Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: 3ti RMA => Peníze zpět?

Member Avatar uživatele OCZ
    Věk
    38
    Vliv
    0

Question 3ti RMA => Peníze zpět?

Mam mensi dotaz ted mam jiz po 3ti telefon na reklamacia budou to uz dva roky co ho mam je mozny chtit zpet penize nebo jinej new telefon? Muzu po urcitem poctu RMA zadat zpet penize nebo new mobil?thx
    Naposledy upravil OCZ; 17.05.2006 v 17:48.

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní Re: 3ti RMA => Peníze zpět?

Citace Původně odeslal OCZ
    Mam mensi dotaz ted mam jiz po 3ti telefon na reklamacia budou to uz dva roky co ho mam je mozny chtit zpet penize nebo jinej new telefon? Muzu po urcitem poctu RMA zadat zpet penize nebo new mobil?thx
    no ja myslim, ze penize se vraci po 3 opakujici se zavade
    jinak chtej penize zpet, nebo jinej mobil v cene, kterou jsi dal za ten puvodni
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

pokud se ridi obcanskym zakonikem, tak je to presne:

od smlouvy muzes odstoupit:

- pri 3. stejne zavade vyrobku
    nebo
    - pri 4. zavade vyrobku (muzou byt ruzne)

uz pri podani treti reklamace na stejnou zavadu nebo 4. reklamace celkove mas tusim pravo zadat vraceni penez

vice najdes na

http://www.spotrebitele.info

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

jimmy: Ne při podání - nejdříve ti tu závadu musejí uznat (nedávalo by smysl, aby prodejce musel vrátit peníze jenom na základě neověřeného tvrzení zákazníka).
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Citace Původně odeslal no-X
    jimmy: Ne při podání - nejdříve ti tu závadu musejí uznat (nedávalo by smysl, aby prodejce musel vrátit peníze jenom na základě neověřeného tvrzení zákazníka).
    No jo, ale musi do protokolu jasne uvest, ze zada zavadu jen a jen overit a ne opravovat! ....klidne i dopsat rukou.... Protoze se stava, ze tu vadu proste opravi a tvrdi, ze co po nich vlastne chces, kdyz vyrobek je bezchybny...

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal no-X
    Omyl, zpusob reseni reklamace musis zvolit uz pri jejim uplatneni. Pokud to neudelas, muze prodejce postupovat libovolne v ramci zakona (=> v 99% pripadu ti neda $).

Idealne je pozadat bud o opravu (casto nemozne), vymenu za totozny novy vyrobek (po vic nez 1/2 roce mala pravdepodobnost) nebo vraceni penez.

A pokud jde o 3ti reklamaci tehoz, to je casto schopen posoudit uz sam uzivatel, podle me nejde ani tak o to, zda je vadna stejna soucastka, ale ze se vada stejne projevuje (napr kdyz mi potreti upadne kolo u auta, je IMO uplne jedno ze mi dvakrat upadlo predni a potreti zadni, neco jinyho je, kdyby mi 2x upadlo kolo a potreti dvere ).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jasně, že to musíš uvádět předem, ale šlo mi o podstatu toho, že závadu musí nejdříve někdo oprávněný uznat, než že při třetí reklamaci automaticky vzniká nárok na peníze.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Junior Member
    Věk
    40
    Vliv
    272

můj pohled na věc:
    3 druhy možností řešení reklamace:
    1. opravou
    2. výměnou
    3. dobropis
    Většina firem se okamžitě vyhne 3. a 2. variantě. Nikomu se nechce vracet peníze a pokud by produkt vyměnili, tak se prodlužuje záruční doba.
    Většinou (když to jde) se zvolí 1. Pokud ale produkt byl už dvakrát opraven, tak zvolí formu výměny, protože 3 opravy se rovná vracení peněz. Jinak dobropis je opravdu to poslední, jak by chtěla prodejna reklamaci řešit. Kolikrát se i setkáte, že reklamujete určitý produkt, v RMA protokolu máte řešení formou 1. a dají Vám produkt s jiným sériovým číslem,takže je jasné, že vám dali jinný kus, ale nechteji prodlouzit zaruku. Vedle pisu jak to je u prodlouzene zaruky. To uz si nepamatuju.
    .::HTPC ITX Intel::. , CPU Intel Core i3-530 (2.93GHz), MB Intel DH57JG - Intel H57 - Mini-ITX, HDD SSD Intel X25-M 80GB, RAM OCZ 2x2GB DDR3 1333 MHz CL9 Gold pro, Slim mechanika, SILVERSTONE SST-SG06S Sugo Silver

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    300

uz podruhe mi odesla na notebooku vypalovacka...
    - prvni reklamaci resili zpusobem, ze mi combo vymenili za dvd-r/rw vypalovacku...
    - ted odesla i tato vymenena...

otazka zni - mam pravo na odstoupeni od smlouvy uz ted (vim, ze to byvalo az po treti reklamaci, ale nahlodal me kamarad, ktery delaval reklamacniho technika a rikal, ze podle nove upravy v zakone mam pravo na odstoupeni od smlouvy uz pri druhe reklamaci stejne zavady) - hledal jsem v obcanskem zakoniku, ale nic jsem nenasel... diky za odpoved na lama dotaz
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal Jezevec
    napr kdyz mi potreti upadne kolo u auta, je IMO uplne jedno ze mi dvakrat upadlo predni a potreti zadni, neco jinyho je, kdyby mi 2x upadlo kolo a potreti dvere
    Já to teda pochopil trochu jinak - závada je, že ti "upadlo kolo od auta" - ale nezajímá tě, že poprvé to bylo kvůli vadnýmu závěsu, podruhé kvůli tomu, že se ti vytrh vnitřek disku a potřetí kvůli zásahu vyšší moci.
    Jde je o to, že se závada projeví stejně (často když třeba u mobilu přestane fungovat displej, tak ti napíšou 3x jinou závadu ... jednou vada displeje, podruhé vada kabelu, potřetí vada základní desky) a myslí si, že se z toho vyvylečou, ale tak to není, zákazníka zajímá jen to, že nejde displej.
    Myšlení zkresluje realitu.

v czc sem po treti reklamoval mysku IE4 kuli vyklikanemu tlacitku, pokazde sem dostal novou, a potreti mi dali hezky penize , ale to je czc jinej obchod nemusi...
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

ja som reklamoval telefon N6280.
    stale nejake SW problemy,... bol tri krat na reklamacii, vlastnil som ho asi 3 mesiace, z toho presne 54dni som ho nemal doma, ale phone behal po servisoch,..
    po tretej reklamacii som si povedal, ze to snim posledny krat skusim, aj ked som uz mal pravo na vymenu,... no samozrejme sa zasa pokazil, tak som nabehol do t-mobile, teepek maximalne neochotny, pozre na mna, spytal sa ma ze ci ma uz telefon omrzel, ci ho chcem vratit z roztopasnosti,.. no tak som nanho nahucal, a ze behom pol hodiny som mal podpisany dodatok o zruseni zmluvy a pekne 4k v mojej penazenke,...
    cize nebol problem s vratenim penazi/zrusenim zmluvy (pausalu) ale bez toho, aby som nanho nakrical, by to asi neslo,...
    ach, tu sa clovek svojho prava musi domahat, nejde to samozrejmostou,...
    --- ---

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání