Stránka 6 z 10 PrvníPrvní ... 2345678910 PosledníPoslední
Výsledky 126 až 150 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

  1. #126

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Takze je tam HIP6004BCB ktery umi napeti od 1.3V.
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  2. #127

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Nevi nekdo funkcni odkaz na ten navod upravy redukce? Nefachci ani jeden a to ze mam spojit AK4 s AK26 mi jaksi nic nerika. Mam to sice doma vytistene, ale to je momentalne nejdal jak to muze byt. (Tak k tomu jsem neco precejen nasel)

    Jeste by me zajimalo jak poznam zda je Vcore spravne nastavene kdyz se nemeri v BIOSu. Na moji desce P2B se mi kdysi podarilo jednou nastavit spatne napeti a do tulene slo neco pres 2V. Zjistil sem to v BIOSu.
    Naposledy upravil koniklec; 28.07.2006 v 00:03.
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  3. #128
    Member
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Kralupy nad Vltavou
    Příspěvky
    102
    Vliv
    214

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Pravda, nefungují a dost chápu, že po slepu ti ty piny nic říkat ani nemohou a chce to ten obrázek, kde je pěkné schémátko Tualatinu i s popsanými piny. Uff, ono je to ale taky už pěkných pár let, co jsem tento významný thread tady na OC založil a odkazy již asi právem vzal čas. Já už ten obrázek ani sám nemám, ale snad se ozvou zdejší GURU, kteří jej sem jistě rádi pro ostatní dodají a pak to podle toho schéma, kde ty piny krásně uvidiš očíslované a víš tak zcela přesně, kam šáhnout dáš jako já dal jistě dohromady.

    EDIT: ZPĚT A VŠECHNO JINAK !!

    Všechno potřebné máš na předchozí stránce v PAOLOvě příspěvku a jeho link je stále funkční viz http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html a teď už to musiš pode nich dát dohromady a zkus ten můj postup ze strany 1 (AK4 na AJ5) a nic hlavně NELÁMEJ. Vše funguje dodnes. Předpokládám, že máš redukci od MSI, tak bys neměl mít s ničím problém a vše tu bylo na předchozích stránkách bohatě popsáno. Takže jen držíme palce!
    Naposledy upravil Milx; 27.07.2006 v 18:44.

  4. #129

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Odkaz z Paolova vebu mi prave nefunguje. Ja jsem nasel jinou stranku, sice to tam neni tak podrobne ale myslim ze to staci.
    http://www.geocities.com/_lunchbox/t...t1_bx_mod.html

    Jen jsem chtel jeste vedet jestli ta redukce MSI MS6905 nastavuje napeti spolehlive. A jestli to nastavi i napeti ktere normalne dratovanim na procaku nastavit nejde (tzn. pri mojem Cel.1.1A pod 1.6V).

    Jinak bude to moje treti upravovana redukce.
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  5. #130

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Uz frčí, ale že to byla tentokrát fuška. Tuleň nechtěl pracovat. Měl jsem tam poslední beta Bios. K redukci jsem stáhnul manuál (téměř nemožné něco na takové staré žďorby najít). Nakonec po zkoušení všeho možného jsem na nějakých germánských stránkách našel zmínku o upraveném biosu z těchto stránek: http://www.rom.by/. A tady tenhle upravený bios teprve podporuje tualatiny na téhle fošně.
    Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.

  6. #131

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Chlapi resim nasledujici problem:

    Sehnal jsem desku Jetaway J694AS a mam Celera Tulene 1100A, 1.475Vcore. Existuje moznost jak ho naprasit a rozchodit v tyhle desce, ktera oficialne Tulene nepodporuje ? Diky predem za info.
    AMD K6-2/500@570, Gigabyte GA5AX, 124MHz FSB (uprava BIOS BP 4_51 www.rom.by)
    Celeron PGA 500@500, Zida BX98-CT, 66MHz FSB (znovu rozchozeny vyhozeny vrak, upraveny BIOS BP4_1 www.rom.by, aktivace 4-way interleave)
    Celeron FCPGA2 1100A, v priprave - pokus o rozchozeni na prkne Jetaway 694AS - oficialne bez podpory CTualatin

  7. #132

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal thrueman Zobrazit příspěvek
    Chlapi resim nasledujici problem:

    Sehnal jsem desku Jetaway J694AS a mam Celera Tulene 1100A, 1.475Vcore. Existuje moznost jak ho naprasit a rozchodit v tyhle desce, ktera oficialne Tulene nepodporuje ? Diky predem za info.
    fuha, ked dam do googla ta vela tam nenachadzam. skusim vecer este pohladat no nevjem nevjem. mas nejaky manual ku doske? podla mna prerobeny procak treba skusit v tej doske.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  8. #133

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Ano nasel jsem nekde compatibility list, kde je 694AS uvedena ze na ni byl Tulen odzkouseny ale pouze s FCPGA/FCPGA2 redukci, nicmene podle me by stacilo jen upravit piny kvuli napajeni a pujde to i bez redukce. No a popis te upravy bych potreboval. Odkazy v predchouich prispevcich vetsinou nefungujou.

    Jinak pokud hledas neco o te desce Jetway tak dej do google jen 694AS podle toho najde spousty odkazu. Kazdopadne oficialne Tualatiny nepodporuje. Udelali pak extra tu samou desku, uplne stejnou s oznacenim 694TAS ktera umi i tulene. Podle me je tam jen uprava napajeni nic vic.
    Naposledy upravil thrueman; 27.09.2006 v 11:35.
    AMD K6-2/500@570, Gigabyte GA5AX, 124MHz FSB (uprava BIOS BP 4_51 www.rom.by)
    Celeron PGA 500@500, Zida BX98-CT, 66MHz FSB (znovu rozchozeny vyhozeny vrak, upraveny BIOS BP4_1 www.rom.by, aktivace 4-way interleave)
    Celeron FCPGA2 1100A, v priprave - pokus o rozchozeni na prkne Jetaway 694AS - oficialne bez podpory CTualatin

  9. #134

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Mám možnost koupit Celeron Talatin 1000 za nízkou cenu, tak jsem přemýšlel že ho asi koupím a upravím jelikož moje deska nepodporuje jádra Tualatin.
    Mám desku ECS P6ISA-II(kupodivu na ni jde celkem dobře taktovat akorát napětí na procesoru musím "drátovat").
    No a zajímaví je že přestože deska nepodporuje(oficialně) Tualatiny tak výrobce vložil do biosu CPUcode 06B1 (což by měl být celeron tualatin).
    Což je trochu nelogické ne? Když deska (podle čipsetu) tyto CPU nepodporuje.
    Aspon nebudu mít strach že po upravě ho deska nepozná.
    Ale bez těch uprav procesoru to asi nepude co?
    Jinak tady je dukaz o tom že ho bios podporuje:
    http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloa...nuID=0&LanID=0

  10. #135
    Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Založen
    13.09.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    4 550
    Vliv
    300

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Celkom zaujimave. Mal by si tam mat i815E cipset... Takze tak ako tvrdis... Imho ti to bez zalakovania/vylamania a zadratovania nepojde, ale skusit to mozes, v najhorsom nenastartujes.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

  11. #136

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Jen doufám že když ho tam dám "jen tak" tak se nezničí.
    Nedá se nějak zjistit (třeba nějakým měřákem) jestli je deska na tualatiny uzpůsobená?

  12. #137

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Neznici, intel to ma vymysleny tak, ze se to maximalne blokne a nenabehne. To s tim CPUcode v biosu je zajimavy, ikdyz se mozna jen nekdo seknul a placnul tam proste celej update nehlede na specifikace desky...

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  13. #138

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Tak nakonec jsem zjistil že ten od koho mám ten procesor tak má "jenom"
    Pentium III-S 1,133Ghz 512kB cache, takže moc přetaktovat nepude.
    No ale stejně jsem ho za 100Kč vzal.
    Upravil podle návodu(takže napětí 1,65V a na piny dal bužírku) a kupodivu se rozjel bios ukazuje Pentium III 1,13Ghz takže v pohodě .
    Nejdřív jsem to zkusil bez propojení AK4 s Vcc ale nejelo to, tak jsem ho jen spojil drátkem k nejbližšímu Vcc(na pinu mám bužírku takže jsem nepotřeboval lak) a frčí jako blázen, přetaktoval jsem ho nakonec na 150*8,5=1275Mhz, s tím že mě paměti zvládají 150Mhz, takže aji v celku vysoká propustnost pamětí .
    Jsem nadšen

  14. #139

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    OMFG, P3-S za 100Kc, to je kradez
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  15. #140

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    On sice stál jen 100Kč ale asi ho nikde neprodám, protože je poškrabanej rozvaděč, a na spodku procesoru je vidět trochu odstraněné zelené barvy.
    Jinak předtím jsem měl Pentium III 825Mhz(150*5,5), tak jsem to trochu otestoval.
    A mám Radeona 9200 64MB a 256MB ram na 150Mhz
    3DMark2001SE
    P3 825Mhz - 4950bodů
    P3-s 1275Mhz - 6445bodu
    Ve hrách je taky docela pozorovatelný rozdíl.
    Je to super.

