Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druhý pc

Standardní Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druhý pc

Ahoj

Chtěl bych z jednoho počítače, který budu přeinstalovávat, dostat vešekerý data z disku na můj notebook. Na přeinstalovávaném počítači jsou nainstalovány WinXP Prof SP3, na mém notebooku mám jak XP tak Visty. Počítač, který budu chtít přeinstalovat, tak jsem nasdílel celý disk C: Na mém notebooku vidím všechny složky na kořenu c, ale když je začnu kopírovat některé mi nejdou otevřít ani zkopírovat (např. Document and setings\ a vnořené některé adresáře, program files, Windows). Nevíte čím to je? jak udělat, abych to mohl vše zkopírovat! už se s tím mořím strašně dlouho a netuším jak na to..... Zkoušel jsem to kopírovat jak z xp a vist a pořád to stejný, do těch složek se nedostanu, takže je ani nezkopríruju.
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Standardní Re: Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druh

A nebude lepší vytvořit obraz disku? Přece jen přímá kopie systémového hdd není moc košer..
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Standardní Re: Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druh

přímou kopii disku mám vytvořenou taky, kdyby se náhodou něco stalo. ale mám to vytvořený Ghostem (ale to je několik nesrozumitelných souborů). Já totiž z toho disku budu něco potřebovat vrátit atd...... Protože kdo ví na co si ti, kterým dělám ten počítač vzpomenou, že chtějí zpátky.....

ale jestli je třeba nějaký lepší prográmek.....nechám si samozřejmě rád poradit.

každopádně jsem trošku pokročil. na svým pc jsem si vytvořil upload a do něj to z toho počítače, který chci přeinstalovat hrnu. akorát jsem měl problém v tom, že jsem neviděl svůj notebook, na tom počítači nebyl nainstalován Klient sítě Microsoft. Po tomhle nainstalování, jsem se konečně dostal aspon na svůj počítač...tak jsem to mohl ošéfovat takhle...
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    309

Ja teda nevim, ale kopirovat slozky Windows, Program Files, ... to jako proc? A jinak - prece nemuze byt problem nasdilet si na jinem kompu/notebooku nakou slozku, samozrejme s pravy pro zapis, pak na inkriminovanem kompu si ji po siti otevrit, a nahrnout do ni vse co potrebujes.

EDIT?: koukam, ze po tech cca 5 pivech rychleji pisu nez ctu, a ze uz jsi na to prisel
    Naposledy upravil Mymak; 02.08.2009 v 00:49.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

Citace Původně odeslal ukr Zobrazit příspěvek
    přímou kopii disku mám vytvořenou taky, kdyby se náhodou něco stalo. ale mám to vytvořený Ghostem (ale to je několik nesrozumitelných souborů). Já totiž z toho disku budu něco potřebovat vrátit atd...... Protože kdo ví na co si ti, kterým dělám ten počítač vzpomenou, že chtějí zpátky.....

ale jestli je třeba nějaký lepší prográmek.....nechám si samozřejmě rád poradit.

každopádně jsem trošku pokročil. na svým pc jsem si vytvořil upload a do něj to z toho počítače, který chci přeinstalovat hrnu. akorát jsem měl problém v tom, že jsem neviděl svůj notebook, na tom počítači nebyl nainstalován Klient sítě Microsoft. Po tomhle nainstalování, jsem se konečně dostal aspon na svůj počítač...tak jsem to mohl ošéfovat takhle...
    Ten GHOST je naprosto dostatečný. Pro přístup k jednotlivým souborům pak stačí použít buď Windowsovou verzi GHOSTa nebo Ghost Explorer - tím jde z GHO souboru vytáhnout jednotlivé soubory.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Ten GHOST je naprosto dostatečný. Pro přístup k jednotlivým souborům pak stačí použít buď Windowsovou verzi GHOSTa nebo Ghost Explorer - tím jde z GHO souboru vytáhnout jednotlivé soubory.
    Ty jo, tak to moc dík, to jsem nevěděl, že něco takovýho existuje, to je tedy super věc, to musím hned vyzkoušet, to se mi bude strašně hodit!!! Už nikdy víc, kopírování znovu na počítač ještě přes sdílení. Díky

Jinak jsem tedy nezjistil, proč mi to nepovolilo přistoupit přes sdílení do těch jednotlivých složek, ale udělal jsem to tak jak jsem psal, na svém jsem si vytvořil upload a z toho počítače jsem to nakopíroval do svého a tak to jelo dobře. Problém ale i i do nahrátí do uploadu byl v tom, že v počítači, který jsem chtěl přeinstalovat, chybělo na sítovce doinstalovat Klient sítě Microsoft.
    Naposledy upravil ukr; 02.08.2009 v 22:12.

Viz podpis

To se může stát, když máš nastavená práva do složek na disku a při sdílení používáš přístup přes neautorizovaného uživatele.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Jaká vůbec nejnovější verze GHOSTu na zálohování disků? Ten co se spouští při bootování z CD-ROMky/DVD-romky?
    Já mám totiž Northon Ghost 2003, ale někdy se mi stává, že při startu se sekne a nechce se spustit s USB disky.....

Norton Ghost 14.0. 2003 je tak 5 generací zpět

a tato verze 14 - obsahuje také tu bootovací nabídku, kde se klonují disky a vytvářejí image z partišnů?

Já Ghosta už několik let nepoužívám - koupil jsem si Acronics TrueImage...
    ...jen sem se podíval do ceníku.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Já Ghosta už několik let nepoužívám - koupil jsem si Acronics TrueImage...
    ...jen sem se podíval do ceníku.
    odkedy som objavil Acronis tak Ghost je tam tam
    len jedna vec Paolo , zatail som to sice nepotreboval ale da sa z tej zalohy nejak vytiahnut file ako Ghost Explorerom??
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Optimalizace Windows XP
    Založil Charmian v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 15.08.2007, 08:06
  2. ATI Catalyst 7.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 03:15
  3. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32
  4. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 27.11.2005, 21:36

Pravidla přispívání