Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Lenovo T40 startuje jen z baterky

  1. #1
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    856
    Vliv
    265

    Standardní Lenovo T40 startuje jen z baterky

    Vzal jsem zas po víc nez 2 letech svúj Lenovo T40 do pouzití a jako první byl problém ho vúbec rozjet. Objevilo se IBM-logo i s hlásnou, ze pomocí F12 múzu bootování prerusit, nacez zhruba kdyz mely zacít nabíhat Windows, displej zhasnul, trochu se zavrtel disk a konec. Totéz i po první správné reakci, kdyz jsem stisknul to F12. Akorát podsvícení displeje bezelo dál, skrín zespodu zústane teplá a pri prilození ucha noták trochu brucí, jako kdyz se tocí disk.

    Pak jsem více méne náhodou objevil, ze kdyz odpojim zdroj a nechám ho jen na baterku, rozjede se normálne. Pritom jakmile Wokna (XP) jen zacnou nabíhat, múzu ten zdroj zas zastrcit a vse bezí, jak má. Zkusil jsem 2 rúzné zdroje, víc rúzných XP-diskú na bootování, stále totéz. Stejne tak normálne nabehne, kdyz nechám kabel od zdroje zasunutý, ale zdroj odpojim od síte.

    Prohledal jsem BIOS i energetické nastavení Windows a nenasel jsem nic, co by mi dávalo moznost tady opravit prípadné spatné nastavení.

    Zná nekdo tenhle jev? Co s tim, abych si nemusel pokazdé takhle blbe hrát s kabelem od napájení?

    Kdyz jsem ho mel naposled pred tema víc nez 2 roky v pouzití, nevzpomínám si na tenhle problém.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    856
    Vliv
    265

    Standardní Re: Lenovo T40 startuje jen z baterky

    Ted mám dalsí problém: Jsem s nim na návstěve v byte s wifi a nemůžu se na tu LANku dostat. Tohle písu z kompu hostitele.

    Hlásí mi to popupem:
    Síla signálu velmi dobrá
    Status: Omezená konektivita nebo zádna konektivita.

    Kdyz na to spojení cvaknu, tak mi to hlási aktivitu odeslaných balíků 622 - pomalu narústá, prijatých 0, v grafickém doprovodu zlutý 3úhelník s vykricníkem.

    V detailech podpory síte je uvedeá fyzikální adresa, IP-adresa a maska podsíte 255.255.0.0. U standardgateway, DNS-Sever a WINS-Server nestojí nic.

    Po cvaknutí na "Opravit" je výsledkem hláška, ze oprava nebyla mozna, protože navázání spojení s bezdrátovou sítí nemohlo být ukonceno a ze se mám o podporu obrátit na správce té sitě. Jenze ten je z toho ještě bezradnejsí nez já.

    Napadá nekoho, co s tím?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  3. #3
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    856
    Vliv
    265

    Standardní Re: Lenovo T40 startuje jen z baterky

    Co bylo 29.11.2016 sice nevím, vyřešilo se až na další tím, že už dávno nejsem na oné návštěvě. Jestli jsem to tehdy nakonec nějak rozjel nebo zústal odkázaný na hostitelúv komp, už nevím. Fakt je, že na jiných WiFi jsem tenhle problém zatím nikdy neměl.

    U toho prvního jsem později zjistil, stroj měl zřejmě problém s napájecím napětím na maximu, tj. připojený zdroj a baterka plně nabitá. S baterkou v procesu nabíjení nebo úplně bez ní to startovalo normálně.

    Nyní je to ale zas trochu jinak: Vybil se nejspíš lithiový knoflík CR2032. Na jeho výměnu bych to musel trochu rozebrat a k tomu se nemúžu dohrabat, mám tam tedy zatím zas trvale akumulátor, abych neztrácel soustavně nastavovací data; zdroj při neopužití vypínám, stav nabití baterky kolísá mezi 95 a 100%, a noťák teď startuje normálně ze zdroje. Jestli snad nějak kolidovlo napájecí napětí s napětím z toho lithiového knoflíku? Nebo snad spíš, že zdroj zapínám vždycky těsně před zapnutím přístroje, takže tomu akumulátoru přece jenom už trochu chybí do plných 100%? Nevim.
    Naposledy upravil Mikus; 26.10.2023 v 00:46.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 4 uživatelů. (0 registrovaných a 4 anonymních)

Podobná témata

  1. ASUS A7SX-MX startuje po pripojeni PSU
    Založil Lukas L. v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 27.07.2007, 19:55
  2. NF7-S: PC zniceho nic startuje asi 4 min!!
    Založil panpip v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 20.05.2005, 15:36
  3. MDK 10.0, 10.1 - startuje skoro 10min
    Založil Hrm v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 53
    Poslední příspěvek: 10.04.2005, 17:05

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •