Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Bluetooth LAN - PLS HELP

Member
    Vliv
    275

Standardní Bluetooth LAN - PLS HELP

Zdravim, uz jsem z toho docela nervozni pac to nefunguje vubec dle mych predstav. Mam MSI KT4 Ultra BSR (Bluetooth, Serial ATA RAID) a chtel jsem zprovoznit domaci sit s TravelMate 800LCi-BT(mimochodem BT uz to neni, pac vsechny 800stovky by mely mit uz Bluetooth). Kdyz jsem mel dva rozdilne softy (MSI Bluetooth software a Widcomm Bluetooth software) tak se devices hledala strasne dlouho a jednotlive services jako Network access mi to hlasilo ze u toho druheho zarizeni nebyly povolene, pritom tomu tak bylo. Tak jsem nainstaloval i na notebook MSI Bluetooth software a uz je to o poznani lepsi. KDyz se zadari tak se dokonce zarizeni najdou a dokonce je tu snaha o Network access>chce to vytacet nejaky Bluetooth null connection, tomu nerozumim. A tak s ptam, ma zde nekdo zkusenost s bezdratovou siti Bluetooth? btw. tu sit chci pouzivat na to, aby se notebook mohl pripojit do netu pres muj comp, ktery je napojeny na Breeze net antenu (svod RJ45 do sitovky). Notebook je vybaveny technologii Intel Centrino, tudiz krom Pentia M a 855PM cipsetu je v nem integrovana i Intel PRO/Wireless 2100 (802.11b)WLAN a tak si rikam jestli by to nebylo vyhodnejsi sesitovat touto formou? (vetsi dosah, vyssi rychlost) Avsak to bych zase musel koupit WLAN kartu do sveho PC ze? Za kolik se to tak pochybuje? cca 2000Kc? Nepotrebuji nic extra. Vim ze toho chci po vas hodne, ale budu rad za kazdou pomoc. Moc diky...
    | DELL XPS M1330 (Core 2 Duo T7500/ 4096MB 667MHz RAM / 13.3" WXGA LED display / nVidia 8400 GS 128MB/ 320GB 5.4k HDD/ Intel Next gen card / 6cell 56Whr battery/ Vista Home Premium ) | Western Digital MyBook Essential Edition 320GB | Western Digital MyPassport 250GB | Genius SW 5.1 HT | 20" Samsung SyncMaster 205BW | Logitech MX3100@Razer ExactMat |

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

O BT nic nevim, tak jen potvrdim tu cenu 2000 - 2500, podle vyrobce/druhu za WiFi kartu do toho PC.
    Jedine (asi ne moc realny co?) ze bys to testnul pod Linuxem. Zrovna je o tom clanek v Chipu.

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Ano, zkoušel jsem to a fungovalo to bezproblémů na TCP/IP protokolu. Jede to přesně jak popisuješ - přes null modem, takže není možnost komunikace více jak 2 PC. Na obou stranách testováno se softwarem of Widcommu (2x MSI Bluetooh USB dongle), na rozdílných jsem to nezkoušel.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

Pokud BT adapter podporuje profil LAN access (a to MSI dongle podporuje) tak lze pripojit az sedm bt zarizeni do site. Jeden pocitac funguje jako LAN access point (LAP) (delaji se i hw access pointy, wifi-bt bridge a podobne nesmysly..u nas treba dobre dostupna znacka AXIS http://www.axis.com/products/mobile_access/index.htm ), ostatni zarizeni jsou data terminaly (DT). Rychlost je ale opravdu jen tak na brouzdani po internetu. Wifi je samozrejme vhodnejsi a i lepe se konfiguruje (s BT LAN jsem si cca pred rokem docela uzil nez to zacalo fungovat).

