Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Kterou hodnotu v registrech?

Standardní Kterou hodnotu v registrech?

Ahojda, zkosim softwarove chlazeni pomoci zmeny chipsetovejch registru (STPGNT detect). Chladi to pekne, ale prska mi pritom ve zvukovce (teda hlavne MIDI, kdyz je nahravam). Zkousel jsem i ten programek S2Kctl, kterej tady byl v sekci AMD Procesory, zkousel jsem vsechny nastaveni a nic. Ale tedka jsem si nainstaloval CPU Idle a tam je volba Fix Audio, ktera vopravdu pomaha, takze to chladi a zvuk je OK. Jenomze CPU Idle zere asi 5MB pameti a hlavne ukazatel vytizenosti CPU ve Win je porad 100% (proste to kvuli nemu blbe ukazuje). A tak se chci zeptat, jestli nekdo nevite, kterou hodnotu v registrech chipsetu meni, aby to dobre hralo. Diky za odpovedi!!!!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Můj názor
    Cpu Idle pracuje na principu vyblokování výkonu prosesoru vlastním během, takže zatížení 100% je pravda otázka co tam posílá předpokládám že to co intel při vyší teplotě vkládá tzv. prázdné cykly
    a tím se v podstatě chladí, (vyzkoušel jsem ale počítám seti a tam to chladí a brzdí zároveň, což není ideální stav)(jiný stav co se týká her protože nevím proč hry si seberou maximum výkonu bez ohledu jestli mám procesor 1,3GHz nebo 2,3 GHz real frekvence tady to může mít blahodárný vliv na teplotu.)

Chlazení které využívá změnu v registru je rozhodně lepší (pro jistotu pokud někdo ještě neslišel http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17850)
    jakmile přestanu používat procesor tak jdu s teplotou o těch 10-15 stupňů dolů a přehrávání filmů (částečné zatížení tak 8-10 stupňů)
    Ale jak už píšu počítám seti a tam platí když počítaš tak smažíš čím vyší frekvence tím líp.

Co se týká problému se zvukem mám Sounblaster Live 1024 a nemám v tomto směru žádný problém. osobně bych zkusil na PC tuningu pročíst články týkající se změn v nastavení čipsetu, případně se poptal autora http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=36757

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kterou 9600???
    Založil Bigboss19 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.02.2005, 12:49
  2. Kterou GK koupit?
    Založil IntEx v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 73
    Poslední příspěvek: 20.11.2003, 01:07
  3. Kterou desku
    Založil HulkXXXL v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 21