  16. #141

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Tak sem nedavno sehnal PIII-S 1.4G/512 a radoval se jako ho nacpu do Abitu BX133, kde mam ted Tulene Celera, ale neco je blbe. Dratovaci mod sem udal stejne jako na celeru, tedy odstaneni pinu dyn_oe, reset2# a vttpwrgd a nasledne pripojeni vttpwrgd na nejblizsi vcc. Myslim ze sem mi to povedlo udelat s pomoci mikropajky hodne ciste ze sem nemohl nic pokazit. Ale vysledek je proste ten, ze CPU vubec nenajede, nepipe, POST code FFh.
    Zkousel sem:
    - zmerit Vcore - je tam 1.5V takze to je OK
    - reset CMOS
    - rucni nastaveni FSB a delicek pomoci DIPu na desce
    Procesor topi primerene, asi jako ten celeron, takze hodiny asi do nej jdou.
    Bohuzel nemam zadnou desku primo na tulene, takze sem ho nemohl nejdriv zkusit bez modu. Imho na 99% byl uz vadny kdyz sem ho koupil, ale kdyby nahodou mel nekdo nakou spasnou myslenku nebo si vzpomnel jesi se PIII-S nedtatovalo nejak jinak nez Celer, ale nic takovyho sem nenasel... RIP

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  17. #142

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    typujem to na vadny procak (nechcem predbiehat). Rozdiel medzi celerom a PIII (je jedno ci PIII alebo PIII-S) typujem ze nebude v pinoch ziaden. Ja mam doma PIII-S 1.26GHz, (cez e-bay za dobru cenu).
    Siel mame do kompu. Dosku vsak mam Abit ST6-R takze som nemusel drotovat (predtym modded Celer tulen v Abit BX133-RAID). Premyslam ale zatial nic mi nenapada. Ak mas postup spravny tak jedine mrtvy procak (skoda takeho krasavca). Bude aspon do vitrinky, ja mam par kuskov
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

  18. #143

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Vcera sem celkem dlouho hloubal nad datasheety, jediny kde by se to mohlo lisit je pin KEY (AM2), ktery sem zkousel pripojit na Vss ale ani tak nic. Nj, tak holt pujde na zed k ostatnim procakum, precejen ale jako tezitko nebyl uplne nejlevnejsi...

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  19. #144

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Prosim o radu, ma-li jeste nekdo chut zabyvat se starsim zelezem:
    Mam 2 nevyuzite Tualatiny (1100A/1,475V a 1200/1,5V) a rad bych nektery z nich s co nejmene narocnymi upravami rozjel v desce Compaq ECS P6BXT-A+ (iBX440, FCPGA/Slot1, napajeni procesoru 1,5-3,0V). Dale mam Slot1 redukci, o niz se domnivam, ze ma podporu pro Tualatin, ale nemam desku, ktera Tualatin umi, abych to vyzkousel - redukce ma mj. 5 jumperu pro nastaveni napajeciho napeti, ktere jsou oznaceny VID4-0 (protoze Coppermine pouziva VID3-0, usuzuji, ze VID4=VID25mV). PPGA a FCPGA Coppermine procesory v teto redukci s danou deskou bezi, ale Tualatin zrejme zablokuje 12V napajeni zdroje, protoze se roztoci pouze ventilatory a disky zustanou zticha.
    Jde mi tedy o to, co jeste musim na teto redukci upravit, aby ji deska vzala, a zda je pak nejjistejsi nastavovani napajeni procesoru jejimi jumpery a v BIOSu ponechani volby Auto?

  20. #145

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal Radouch Zobrazit příspěvek
    Prosim o radu, ma-li jeste nekdo chut zabyvat se starsim zelezem:
    Mam 2 nevyuzite Tualatiny (1100A/1,475V a 1200/1,5V) a rad bych nektery z nich s co nejmene narocnymi upravami rozjel v desce Compaq ECS P6BXT-A+ (iBX440, FCPGA/Slot1, napajeni procesoru 1,5-3,0V). Dale mam Slot1 redukci, o niz se domnivam, ze ma podporu pro Tualatin, ale nemam desku, ktera Tualatin umi, abych to vyzkousel - redukce ma mj. 5 jumperu pro nastaveni napajeciho napeti, ktere jsou oznaceny VID4-0 (protoze Coppermine pouziva VID3-0, usuzuji, ze VID4=VID25mV). PPGA a FCPGA Coppermine procesory v teto redukci s danou deskou bezi, ale Tualatin zrejme zablokuje 12V napajeni zdroje, protoze se roztoci pouze ventilatory a disky zustanou zticha.
    Jde mi tedy o to, co jeste musim na teto redukci upravit, aby ji deska vzala, a zda je pak nejjistejsi nastavovani napajeni procesoru jejimi jumpery a v BIOSu ponechani volby Auto?
    zdravim
    jestli mas redukci PowerLeap tak by ti to melo jet bez problemu
    o jine redukci, ktera by podporovala tualatiny, nevim
    pokud ne, tak budes muset udelat upravu, ktera je popsana na zacatku diskuze, kdyz pouzijet tu 1200 s vcore 1,5V tak nebudes muset dratovat napeti
    s temi jumperami nevim
    Naposledy upravil LeXa; 20.08.2009 v 21:17.
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

  21. #146

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    zdravim
    rozjizdim P3-S 1400 (1,45V) v Abit BX133 udelal jsem upravu cpu: odstraneni pinu AN3, AJ3, AK4 a propojeni AK4 s AJ5

    napeni nedratovano deska umi napeti od 1,3-2,3V
    procesor nabehne s defutnim napetim 1,45V takze pohoda
    po znuvuprecteni teto diskuze, hlavne o pripojovani AK4 pinu na ruzne piny a po tomto odkazu jsem znejistel...
    takze muj dotaz zni: muzu menit napeti cpu libovolne nahuru nebo dolu, anebo se mam drzet nad nejakou hodnotou?
    Naposledy upravil LeXa; 20.08.2009 v 21:35.
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

  22. #147
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    204

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Tualatin jsem zkoušel až na 2,4v a ustál. Nemusíš se teda bát vůbec ničeho, pokud to tedy uchladíš.
    The best Unreal Tournament maniac.

  23. #148

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    eee ty ses vrah procesorku, jak dlouho by ti to asi takle fungovalo. Nerikam ze to neni kratkodobe mozny, ale pri tak extremnim OV uz dochazi k nevratnejm degradacim v kremiku, a imho k vyraznymu snizeni zivotnosti. Myslim ze neska uz nema smysl tulene nijak trapit, kdyz tu mame na vykon core2. Kdo to chce do nakyho old-skool compu, tak asi bude chtit aby mu to vydrzelo dyl jak treba rok.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  24. #149
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Založen
    24.05.2005
    Bydliště
    Praha 14 hloubětín.
    Příspěvky
    1 296
    Vliv
    204

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Tak ok řekeněme do 2v je to safe. Jediný co mě zaráží je, že jeho 180nm předchůdce Coppermine už mi to vzdávakl na 2,1v aka vejš mu to spíš OC bralo než zlepšovalo, ale Tualatin se nechal s voltáží mnohem vejš a to je 130nm, ale kus od kusu. Měl jsem jednou v ruce 2x1ghz a oba se nechaly na 1,5. Ale jeden to dal uý s 1,9v a další zvyšování nemělo efekt a ten druhej až při 2,3v. A btw měl jsem v rukou asi hmm 50 CPU a u všech jsem s voltáží šel vysoko nad průrazovku a jsou i kousky co jsem měl v PC přes rok a nikdy žándej neumřel, poslední CPU co jsem odpálil byla K6-2.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 21.08.2009 v 18:05.
    The best Unreal Tournament maniac.

  25. #150

    Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

    Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Tualatin jsem zkoušel až na 2,4v a ustál. Nemusíš se teda bát vůbec ničeho, pokud to tedy uchladíš.
    sveho tulene jsem kdysi testoval na 11x160 pri 1.85V, ale na to jsem se zrovna neptal.
    Resil jsem pripojeni pinu AK4 (VttPWRGD)
    Vtt ma mit hodnotu 1.25V
    Kdyz jsem pin AK4 propjil s AJ5 (Vcc), tak jsem priradil Vtt hodnotu Vcc, kterou nastavim v biosu. (takze se mi meni)
    Na RayeR's page jsem nasel vetu "V praxi se zjistilo, že procesoru nijak extrémně nevadí, když se nové napájení Vtt připojí na stávající Vcore" a spouta lidi propojovala na pin AK26 (PWRGD), ktery ma hodnotu 1.8V.
    Rainbow jede leta s hodnotou 1,8V a RayeR ma upravenyho tulene stejne jako ja, takze uz to neresim. (jen si urovnat informace )

    deska dostala novy kondiky zkusebne nabehl procik do widli na 165fsb pri 1,45V, coz si myslim ze na bx jde
    http://www.lexa-oc.wz.cz/abitbx.html

    diky RayeR za bios
    Rodíme se nazí, mokří a hladoví. A od té chvíle to s námi začne jít z kopce. | Fuck the system, here is the sound system! | eMO má mámu, eMO se má.
    || DFi LT X38-T2R | intel C2D E8400@9x400 1.15V (EIST & C1E)-on | Corsair 4x2048MB PC6400 C4DHX | LeadtekWinFast PX8800GTS TD@770/1780/2200 ||
    || ASUS DRW-1814BLT | WesternDigital WD1002FAEX | NEC MultiSyncLCD2470WNX ||
    :: ABiT BX133-RAiD :: iNTEL PIII-S 1400 :: iNFiNEON 3x256MB :: ASUS G4Ti4600 deluxe :: CREATiVE CT4810 ::

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •