Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: PATA-disk měnit za provozu

  1. #1
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    820
    Vliv
    234

    Standardní PATA-disk měnit za provozu

    Nezná náhodou někdo metodu, jak spolehlivě přehazovat PATA-disky za provozu?

    Moje hrubá představa: Odhlásit - jak? Manažer přístrojú? -> odpojit kabely ve správném pořadí -> přiopjit kabely nového disku ve správném pořadí -> přihlásit - Manažer přístrojú?

    Existuje na to snad nějaká utylitka?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    820
    Vliv
    234

    Standardní Re: PATA-disk měnit za provozu

    Schmaryá, teď koukám, že jsem to dal na špatné místo . Jestli se tu objeví nějaký adminátor, byl bych mu zauzlován, kdyby to přesunul vedle mezi »Pevné disky a řadiče«. Jinak holt, snad to tady taky najde, komu by to popř. mělo co říct

    €dit 21:47 25.6.2021: Taxe stalo, díky
    Naposledy upravil Mikus; 25.06.2021 v 21:48.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  3. #3
    Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Založen
    21.09.2003
    Bydliště
    PHA 4
    Věk
    39
    Příspěvky
    2 410
    Vliv
    260

    Standardní Re: PATA-disk měnit za provozu

    Pokud je ten disk externí a připojený přes USB nebo připojený přes redukci k USB, tak ano... Jinak se obávám, že ne.

    Musel bys mít hotswap rámeček a za druhé nevím, že by bylo možné u interního disku Windows říct, že ho mají "odpojit" jako u externího, když ho jen zakážeš v device manageru, můžeš nabořit data.
    NB DELL D630 (C2D T7500, 4 GB DDR2 Kingston, Transcend SSD370 / 60, WD 500 BEKT)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    820
    Vliv
    234

    Standardní Re: PATA-disk měnit za provozu

    Díky
    Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
    Musel bys mít hotswap rámeček a za druhé nevím, že by bylo možné u interního disku Windows říct, že ho mají "odpojit" jako u externího, když ho jen zakážeš v device manageru, můžeš nabořit data.
    Rámeček by nutný nebyl, to by byly volně ležící disky napojené na IDE-rozšiřovací kartu resp RAID-ovladač. To ostatní je ovšem problém. Když to nejde ve Windows, šlo by to popř. nějak v Linuxu?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •