Stránka 1 z 13 1234511 ... PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 303

Téma: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...

Standardní GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...

Rad bych sem soustredil lidi s touhle deskou a rozviril trochu debatu... Urcite maji mnozi cenny zkusenosti.

Otazka do zacatku - komu se povedly pri jakych napetich jaky frekvence?

Osobne jsem trochu rozpacitej - 8x420 proste stabilne ne a ne i s CPU na 1.39xxxV. Kdyz dokonce do NB pustim +0.2V, prestane mi fungovat obraz (PCI-E locknuty). Nejsem si vedom, ze bych neco delal spatne Konkretne prostredni Prime test do minuty zkolabuje.

P.S. Prosim moderatory o smazani/lock moji predchozi diskuze, at to tu nezabordelim...

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní Re: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...

me pri vyssich frekvencich pomohlo pridat napeti na M(CH) +0.1V.. zkus to a uvidis
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

M(CH)=NB Kdyz dam +0.2V tak mi prestane jit monitor
    Na FSB400 mi Orthos jede aspon tech pul hodiny...
    Spousta lidi rika, jak jim 6750 nebo i slabsi jedou na 3.2GHz s default napetim... no, mne ne. Muzu teoreticky zkusit docasne mu narvat 1.4V, abych vyloucil, ze je to zmetek bez schopnosti oc...

edit: jinak co s tim dual biosem? nic takovyho jsem nezaregistroval... a ze jsem musel xkrat po neuspesnym bootu resetovat me o existenci/funkcnosti moc nepresvedcilo.
    Naposledy upravil Octopuss; 06.09.2007 v 11:36.

Je normalni, aby mi pamet v jednom slotu topila tak, ze na ni neudrzim prst dyl nez cca pet vterin? Druhej modul je horkej, ale jinak se to da. Poustim obema 2V, to by melo byt v pohode.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Je normalni, aby mi pamet v jednom slotu topila tak, ze na ni neudrzim prst dyl nez cca pet vterin? Druhej modul je horkej, ale jinak se to da. Poustim obema 2V, to by melo byt v pohode.
    Nj, pameti topeji strasne - me konkretne A-Data davaly cca 55stupnu pri default voltech a frekvenci (radsi jsem na ne dal vodu). Jinak rozdil teplot bych si vysvetlil vetsim ofukem jedne pameti, takze me to prijde bouzel naprosto normalni.

Hm, no, leda ze by na tu prvni foukal zbytkovej pruvan z CPU
    Jinak uz jsem to snad poresil a jedu relativne stabilne - 6h Orthosu pri 8x430. Akorat ze docela divnej skok s napetim - ze 420 na 430 musim zvednout CPU na 1.4V. Do NB porad jen +0.025, coz je fajn.

Věk
    44
    Vliv
    270

Hm, no, leda ze by na tu prvni foukal zbytkovej pruvan z CPU
    Jinak uz jsem to snad poresil a jedu relativne stabilne - 6h Orthosu pri 8x430. Akorat ze docela divnej skok s napetim - ze 420 na 430 musim zvednout CPU na 1.4V. Do NB porad jen +0.025, coz je fajn.
    Aby se snizila teplota o 10stupnu(cca rozdil mezi popaleni a udrzenim ruky) staci imho treba prave ten vanek od cpu.

Jinak ten skok mi prijde konzistentni s chovanim c2d procaku. Jdou vysoko na default a pak moc nepomuze ani znacne zvysovani Voltaze.

Ted u tech pameti koukam na SPD...
    Mam 430FSB krat osm... "rated FSB" 1720. To je co?
    Kazdopadne pameti se hlasi, ze jedou na 537MHz, v biosu nastaveny 2.50. Delicka 4:5.
    No a 537, podle SPD pri 533MHz by mely dostavat 2.3V - neni to moc UZ ted jsou dost horky. A to je zima jak svin. Aktualne je mam na 2V.
    Jak se k tomu postavit?

Věk
    44
    Vliv
    270

Ted u tech pameti koukam na SPD...
    Mam 430FSB krat osm... "rated FSB" 1720. To je co?
    uz od dob p4 je intelacka FSB QPB - quad pumped bus - tj 1720 je 430*4.

Kazdopadne pameti se hlasi, ze jedou na 537MHz, v biosu nastaveny 2.50. Delicka 4:5.
    No a 537, podle SPD pri 533MHz by mely dostavat 2.3V - neni to moc UZ ted jsou dost horky. A to je zima jak svin. Aktualne je mam na 2V.
    Jak se k tomu postavit?
    Pokud nezlepsis chlazeni, taky bych do nich vic nepoustel. Preci jenom z dlouhodobeho hlediska by to nebylo moc dobre.
    Jinak v SPD nejsou obvykle prilis relevantni udaje, takze bych mu moc neveril.

No jo, muj prvni Intel

Prozatim pres hodinu stabilni Orthos pri 3440MHz, takze mas asi pravdu. Koneckoncu tyhle pameti podle vseho maji slusnou rezervu.

Ma smysl zkouset jet na vyssi FSB? Me napadlo, kdyz zavzpominam na nf2 dobu, ze vyssi FSB neslo slusnej vykonnovej skok... Ale pak me uplne zblbla etapa s A64 Cili jak je to tady?
    Ze bych zkusil rekneme 500FSB a snizit nasobic.

Věk
    44
    Vliv
    270

vyssi fsb neprinasi vykonostni zisky. Kdyz ji zvednes o 30% tak je narust vykonu maximalne o procenta. Viz testy procaku s fsb1066 vs 1333.

Navic u nf2 slo o to, ze se s fsb zvedala zaroven i frekvence pameti.

Věk
    41
    Vliv
    298

no rozdil v FSB je asi takovej: pri 1200MHz delal 3DMark01 nejakejch 37568 a pri 1505MHz to dela o litr vic.. skoro 38500

jenze je to jen 3DMark01 a v vyssich verzich to nema prakticky vliv.. dalsi testy jsem nezkousel
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

A mame novej bios:
    F7 2007/09/07 Fix PCI device option ROM compatibility issues

http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2638

Poznatek k biosu: permanentni BSOD. Nedoporucuju.
    Vtipny je, ze F6 nejde flashnout zpatky...
    Naposledy upravil Octopuss; 15.09.2007 v 13:45.

Poznatek k biosu: permanentni BSOD. Nedoporucuju.
    Vtipny je, ze F6 nejde flashnout zpatky...
    To divný je a co překopírování BIOSu ze záložní (DualBoot) flashky?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    To divný je a co překopírování BIOSu ze záložní (DualBoot) flashky?
    No to uz se potreti ptam o co jde a doted mi to nikdo nevysvetlil... Nic takovyho nikde nemam.

Prvně upozorňuju, že nemám P35-DS4 ale 965P-DS4, ale předpokládám, že vybavenost BIOSů bude velmi podobná.

Když vlezeš do SETUPu/BIOSu, tak je v dolní části nápověda a jedna Fx klávesa (tuším F6 nebo F9) je označena DualBoot, po stisku této klávesy se otevře nové menu, kde je možno měnit pořadí BIOSů (1.ROM, 2.ROM), kopírovat z aktivního do záložního a naopak.

Pokud bys to nemohl najít, tak udělej fotku úvodní obrazovky BIOSu. Já bych ji mohl udělat až véčerom.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Doufam, ze nebudu zase za blbce - ale dal bych pul prstu do ohne, ze jsem nic takovyho nikde nevidel. Ani v manualu.
    Ale urcite se podivam.
    Jak by to melo fungovat, jako zaloha biosu? Resp. obdoba DFI Lanparty, moznost vyberu biosu bez flashovani?

Na desce jsou dvě epromky a v tomto menu si můžeš vybrat, ze které budeš startovat jako první (když se z ní start nezdaří, tak se automaticky použije ještě druhá).
    Navíc je tu možnost kopírovat epromky mezi sebou či flashovat BIOS do jedné z nich z diskety (nepotřebuješ pak bootovací disketu, ale stačí na ní mít jen rozbalený soubor s BIOSem).

Zkoušel někdo nastavovat ... ted nevím přesne jak se to jmenuje je to v těch skrytých položkách. Myslím ze je to System porformance, možnosti standart , neco, extrem. Má to něaký vliv na výkon či stabilitu při OC... ? Mě se zdá proti standard ta druhá položka mírně zrychllila super pi 2M asi o pul vteřiny tu třetí jsem nezkoušel.
    A pak co znamená High Speed DRAM Settings , možnosti Option 1 a Option 2. .
    Intel C2D E8400@3.6Ghz 1.26V , Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.1, Patriot 2x2GB DDR2-800 CL4, LC-Power 550W black, nVidia 9600GT - MSI-512-OC, Samsung 400GB Sata 16MB, 3x WD 7500AAKS, Samsung 183L SATA, Logitech MX3000, MS Wireless Laser Mouse 6000, Samsung 225BW 22", . Vodní chlazení CPU[s]+NB+GPU[/s].

Citace Původně odeslal aless Zobrazit příspěvek
    A pak co znamená High Speed DRAM Settings , možnosti Option 1 a Option 2. .
    Jestli se to chová stejně jako u 965P-DS4, tak při vysokých taktech pamětí (nad 1000MHz) mi už s option 1 nechtěly paměti běhat (nenaběhl ani memtest), ale s option 2 sem se dostal mnohem výš (skoro o 100MHz).
    Jenže POZOR! Option 2 má/měl jednu velkou neřeset, že při restartu PC (i nepřetaktovaného) jej vypnul, pak na cca 1s zapnul, znovu vypnul a zapnul.

Jak prinutit pocitac, aby bootoval z flashky? Nijak se mi to nepovedlo. Pet moznosti USB hdd, CD, disketa nebo kdovico jsou pekny, ale nic nespada do kategorie "flashka".

Věk
    41
    Vliv
    298

Jak prinutit pocitac, aby bootoval z flashky? Nijak se mi to nepovedlo. Pet moznosti USB hdd, CD, disketa nebo kdovico jsou pekny, ale nic nespada do kategorie "flashka".
    no ono taky zalezi na flashce.. vetsina se ale nahlasi pod zalozkou Hard Disk v boot menu.. nebo taky v BIOSu jde videt pod Hard Disk Boot Priority .. pokud ji tam nevidis tak je to problem a zkus nastavit bootovani z USB-FDD, USB-ZIP atd.

tak tak, jak píše rombo, ale je v tom ještě jedna fičura:
    Když už se ti podaří nastavit pořadí startu systému tak, aby byl první flash disk, tak ještě není vyhráno, protože různé desky (počítače) se k flashdiskům chovají jinak. Např na notebooku IBM se flashdisk hlásí jako by měl jen 32 sektorů na stopu, ale ve stolním má 63 sektorů na stopu - pak bootovací flashdisk funguje jen tam kde byl vytvořen (a jemu podobně se chovajících strojích).

edit: vyreseno. snad, asi.
    Jinak nekdo tu nedavno zminil nejaky casovani pameti, zrejme principielne lepsi nez defaultni "auto". Mam A-DATA 1066.
    Naposledy upravil Octopuss; 19.09.2007 v 22:20.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  2. Mate nekdo zkusenosti s Gigabyte GA VT880 Pro? LOCK & DE
    Založil Paja_K v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.08.2004, 09:39
  3. Kingston HyperX DDR370 - testy, zkusenosti, tipy
    Založil Octopuss v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 45
    Poslední příspěvek: 08.04.2003, 09:02

Pravidla přispívání