Vice treba zde...
    http://www.palowireless.com/infotoot...ial/k9_lap.asp

Member
    Vliv
    275

Standardní

Vsem diky za snahu. Jde prave o to, ze pres ten null modem mi to nelze pripojit, proste dam na jednom PC vytaceni a to druhe pres tu sit nereaguje i kdyz je network access enabled a data proudi. Za tutorial diky, kouknu se na nej. Jde o to, ze kdyz jsem mel napr. software Windcomm na obou zarizenich a na notebooku jsem u LAN access nastavil ze to ma byt pocitac ktery se prave pripojuje na druhy a vyuziva jeho sluzeb tak mi to hazelo ze sitovy kabel u toho pripojeni je vypnuty. KDyz byla ale situace opacna, tedy ze notebook je access point tak byl sitovy kabel zapnuty...Mam dojem ze v obou pripadech by ten kabel mel byt zapnuty...Jinak jeste pro upresneni pouzivam tyto dve zarizeni:
    a
    Jinak jsem se chtel zeptat, da se nejak u toho Bluetooth softwaru nastavit aby´se automaticky ty dve PC po startu spojily a vznikla sit? Jinak jsem to tady trosku procital a dival jsem se ze dost lidi doporucuje jako WLAN kartu tuto > Z-COM XI-626, co na ni rikate? Sorry za pripadne lame dotazy, ale v sitich se takrka vubec nevyznam
    | DELL XPS M1330 (Core 2 Duo T7500/ 4096MB 667MHz RAM / 13.3" WXGA LED display / nVidia 8400 GS 128MB/ 320GB 5.4k HDD/ Intel Next gen card / 6cell 56Whr battery/ Vista Home Premium ) | Western Digital MyBook Essential Edition 320GB | Western Digital MyPassport 250GB | Genius SW 5.1 HT | 20" Samsung SyncMaster 205BW | Logitech MX3100@Razer ExactMat |

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

tak je fajn, hlavni vyhody jsou asi ze ma poradnej konekrot na pripojeni anteny a pak regulaci vysilaciho vykonu
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

1. ad automatickeho spojeni

Podle mne to nelze

2. ad XI-626

Za ty penize asi lepsi neni, vyhodu je ze pouziva overeny chipset a ma moznost pripojeni ext. anteny. Dobre je kupovat pres clena CZfree, usetri se par stovek.

Member
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal simhap
    1. ad automatickeho spojeni

Podle mne to nelze

2. ad XI-626

Za ty penize asi lepsi neni, vyhodu je ze pouziva overeny chipset a ma moznost pripojeni ext. anteny. Dobre je kupovat pres clena CZfree, usetri se par stovek.
    Hmm, tak to v tom pripade stejne budu muset jit do te WLANky, tam doufam dojde k automatickemu spojeni? Nebo vzdycky budu muset tu sit jak kdyby zakladat znovu ad. CZfree clen>ja to stejne budu kupovat na firmu, tudiz on by mi asi fakturu neposkytnul...

Jinak rikas ze za ty penize lepsi neni, na domaci sit jak jsem popsal to ale je dostatecne ne Jak rikam, ten notebook chce hlavne vyuzivat pripojeni k netu pres me PC, tot asi vse...Nejaha gameska po siti mozna taky, ale to je vedlejsi...

EDIT: Navic to stejne vidim tak, ze kdyz budu menit desku nemusi mit Bluetooth, tudiz bych stejne pak tu WLAN kartu musel koupit...

Standardní

Jak jsem psal XI626 je dobra karta (sam ji mam doma). Pokud treba srovnam s CISCO PCI352 (kterou sice mam doma take, ale jen pujcenou z prace), tak je samozrejme lepsi CISCO (vetsi propustnost, lepsi konfigurace, daleko vice funkci...zejmena ohledne zabezpeceni). Cena takove karty je ale pro domaci pouziti uplne mimo (299 USD v GPL cene), takze XI626 je za ty penize uplne super karta a nejsou s ni zadne problemy.

Standardní

ja jedu pres BT na telefon a gprs, trvalo mi asi mesic nez sem to dal do kupy.. reseni problemu vzdycky existuje
    btw. samozrejme sem od win ustoupil hned v pocatku, nejde tam ovladat snad nic, kdybys to delal pres linux tak se ti to urcite povede
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s Microstar BToes, bluetooth trancieving KEY USB
    Založil Jirime v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 14.11.2005, 12:07
  2. MSI KT4V Bluetooth
    Založil mozgie v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 26.07.2004, 19:36
  3. MSI KT4V-L - Bluetooth
    Založil kv4736 v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2