Ahoj,
postupem času se z mého počítače stává spíše HTPC a tak mě napadlo ho k tomu trochu přiblížit i z HW hlediska. Rád bych si do 5.25" pozice zabudoval VFD displej. Hodně lidí včetně mě, má k PC připojen normální podsvícený LCD (např. 16x2 - HD44780). Ten je pro tuto funkci ale nepoužitelný.. příliš svítí do obličeje. Řešením je VFD displej, který se používá u hifi elektra. Mají ho třeba i HTPC bedny, které jsou k sehnání i u nas. Mělo by to vypadat asi jako již hotový výrobek iMON VFD, který je ale zbytečně předražený.
Jediným dostupným VFD displejem, co jsem na internetu nalezl je Samsung 16T202DA1E, který shodou okolností používá i ten iIMON. Měl by být snad lehce připojitelný na LPT port a ovládaný podobně jako HD44780. Sehnat se dá za hubičku na ebay za $10 ! (Akorát doprava stojí ještě 2x tolik. - Kdyby si ho někdo chtěl pořídit také, můžeme se dohodnout na společné objednávce.)
K otázce: Nevíte, kde sehnat takový ten průhledný černý plast, kterým bych mohl displej zakrýt? Případně jiné rady a doporučení?