Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!

Standardní Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!

Cau, mám velký problém !

dne 9.11.2000 jsem koupil disk ( 3 roky záruka ) ,tehdy byla ještě zákoná záruka 6 měsíců, tedz prodloužená byla 30 měsíců !

Disk jsem asi 5x reklamoval, po první výměně jsem narazil na IBM, ktere bylo z vadne serie a disk nevydrzel dele nez 3 měsíce, ty jsem reklamoval 4x !

Pak jsem v rámci reklamace dostal, den 30.10.2002, nový disk značky Maxtor ( 30Gb ) ! V reklamačním formuláři mám napsáno pouze výměna + datum + sériové číslo disku!
    Tento disk sem chtěl prodat, proto jsem zašel do www.alzasoft.cz,abych je požádal o doplnení údaje, že po výměně byla záruka znovu 3 roky, disk jsem totiž chtěl prodat a chtěl jsem aby mel nový majitel jistotu, že záruka je přesně taková jak jsme tvrdil!

Nicméně reklamační technik mi tvrdil, že záruku mám pouze do 9.11.2003, protože první reklamace disku byla po více než půl roce od koupi, tady po propadnutí zákoné záruční doby ( ale v době záruky prodloužené ) ! v tom případě už záruka znovu běžet nezačíná, ale počítá se od data převzetí prvního disku, tedy od data 9.11.2000 !

mají pravdu nebo to je bouda na lidi?

POZN. v jejich reklamačním řádu toto napsáno není a nenašel jsem to ani v občanském zákoníku ! Máte s tím nekdo nejaké zkušenosti? díky za odpověd!
    jejich reklamační řád najdete na
    http://www.alzasoft.cz/InfoPage.asp?TP=MN&ID=17

Standardní

takže mám ted disk rok starý ale jen měsíc záruku !!!

Standardní

IMHO mají ke Tvé smůle v Alzasoftu asi pravdu.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Alf
    IMHO mají ke Tvé smůle v Alzasoftu asi pravdu.
    Nemaji.

A) Jakekoli omezeni v prodlouzene zaruce MUSI byt uvedeno v reklamacnim radu, jinak je narok i na vraceni penez dle zakona.
    B) Novy kus = nova zaruka.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Nemaji.

A) Jakekoli omezeni v prodlouzene zaruce MUSI byt uvedeno v reklamacnim radu, jinak je narok i na vraceni penez dle zakona.
    B) Novy kus = nova zaruka.
    No, nevím. To by teda znamenalo, že koupím disk se zárukou 36 měsíců, po 35 měsících s ním dobře klepnu o zem, budu ho reklamovat, dostanu nový a mám další tři roky záruku? To chci vidět toho prodejce, který to udělá.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Vliv
    300

Standardní

Uz se to tu Xkrat resilo, prodejce ma proste smulu. Bud ti vyrobek opravi nebo ti da prachy nebo ti da novej. A co se tejce novyho, mas na nej novou zaruku, protoze kdyz ho vemes a pudes reklamovat nekam jinam (treba k dovozci) tak ti ho klidne veme, paac se podiva na SN a z nej vycte datum vyroby.

Standardní

jj, uz to tu bylo alespon bambilionkrat

Občanský zákoník, § 627

(1) Doba od uplatnění práva z odpovědnosti za vady až do doby, kdy kupující po skončení opravy byl povinen věc převzít, se do záruční doby nepočítá. Prodávající je povinen vydat kupujícímu potvrzení o tom, kdy právo uplatnil, jakož i o provedení opravy a o době jejího trvání.

(2) Dojde-li k výměně, začne běžet záruční doba znovu od převzetí nové věci. Totéž platí, dojde-li k výměně součástky, na kterou byla poskytnuta záruka.

(3) Jakákoliv ujednání mezi prodávajícím a kupujícím, uzavřená před uplatněním práva z odpovědnosti za vadu prodané věci, pokud by v jejich důsledku toto právo zaniklo nebo bylo omezeno, jsou neplatná.

Veskera ustanoveni v reklamacnich radech, ktere jakkoliv omezuji povinosti prodejce ve smyslu § 619 , jsou neplatna. Co se tyce zaruky nad zakonem stanovenou lhutu 24 mesicu (drive 6) muze byt reklamacnim radem upravena, ale pro kupujiciho je rad zavazny pouze pokud je soucasti kupni smlouvy, bud primo nebo alespon formou odkazu.

No proste pokud se to resi vymenou, mas novou zaruku at si tam pisou co chtej
    DELL XPS 1330

Standardní

Pokud je to v reklamačnim řádu tak platí u prodloužené záruky to co je tam psané a to pravděpodobně je jen výměna s omezenou zárukou,nebo pokračování původní.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Xfantasy
    Pokud je to v reklamačnim řádu tak platí u prodloužené záruky to co je tam psané a to pravděpodobně je jen výměna s omezenou zárukou,nebo pokračování původní.
    Chapej, tohle udelat asi nepude. Vem si ze ti dam mesic pred koncem (prodlouzeny) zaruky novej disk a budu ti tvrdit ze na nej mas jen ten mesic. Mno on ti za 2 mesice chcipne a co udelas ? pekne ho posles dovozci aby ses se mnou nemusel dohadovat a ten ti posle disk novej. Takze me jako prodejci je to ve vysledku uplne fuk, dokud nechces prachy o nic neprijdu.

Jo a prodejci kterej by chtel nejak skracovat zaruku by se taky mohlo stat, ze si na nej doslapne primo vyrobce (napr. kdyz na webu vsude uvadi dozivotni zaruku ... ).

Dalsi viz. dulezity thready a treba taky http://www.overclocking.cz/4um/viewt...asc&highlight=

Standardní

Trochu tě chápu,ale oni ti většinou nedaj novou věc pokud je to v prodloužené záruce.Dají ti starou aby se tě zbavili.
    Ale jinak máš pravdu že pokud je to nová věc tak ti to výrobce vezme.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  2. Reklamace 2 roky stareho disku
    Založil Chuck v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.11.2004, 19:15
  3. Koss - dozivotni zaruka a reklamace
    Založil Dejvak v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2