Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Narok na reklamaci?? (odeslani zbozi posledni mozny den)

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Standardní Narok na reklamaci?? (odeslani zbozi posledni mozny den)

Zdravim,
    mam nasledujici problemek (uz jsem se to snazil resit v sekci SITE, ale ujalo se to jenom castecne, tak to zkusim zde)

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Takze predevcirem se nam vratila MB z reklamace.
    Presto, ze jsem se ptal reklamacniho technika zda mam narok na reklamaci (posilal jsem MB posledni mozny den = MB kupovana 17.9.2005 a odeslana 17.9.2007) Technik mi rekl, ze pokud ji odeslu dnes (to jest 17.9.2007) takze by v tom nevidel problem. No a kdyz jsem mu to po cca 10dnech volal tak mi rekl, ze samozrejme MB poslal zpet, protoze nemam narok na reklamaci, z duvodu, ze jim deska dorazila az PO!! Kdyz jsem mu do tel. rikal, ze jsem se ho minimalne 5X ptal jestli je uznani reklamace realne?? A ze bych byl nerad abych mel dva tydny rozdelane PC a pak mi prisla MB zpet s tim, ze nemam narok na uznani?! Tak mi na to rekl, ze mi to zapomel rict
    Co je to s odpustenim za HOV*DO??
    Toto spise patri do Reklamaci a § , ale nechci postovat na vice mistech (snad si toho nekdo vsimne i zde a poradi ?)
    Muze mi nekdo rici jak to teda je ?? Hledal jsem to, ale nenasel (pokud to tady nekde je, diky za odkaz) Dle meho nazoru je dulezity den odeslani a ne den doruceni??
    Geeker mi tam odpovedel toto:
    Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Posilal jsi to na podaci listek? Pokud ano tak se jedna o jednoznacne chybu firmy ze z tohoto duvodu reklamaci neuznala.
    Coz si myslim , ze by tak melo byt.
    Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Samozrejme, ze k tomu mam podaci listek s datem 17.9.2007.
    Myslim si , ze je to tak jak pisu: dulezity je den podani. Preci kdyz jim poslu neco cemu konci zaruka v patek a jim to prijde ve stredu a budou mit 3tydny dovolenou, tak neprijdu o zaruku?
    Jenom bych rad vedel kde je to napsane ?? V obcanskem zakoniku to nemuzu najit.
    Ale stale to nemohu naji kde je to napsano ofico v nejakem § ??
    Ted jsem nekde vyhrabl toto:
    "Reklamaci musíte uplatnit nejpozději poslední den záruční doby, kdykoli v provozní době prodávajícího. Prodávající je povinen podle zákona na ochranu spotřebitele zajistit, aby v jeho provozovně byl po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizováním reklamací. Častá praxe některých obchodníků, kteří odmítají přijímat reklamace s tím, že příslušný pracovník, který může reklamaci přijmout, bude v provozovně přítomen pouze v určitou hodinu, je tedy protiprávní, "
    V tom pripade by znamenalo, ze mam smolika

Muze mi to tedy nekdo osvetlit (jestli to tady nekde je? Tak se omlouvam , ale fakt jsem to nenasel)
    Abych vedel jestli tomu mam jeste venovat cas, nebo to hodit za hlavu?
    Predem mockrat diky.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní Re: Narok na reklamaci?? (odeslani zbozi posledni mozny den)

Nevím, kde to přesně najít v paragrafech, ale defacto ti stačí oznámit, že podáváš reklamaci, což jsi udělal (otázka je pak to kdyžtak dokázat), když potom neprodleně desku pošleš, i když dojde později, reklamace je podána ten poslední den, tedy ještě v záruce.

edit: v podstatě tě nemůžou omezit na právech, když se ti to pokazí poslední den a provozovna je na druhém konci republiky, proto to je, jak to je
    Naposledy upravil Millisx; 01.10.2007 v 21:07.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

zakon rika, ze musis reklamaci "uplatnit" nejpozdeji v posledni den zarucni lhuty. ceske pravo je v tomto neformalni, takze pokud neni predepsana pisemna ci jina forma, tak ono uplatneni muzes provest jakkoliv, pokud je mozne zachytit jeho obsah.

takze, podle meho jsi reklamaci uplatnil telefonicky s technikem - coz ale bude dost problem prokazat. vzhledem k tomu, ze pri posilani veci je rozhodne jeji prijeti adresatem (resp. objektivni moznost seznamit se s veci) a nikoliv odeslani, bych rekl, ze bez jejich soucinnost jsi v rejzi...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Minimalne lze prokazat ten hovor, a z legrace jim asi nevolal. Obsah se prakazat samo neda, ale to ani v pripade, ze posle doporuceny dopis - muze poslat treba jen prazdnou obalku.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Posilal jsem jim e-mail 15.9 a jeste jsem ho preposilal 17.9.
    S technikem jsem mluvil minimalne 4X dohromady minimalne 20min.

Takze to vypada, vzhledem k tomuto:
    Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    zakon rika, ze musis reklamaci "uplatnit" nejpozdeji v posledni den zarucni lhuty. ceske pravo je v tomto neformalni, takze pokud neni predepsana pisemna ci jina forma, tak ono uplatneni muzes provest jakkoliv, pokud je mozne zachytit jeho obsah.

ze bez jejich soucinnost jsi v rejzi...
    A vzhledem k ochote a pristupu technika......
    Ze budu mit skutecne smolika
    Dost me to vytaci, spis jenom kvuli tomu jednani. Kdyby mi rekl na rovinu : Pokud tady nebude MB dnes tak mate smulu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamace posledni den
    Založil check v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 28.06.2006, 14:40
  2. Nárok na reklamaci podle hodnot ze SMART
    Založil lucky v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.10.2005, 14:28

Pravidla přispívání