Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Kniha pro MS Excel VBA

Standardní Kniha pro MS Excel VBA

Snad tenhle topic nepatri do programovani...

Shanim jednu z nasledujicich knizek.
    a)VBA programovani v excelu 2003
    b)VBA programovani v excelu 2007 (je to ten posledni ze?)
    c)programovani maker v openoffice 3.x (existuje vubec)

Nejvetsi problem je, zda VBA excel 2003 je stejny jako 2007. Tady v praci mame 2003, takze pokud je 2007 jiny tak nevim jak moc bych to vyuzil (zalezi taky jak moc se lisi). Na druhou stranu, taky tady nebudu delat vecne takze mozna by se vyplatilo jit rovnou na 2007...
    Nejsu si uplne jistej jestli se to taky vubec vyplati vrazet penize do tohohle v dobach internetu, ale porad si rikam, ze ty knizky budou kvalitnejsi nez zdroje na netu (srozumitelneji napsane).

Bod c) je volitelne. Ani necekam ze nejaka publikace bude existovat. Navic OOo se aktivne ve firemni sfere prakticky nepouziva, takze to spis ciste z me iniciativy.

Cenove bych se rad vesel do 1000,- (nevim jestli tady tohle protlacim u sefove, takze kdybych si to kupoval sam...). Jazyk publikace muze byt anglicky nebo cesky.

Staci kniha nebo je lepsi si zajit na nejaky kurz (predpokladam, ze to bude dost draha zalezitost)? Nejsu buhvi jakej programator (zaklady html tak mozna ).
    Prosim o nazory na tuhle problematiku.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Re: Kniha pro MS Excel VBA

Kniha to sice není, ale mrkni na toto, sám odtamtud čerpám:

http://dataspectrum.cz/index.htm

http://pavel.lasakovi.com/znalosti/p...w/excel-makra/

Uvidíme, co na to ostatní, samotného mě tahle problematika zajímá.
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Tak my v práci s VBAčkem děláme docela bez problémů a u zákazníků nasazujeme systém, jehož nedílnou součástí VBA makra jsou, na Excelech 2003 i 2007. Nějaké rozdíly mezi Excelem 2003 a 2007 možná budou, ale neřekl bych, že budou nějak dramatické. A rozhodně bych netvrdil, že pokud se naučíš VBA pro Excel 2003, tak ti bude pro 2007 k prdu... Ono VBAčko je víceméně plus mínus stejný, můžou se ti změnit akorát tak práce s některými objekty, to se doučíš vždycky a rychleji to najdeš na netu než v knížce. Jestli ses s VBAčkem předtím nikdy moc nesetkal, tak ti "verze 2003" i "verze 2007" dá totéž a je IMHO celkem jedno, na které se to budeš učit...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

@mejla : Prochazim si ty linky, ale nevim clovece... Prvni se mi zda zatim mimo moje moznosti a znalosti... Druhy se mi naopak zda zamereny spis na excel obecne, coz az tak nepotrebuju, jde mi v tehle fazi uz ciste o makra... V kazdem pripade samozrejme K+

@David : Tak to je dobre vedet ty rozdily. Tim padem muzu rovnou mrknout po knize na 2007 (prosel jsem 3 knihkupectvi a ani jedno totiz nema 2003 v nabidce, vsude je jenom 2007). Na netu to najdu rychleji to je mozna pravda, ale chtelo by to nejakou stranku kde jsou zacatky atd. Vystupy z googlu jsou vesmes fora ruzneho druhu, coz se hodi az uz neco vim, ale takhle si vygooglim neco a pak na to cucim a netusim. V tomhle smeru si myslim, ze kniha bude lepsi a net pouzit jenom na doladovani problemu. Kdyby te neco jeste napadlo tak dej vedet...

Jinak jsem zatim nasel http://www.pitonyak.org/AndrewMacro.odt pro OpenOffice...
    Naposledy upravil Koudy; 03.09.2009 v 12:47.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit

Věk
    44
    Vliv
    358

Hele na rovinu - jsi začátečník co se VBA v Excelu týče? Pokud ano, pak jak jsem psal, dá ti 2003 i 2007ková knížka +/- stejné základy. Mám 2003 doma a 2007 jsem prolistoval, pokud se potřebuješ naučit VBAčko a přemýšlíš o tom, jestli při učení podle 2007 budou tvé znalosti "zpětně kompatibilní" do 2003ky, tak ti říkám, že v drtivé většině případů ANO. Naučíš se to stejně dobře jak podle 2003 tak 2007. Pokud narazíš na problém že by ti fakt znemožňovalo práci něco, co je v Excelu 2007 jinak, tak takovou specifickou záležitost poměrně rychle vygooglíš. Ale ruku na srdce - my s kombinací Excel + VBA + OLAP technologie v práci děláme manažerský informační systém, součástí mojí práce jsou i makra v Excelu a zatím jsem se nesetkal s tím, že bych si musel vyloženě "dávat bacha v čem to píšu".

Zkusím se ti poohlédnout, jestli tu někdo někde nemá soupis rozdílů mezi 2003 a 2007, což je klidně možné. Pokud by šlo o veřejný dokument, tak bych ti ho případně pak mohl zaslat.

Jo jinak ohledně těch knížek - předpokládám, že se bavíme o těch "bichličkách" od J. Walkenbacha?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Zacatecnik ano.
    Walkenbach ano (http://www.kosmas.cz/knihy/143608/mi...ce-excel-2007/).

Nejsou rozdily? Ok to jsem chtel vedet.

Tim se dostavame prakticky uz jenom k tomu : Walkenbach ano ci ne? Je to dobra kniha?

Věk
    44
    Vliv
    358

Ad Walkenbach - ta kniha určitě není dokonalá a záleží i na čtenáři, já jsem si jí kupoval jako člověk, co umí na nějaké řekněme středně pokročilé úrovni programovat v pár jiných jazycích a potřeboval jsem si "osvěžit" co a jak se dělá specificky ve VBA v Excelu. A docela mě ta kniha nezklamala. Samozřejmě že jde o to, co v tom člověk hledá, pokud by tě to nezajímalo moc "do obecna" a hledal jsi spíše konkrétní řešení některých konkrétních běžných úkolů, tak na to existuje tuším taky od Walkenbacha lepší kniha, jakási "kuchařka"...

Ale jestli jak píšeš, jsi začátečník a když si teď něco vygooglíš, tak do toho jen zmateně koukáš, tak bych ti Walkenbacha doporučil. Jak jsem již naznačil výše, záleží na čtenáři a ta kniha určitě není "dokonalá", ale nic lepšího a obsáhlejšího specificky na toto téma na našem trhu neznám.
    Jak jsi na tom s programování v jiných jazycích - stačí cokoliv, třeba i Pascal, nebo C++/C#, prostě jen jestli znáš základní konstrukce (cykly, podmínky atd.)?

Pascal si pamatuju asi nejvic ze vsech jazyku . Jako kdysi jsem se snazil i C++ ale z toho nevim uz nic. No a pak uz jenom trocha html, to zna dneska asi vetsina.
    Cykly, podminky atd si trofnu rict, ze znam.
    Rozhodne nepotrebuju vysvetlovat co by delalo napr.
    Kód:
    repeat
     i:=i+1;
     writeln ('test cislo ',i);
    until i=4
    Snad mam spravne syntax ... uz je to taky nejaka chvilka...
    Ale jo, logiku programu (cykly, podminky, nejaka deklaracni cast atd) asi chapu.

Věk
    44
    Vliv
    358

Jj myslím že i syntakticky to máš dobře, ale o to ani tolik nešlo, spíš o to, jestli tušíš, že nějaké takové konstrukce v programování jsou, tušíš, na co se používají atd. Jinak jsem teď Walkenbacha vytáhl z knihovny (2003ka) a musím říct, že je to tam popsané docela fajn. Do stránky (cca 190) je tam spíš takový obecný úvod, o Excelu obecně, o vzorcích a dalších možnostech řešení úloh (neboli ne na vše je nutné brát hned makro) a od strany 190 začíná vlastní "kurs" VBA, který jde od naprostých základů programování (proměnné, podmínky, cykly...) přes programování funkcí, procedur a jde to až po pokročilejší techniky a práce s typickými objekty Excelu (kontingenční tabulky, grafy atd.).

Řeknu ti to takhle - nezaručím ti, že tam najdeš odpověď na všechny své otázky, nicméně můžu s klidným svědomím prohlásit, že když budeš umět 2/3 toho, co ve Walkenbachovi je, tak máš velmi, velmi slušný přehled a znalosti o programování ve VBA v Excelu...

EDIT: a HTML bych moc nepovažoval za "programovací" jazyk

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Jj myslím že i syntakticky to máš dobře, ale o to ani tolik nešlo, spíš o to, jestli tušíš, že nějaké takové konstrukce v programování jsou, tušíš, na co se používají atd. Jinak jsem teď Walkenbacha vytáhl z knihovny (2003ka) a musím říct, že je to tam popsané docela fajn. Do stránky (cca 190) je tam spíš takový obecný úvod, o Excelu obecně, o vzorcích a dalších možnostech řešení úloh (neboli ne na vše je nutné brát hned makro) a od strany 190 začíná vlastní "kurs" VBA, který jde od naprostých základů programování (proměnné, podmínky, cykly...) přes programování funkcí, procedur a jde to až po pokročilejší techniky a práce s typickými objekty Excelu (kontingenční tabulky, grafy atd.).

Řeknu ti to takhle - nezaručím ti, že tam najdeš odpověď na všechny své otázky, nicméně můžu s klidným svědomím prohlásit, že když budeš umět 2/3 toho, co ve Walkenbachovi je, tak máš velmi, velmi slušný přehled a znalosti o programování ve VBA v Excelu...

EDIT: a HTML bych moc nepovažoval za "programovací" jazyk
    Hehe tak super... K+ pro tebe a navsteva knihkupce zitra

EDIT : No tak K+ ne... pise mi to ze musim rozdat vic bodu nebo co... sorry...

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Koudy Zobrazit příspěvek
    Hehe tak super... K+ pro tebe a navsteva knihkupce zitra

EDIT : No tak K+ ne... pise mi to ze musim rozdat vic bodu nebo co... sorry...
    Tak až dáš karmu ještě někomu jinýmu tak se sem pak vrať no Já si asi půjdu taky zítra projít někam do knihkupectví toho novějšího Walkenbacha abych zjistil, jak moc se to liší. Ale jestli tak "dramaticky" jako 2000 vs. 2003, tak to bude celkem jedno, jestli máš 03 nebo 07

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bind & FORMERR resolving domain
    Založil NeMeM9aA v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 50
    Poslední příspěvek: 26.03.2008, 21:27
  2. Problem s pristupem na Internet
    Založil motorolarulez v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 01.07.2006, 12:13
  3. Nutné základní informace
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0