Tak tohle je docela orisek. Monimu kazdej zna. Reklamace, skoro jak kdyby nebyla. Ale k veci. 3.10.2003 jsem do Monimi prisel reklamovat graf. kartu Asus V8420 TD 128Ram (pro upresneni 4200) http://www.asus.com/products/vga/v8420td/overview.htm
Podle reklamacniho radu jsem prinesl kompletni vsechno, tak jak sem kupoval. Proste all bundle. A za 14 dni reklamace "vzrizena", ALE prijedu tam a se smichem mi rika, ze moje velka orig. krabice se zredukovala a podaval me nejakou AsUS krabicku bez niceho, popsanou fixou s modelem V8420 a i nalepka V8420, ale typek to votevre a BUM. Koukam V8420 DELUXE! http://www.asus.com/products/vga/v8420d/overview.htm Protoze sem chtel prachy,tak rikam jina karta chtel bych penize, protoze prislo jiny zbozi mam pravo ze zakona.
PRVNI DOTAZ: Mam pravdu? Dostava se me odpovedi, ze prej je to stejnej zaklad, ze si to mam vzit!!! Prej mam zavolat na obch inspekci. Volam tam a vezme to nejaka pravnicka, s zenskou se fakt neda bavit. Vubec nechapala vo co bezi. No nic.
DOTAZ DVE: Chteli me to dat bez bundlu. Jenom install CD s driverama a gamesy a PowerDVD nikde, takze se ptam: Kdyz sem kartu kupoval s bundlem musej mi ho dodat z5 nebo reklamuju jen kartu a reklamaci prijdu o cast kupovaneho zbozi?
Prej to je adekvatni reklamace, jako nabidka. Tak rikam, ze to neberu a chci money. Prej, e mi je nemuze dat, ze takhle je to vyrizeny spravne. Tak nevim co s tim!! Musim to prej dohodnout s majitelem. Takze na to se pripravuju, ale potrebuju poradit.
HLAVNI A NEJDULEZITEJSI VEC: Prosim jestli je tu nejaky znalec zakonu(napr ZB) mam v teto situaci vzit si penize?? Pokud ano. Prosim nejaky pragrafy at se mam o co oprit. Byl bych neskonale vdecen.
Jediny co sem se tady na foru docet je pragraf 622 a ten by me stacil. Jen jestli nemuzou rict, ze vymena je OPRAVA !!
Z FORA : § 622
(1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo,
aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je
povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem
k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo
týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový
postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci
nebo od smlouvy odstoupit.
(2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu,
aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující
právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva
přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže