, K- ti dávat nebudu, ale myslím, že:

a) Kdybys to vyřešil v pohodě s honzanunem, tak tenhle plačtivý thread je celkem zbytečný...
    b) Nechápu, proč když jsi už při přebírce zjistil rozpory mezi deklarovanou kvalitou zboží a skutečným stavem, neřešils to hned, ale "rok a půl křeslo normálně používal"

Pak by nebylo nutné tady lamentovat nad "kurvením si zad"... To je, nezlob se na mě, tvoje blbost... Měls hned při přebírce kontaktovat honzanuna a říct "tak hele, mělo to být kovový a je to z plastu, co to má být?"

A ne tu po roce a půl "brečet"
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

nepochopils. křeslo bylo v rámci tolerance při koupi ok. a tenhle thread tu není kvůli tomu abych se vyplakal, nebo za něco někomu mstil, je tu proto, abych varoval před tímhle konkrétním typem křesla. víc v tom neheldej.

Věk
    44
    Vliv
    358

Já v tom nic nehledám, ale předpokládám, že po

Již při smontování mě překvapila , řekl bych, nižší než očekávaná kvalita dílů. Opěrky oproti původnímu ujišťování jen plastové, takže docela s vůlemi, Konstrukce sedáku taktéž s drobnou vůlí jako dopředu/dozadu, tak výkyv do stran. vůli měla i opěrák přišroubovaný zespodu do čtyř děr v sedáku. Ale řekl jsem si, že to zkusím, nebudu hned soudit. To byla velká chyba.
    ses na "dodavatele" obrátil se žádostí o vysvětlení?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Nechápu, proč když jsi už při přebírce zjistil rozpory mezi deklarovanou kvalitou zboží a skutečným stavem, neřešils to hned, ale "rok a půl křeslo normálně používal"
    Je poměrně běžný, že když si člověk něco koupí a najde drobný rozdíl oproti udanému stavu, který nemá vliv na použitelnost, tak nad tím mávne rukou. Na tom nevidím nic divného.

Věřím, že kdyby se všechny nedostatky projevily naráz, kontaktoval by BvS prodejce, jenže ony se naráz neprojevily. Takže trvalo určitou dobu, než ten pojár trpělivosti přetekl.

A ne tu po roce a půl "brečet"
    Vidím v tom zcela něco jiného. Podělení se o zkušenost s prodejcem a zkušenost s výrobkem.

Nebo myslíš, že by bylo lepší, kdyby se každý dělil jen o pozitivní zkušenosti a ty negativní si nechával pro sebe, aby se napálilo co nejvíc lidí? Tenhle pohled na věc bohužel nesdílím...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Věk
    44
    Vliv
    358

Nevím, pro mě je drobný rozdíl to, že je opěrka tmavošedá místo černé, ale ne to, že je plastová místo kovové, to už je asi nad mou "mávací hranicí", ale to je asi individuální

Kdyby se dělil jen o zkušenost s výrobkem, tak OK, ale tady mi to přišlo zbytečně směrováno i na (dle mých zkušeností) velmi vstřícného prodejce... Ale beru, že jsem možná taky trochu přestřelil Každopádně to s tím mávnutím rukou nad plastem oproti kovu mi prostě nedalo

Mám taky toto křeslo a je to opravdu brak . Mě praskly šrouby pod hlavičkou, které drží opěrátko na spodní straně sedátka a pak jsem jen nahradil ocelovými.
    Křeslo se vskutku rychle prosedělo a je hodně tvrdé ale neak jsem si na to zvyknul a až tak mi to nevadí , horší je že se mi sedátko lehce naklání doprava a tedy když sedím tak mě to lehce táhne do strany což ten problém ještě zhoršuje . No těším se až si koupim neaké nové ale ještě bude muset neco málo vydržet, nebot nejsou peníze a záda zatím drží a nemám s nimi problémy.
    I ted cejtim jak je ta sedačka tvrdá a tlačí mě dozadku
    Intel C2D E8400@3.6Ghz 1.26V , Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.1, Patriot 2x2GB DDR2-800 CL4, LC-Power 550W black, nVidia 9600GT - MSI-512-OC, Samsung 400GB Sata 16MB, 3x WD 7500AAKS, Samsung 183L SATA, Logitech MX3000, MS Wireless Laser Mouse 6000, Samsung 225BW 22", . Vodní chlazení CPU[s]+NB+GPU[/s].

David: já jsem tu nikde nepsal o kovových opěrkách, takže to tedy upřesním. honzanun mi v tomto nic chybně neuváděl, pouze mě ujistil, že je to pevná konstrukce. já (ano: JÁ) z toho vydedukoval, že minimálně úchyty šroubů opěrek mají kovové podložky zalité v plastu, ale nemají ani to, ty "pseudo-hliníkové" šroubu se šroubují přímo do plastu a dost se do něj zařezávají.

nicméně sis vytáhl nepodstatný aspekt, který mě ani nevadí, neb jsem explicitně uvedl, že bočnice stejně nepoužívám. chci tu jasně říci, že tento můj thread není o tom, že by byl honzanun svině. to v žádném případě, s honzanunem jsem zatím jednal 2x a vždy mi vyšel vstříc. ale bez ohledu na to, jak spolu probereme toto křeslo, chtěl jsem lidem dát najevo, co je ten výrobek zač. nijak to nesouvisí s honzanunem, jde mi pouze o varování před tímhle silně nekvalitním křeslem.

To se mám tedy na co těšit je fakt že já ho tolik nezatěžuju mam asi 66 kg.
    Šrouby zatím drží ale radši je zkontroluju, du na to.

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Věk
    44
    Vliv
    358

Jo takhle, já to pochopil tak, že opěrky mají být kovové... To jsem tak nějak vydedukoval z "oproti původnímu očekávání jen plast" Tak sorry jestli jsme se špatně pochopili... I tak, chlape ale kurvit si na tom záda rok a půl a pak teprve se ozvat? Já bych se to pokusil vrátit už tak po půlroce, jestli je to opravdu takovej šmejd jak říkáš?

Přidám svoji zkušenost s jiným křeslem od Honzanuna. Není to tak špatné, jako v případě nahoře, ale nějáké nedostatky jsou.

Kupoval jsem od něho před dvěma roky křeslo Paul. Křeslo, které mi přišlo, bylo viditelně používané, ošoupané. Ozval jsem se honzanun-ovi, ten bez problémů zaplatil poštu tam i zpět a poslal křeslo nové.

-Zkušenosti s křeslem:
    Nedostatky se objevily možná po půl roce. Objevila se vůle v pístu, křeslo se kymácelo do stran, celý mechanismus vrzal a po chvíli začalo samo sjíždět dolů. Sedák se taky docela proseděl a nebyl tak měkký, jako nazačátku. Vážím 75kg, tak váha by neměla být problém. Jiné problémy se neobjevily. Co jsem se díval, tak konstukce je něco pevnější, než u křesla Paul, snad by mělo vydržet o něco víc. Stálo 2200Kč.

Před půl rokem jsem koupil nové křeslo, ale hlavní důvody byly ty, že na pohodlné sezesení pro práci bylo moc velké a člověk v něm sklouzával do polo-lehu (dobré tak pro odpočinek, sledování filmů apod) Má moc velký sedák a i s mýma dlouhýma nohama jsem na tom byl tak, že bedra/zadek skoro nedosáhl na opěradlo, nedalo se na něm sedět rovně. Potřeboval jsem kvůli zad něco na obyčejné sezení.
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    295

A co by jste chteli od kresla za 2k ? Je to totalni lowend, neda se cekat ze vydrzi kazdodenni pouzivani stokiloveho ajtaka nejakou delsi dobu.
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Já jsem bral dvě stejný -už nevím jaký- a obě jsem po 10 měsících vyhodil... honzanun za to nemůže, jeho to živý, ale pro mne je to ponaučení, že vše čínské je opravdu na poblití a nasr.ní

ja mam nejake ceske za 2,5k a taky stoji za houbec, takze tak
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Věk
    44
    Vliv
    358

Hm, koukám, že u takových lowendů má vážně spíš smysl brát ty typy co je opěrák držen opěrkami na ruce... Jako je to u toho mého... Je fakt, že to co tady BoB postnul, kde 70 cm "páku" drží pár centimetrů v ne příliš kvalitní překližce, to je docela fór... Přece jen, když to křeslo je sešroubované opěrkama na ruce, tak to asi drží krapet líp

no takové jak píšeš Davide jsem měl předtím. nejprve mi praskly obě ty bočnice (a právě od honzy jsem kupoval náhradní) aby se nakonec jedna bočnice normálně vytrhla z překližky toho sedáku (!). takže ani to není výhra (a proto jsem zkusil tento jiný koncept křesla andrew).

Senior Member
    Vliv
    305

Jak to čtu, musím zaklepat za svojí volbu před více než 3,5 roky - koupil jsem si tehdy židli Opus od české firmy LD Seating - sice tehdy stála přes 12k, ale nabízí vše, co potřebuju. Nejdůležitější je, že záda mi za to velmi poděkovala. Sedím na ní při práci i ostatních aktivitách u kompu (takže průměrně tak 8-10+ hod. denně) se 100 až současnými 88 kg Dodnes vše bez problémů šlape, ač má několik pohyblivých mechanismů (nastavení tuhosti opěradla, volitelný sklon a hloubka sedáku, stavitelné područky...). Záruka 5 let, takže jsem v klidu. Kdyby se po těch pěti letech podělala, vychází to cca na 2500 ročně, což je stejné, jako kdybych si kupoval každý rok jeden aušus za 2500 - zdravotní rozdíl je přitom nesrovnatelný... Předpokládám nicméně, že by mohla vydržet déle, a celá investice se tak pravděpodobně ještě zhodnotí...
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    no takové jak píšeš Davide jsem měl předtím. nejprve mi praskly obě ty bočnice (a právě od honzy jsem kupoval náhradní) aby se nakonec jedna bočnice normálně vytrhla z překližky toho sedáku (!). takže ani to není výhra (a proto jsem zkusil tento jiný koncept křesla andrew).
    No já jsem právě jednu bočnici taky "oddělal", ale to je, jak jsem psal výše, jejím poněkud specifickým zatěžováním Není to výhra, ale IMHO pokud bočnice vydrží, tak by to mělo držet (průměrně) krapet líp, než pár centimetrů držících páku celého opěradla

Já teď taky pokukuju po jiném sezení, přímo vedle práce máme nějaký obchod s různými "lepšími" kanclžidlemi, tak se asi podívám, ale nevím, kdy se mi bude chtít těch +/- 10k vypláznout I když je fakt, že škudlit by se na tom nemělo... Kupujem si grafiky za x tisíc, monitory taktéž, ale nejradši bychom seděli na židli za tři stovky

Senior Member
    Vliv
    305

Kupujem si grafiky za x tisíc, monitory taktéž, ale nejradši bychom seděli na židli za tři stovky
    jj, to je přesné, dlouho jsem s tím otálel a do židle jsem investoval až při bolestivých problémech se zády (krční a bederní páteř) a dost se to zlepšilo (částečně také proto, že jsem se začal zase více hýbat)...
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Také při čtení nelituji křesla za 6k, které je stále ve stejném stavu jako při koupi
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    272

Taky teď koukám po nějakém "lepším" sezení. Co říkáte na todle?
    http://kancelarska-kresla.cz/inshop/...erna-akce.html
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Věk
    44
    Vliv
    358

VYPADÁ to dobře, ale křesel podobného typu jsou tři prdelky, chtělo by to odzkoušet a prohlídnout... Každopádně něco podobného má kolega v práci a sedí se na tom dobře... Ozkoušel bych si hlavně tu opěrku hlavy, protože jsem jednou seděl v podobném křesílku a ta opěrka byla tak debilní (tvar a povrch), že byla spíš pro zlost než ku prospěchu věci

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Mně pomalu končí křeslo z Makra, kupované před cca 7mi lety (cca 5000Kč). Nyní (po zkušenosti z práce) pokukuju po tomto křesle. Opravdu super
    Naposledy upravil PetrT; 04.02.2011 v 18:59.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Věk
    44
    Vliv
    358

Tak to vypadá doopravdy BRUTálně! Nemáš ponětí o tom, v jakých cenových relacích se to pohybuje?

Junior Member
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Nyní (po zkušenosti z práce) pokukuju po tomto křesle. Opravdu super
    Jo my ho máme taky v práci. Asi 2 roky se na nich sedí nonstop a zatím se nerozpadají. V podstatě jsou skoro jako nový - jen se sem tam se musí něco přitáhnout a občas ho vyčistit. Akorát područky máme teda ty druhý.

2 D_a_v_i_d: cena je okolo 15000.
    Lenovo (IBM) R61 & Dell E2209WA

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání