Tak panove,jakkoliv jsem naruzivy zastance chipsetu firmy VIA - v podani Solteku asi budu muset zmenit nazor.3Ks techto boardu jsem zakoupil do nasi firmy plesajic nad slusnym OC (jen na zkousku) a stabilitou (profik samozrejme nenasadi OC komp do firmy),ale hlavne proto ,ze ma jako jedina deska dostupna v nasich koncinach radic Promise 579 s jejichz cipy jsem byl vzdy spokojen uz za dob prvnich ATA66 radicu,kdy na jizni mustek VIA691 az 694 se opravdu nedalo spolehnout.Jake vsak bylo moje prekvapeni,kdyz jsem zjistil,ze se Promise neda vubec pouzit. Po instalaci WXP bylo vse O.K. az do chvile nez jsem nainstaloval drivery pro GF6600GT (MSI) a SB Audigy2.Po kazdem restartu PC neustale obnovuje registry,nektere programy se vubec nespusti - katastrofa vsak prijde az po defragmentaci disku - PC pri dalsim restartu vubec nenabutuje (fuj to je slovo).Neponuze nic-kdyz reknu ze nic tak myslim opravdu nic - marnost nad marnost.Zkousel jsem vsechny mozne biosy (T1.0 az T1.4),nastaveni a aktivace raidu 1+0,nebo SATA150 nepomuze.Zkratka s Maxtorem DP10 SATA NCQ stale stejne.I nasadil jsem osvedceny kalibr WD PATA 133 ,zapojil na Promise - a opet stejny vysledek.Pokud jsem vsak prepnul kabely na VIA radic - razem bylo vse O.K.Vsechny 3 desky se chovaji stejne,takze to neni vada kusu.Takze prepnout jumper na disable - a jede se dal - 5-ti kilo pridane hodnoty v PR.... Dalsi prekvapeni cekalo pri bootu z CD/DVD - utility z Hiren's boot CD 6 i 7 neznaji mys (i kdyz je driver v DOSu nainstalovan), po instalaci DOSu na C:\ (pro pripad ztroskotani) tuhne Volkov Commander na podpore LFN (dlouhych nazvu soboru) a mys stale nikde. Nakonec je mys v objevena pri biosu T1.1 a T1.2 - zde vsak nejdou z boot CD spustit zalohovaci (Drive Image) a testovaci utility (PowerMAX....) Vsude jinde jdou.
Pri zkousce instalace W98SE a WME "zatkne" GF6600GT preruseni 0 (hlavni systemove preruseni) a nepomuze ani "svecena" to nejak upravit aby se daly nainstalovat drivery - proste NELZE (vyhrazeni prostredku v biosu ani ve WIN9x nepomuze,vypnuti ACPI taky ne) - takze nepouzitelne- tyto OS zkratka nejdou vubec pouzit v kombinaci s GF6600GT od MSI.S ATInou X700Pro bylo vse v poradku.Nakonec zkousim OCing - Winchester 3000 - nasobic=4,HTT=400 (2x),DRAM=133MHz - zkouska max. FSB desky - dotazeno na 300MHz bez problemu.Vracim vse do normalu a nastavuji FSB 250MHz,nasobic=9, DRAM=166 (Fcpu/11) a HTT na 800 (4x).Prime95 po 35min zacina chybovat.FSB=245MHz vse je O.K. rock stable - dost slaba naplast na vsechny problemy. At vsak nastavim casovani pameti na co chci ,CPU-Z si stale vede svou - zadna zmena - vzdycky si to stejne board veme z SPD.BTW DRAM byly Kingston 400 2,5 3 3 7 a chladic Zalman CNP7000-Cu .Takze moje doporuceni na zaver: Pokud chcete mermo moci KT890 vemte ABIT nebo ASUS (Gigabyte taky neni zadna hitparada - v biosu se skoro neda nic nastavit).Uz nikdy vice Soltek!!!

HOWG!!!

P.S. Byl jsem tak NASR..... ze jsem si musel ulevit - sorry za ty spisy Palackeho!!!