Stránka 1 z 12 1234511 ... PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 276

Téma: Jednoduchý návod na vyšší sadu násobičů

  1. #1

    Standardní Jednoduchý návod na vyšší sadu násobičů

    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    15.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    215

    Standardní

    Co máš za desku?
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  3. #3

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    mrkni sa sem: http://www.beachlink.com/candjac, je to tam rozpisane az do sameho detailu, co sa tyka elektrickej stranky.
    Tiez je tam kompletna tabulka hodnot nasobica, ktore mozno dosiahnut, hlavne aj to ze ktore su premapovane na ake hodnoty

    Odporucam precitat viacej clankov z tej stranky, ale hlavne DECODING THOROUGHBRED HOST CLOCK MULTIPLIER, VCORE BRIDGES
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Semik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    SOM NACIONALISTA!
    Věk
    39
    Příspěvky
    2 604
    Vliv
    0

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    Aj to vseci na 100% chapu ze

  5. #5
    Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Brno/Olomouc
    Příspěvky
    1 340
    Vliv
    226

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    hmm moc sem tomu nepochopill nemuzes to zkusit nak podrobnej?? thanx
    .

  6. #6

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Prokop
    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    hmm moc sem tomu nepochopill nemuzes to zkusit nak podrobnej?? thanx
    velmi dobre je to zdokumentovane na http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm, aj s elektrickymi (principialnymi) schemami.

    Skusal som podla toho nastavovat nasobic na mojej (vid signatire) doske a islo to jak ma , som spokojny. Stacia na to nejake 100 ohmove odpory.
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Semik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    SOM NACIONALISTA!
    Věk
    39
    Příspěvky
    2 604
    Vliv
    0

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Vlko
    Citace Původně odeslal Prokop
    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    hmm moc sem tomu nepochopill nemuzes to zkusit nak podrobnej?? thanx
    velmi dobre je to zdokumentovane na http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm, aj s elektrickymi (principialnymi) schemami.

    Skusal som podla toho nastavovat nasobic na mojej (vid signatire) doske a islo to jak ma , som spokojny. Stacia na to nejake 100 ohmove odpory.
    Nebolo by dakde to iste po cesky,slovenky, pripadne nemecky S Englis to moc nefeci

  8. #8

    Standardní Re: jednoduchy navod na novou sadu

    Citace Původně odeslal Semik
    Citace Původně odeslal Vlko
    Citace Původně odeslal Prokop
    Citace Původně odeslal Killer99
    Jestli chcete premapovat nasobic na vyssi radu pak uplne staci abyste bp-fid4 spojili s Vcc, cimz dostanete novou sadu a pri procesoru 1700 xp musite jeste spojit bp-fid2 s Vcc cimz nastavite nasobic na 13*. Ja jsem to nastavil pomoci dratku v patici a vse je ok. Jeste podotykam ze je treba mit odemceny procesor v pripade ze neni odemceny je treba zdratkovat jeste vsechny fid0-3 a melo by to v poho jet. Zajimave je ze kdyz jsem tam nastavil frekvenci 100 a jenom ho odemkl tak mi postnul na 20x 100. Ze by ekvivalent 11 byla 20?
    hmm moc sem tomu nepochopill nemuzes to zkusit nak podrobnej?? thanx
    velmi dobre je to zdokumentovane na http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm, aj s elektrickymi (principialnymi) schemami.

    Skusal som podla toho nastavovat nasobic na mojej (vid signatire) doske a islo to jak ma , som spokojny. Stacia na to nejake 100 ohmove odpory.
    Nebolo by dakde to iste po cesky,slovenky, pripadne nemecky S Englis to moc nefeci
    pokial rozumies aspon schemam tak to mozes pochopit aj z obrazkov

    Prekladat sa mi to fakt nechce, ale skus sa pozret na tie obrazky a tabulky, ak budes chciet rad poradim
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  9. #9

    Standardní

    Staci spojit jenom to co je modre a bude to fungovat jako nasobic 13*. Kdyby mel nekdo zajem o konfiguraci dalsich nasobicu staci dat vedet. Jinak funguje to pouze pro odemcene procesory, takze pokud neni odemceny je treba spojit vsechny fidy0-3 na patici.

  10. #10

    Standardní

    Citace Původně odeslal Mirectec
    Co máš za desku?
    Desku mam ecs l7k7a2, a je to jeste odzkousene na msi kt400 + abit kt400, takze by to melo chodit na vsech deskach

  11. #11
    Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Brno/Olomouc
    Příspěvky
    1 340
    Vliv
    226

    Standardní

    Citace Původně odeslal Killer99
    Staci spojit jenom to co je modre a bude to fungovat jako nasobic 13*. Kdyby mel nekdo zajem o konfiguraci dalsich nasobicu staci dat vedet. Jinak funguje to pouze pro odemcene procesory, takze pokud neni odemceny je treba spojit vsechny fidy0-3 na patici.
    hej dik chlape zkusim to a dam vedet.. kolik z nej vyzdimam
    .

  12. #12

    Standardní

    ...bolo by dobre vytvorit samostatny thread kam by sa dali tie kombinacie pre ostatne premapovane nasobice a oznacit ho DOLEZITE
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  13. #13
    Banned Avatar uživatele Semik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    SOM NACIONALISTA!
    Věk
    39
    Příspěvky
    2 604
    Vliv
    0

    Standardní

    Citace Původně odeslal Prokop
    Citace Původně odeslal Killer99
    Staci spojit jenom to co je modre a bude to fungovat jako nasobic 13*. Kdyby mel nekdo zajem o konfiguraci dalsich nasobicu staci dat vedet. Jinak funguje to pouze pro odemcene procesory, takze pokud neni odemceny je treba spojit vsechny fidy0-3 na patici.
    hej dik chlape zkusim to a dam vedet.. kolik z nej vyzdimam
    jj aj ja to dnes skusim (dufam, ze to je take lahke ako to vyzerá )

  14. #14

    Standardní

    No ja jsem z neho dostal slusnych 13*185 pri napeti 1.7V a teplote 52 pri plne zateti.

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Semik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    SOM NACIONALISTA!
    Věk
    39
    Příspěvky
    2 604
    Vliv
    0

    Standardní

    Ok tak ten multiplikator funguje
    Je to naozaj super metoda a hlavne bez mechanickeho zasahovania do prociku, ci dosky 100% funguje


    Teraz mam problem s napetim, scem dat 1.82 a doska max povoluje 1.75

    Nemohol by dakdo ceknut ktore piny treba spojit na toto napetie (1.82) Please

  16. #16
    Member mince Avatar uživatele Laci
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Spijkenisse (NL)
    Příspěvky
    330
    Vliv
    213

    Standardní

    Citace Původně odeslal Semik
    Ok tak ten multiplikator funguje
    Je to naozaj super metoda a hlavne bez mechanickeho zasahovania do prociku, ci dosky 100% funguje


    Teraz mam problem s napetim, scem dat 1.82 a doska max povoluje 1.75

    Nemohol by dakdo ceknut ktore piny treba spojit na toto napetie (1.82) Please
    http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=10422
    PC: Asus P5W DH Deluxe, Core 2 Quad Q6600, Scythe Infinity, 4x 1GB Corsair DDR2 800 XMS2, Gigabyte 8800GT, WD Raptor 74 GB, WD Raptor 150 GB + RaptorX 150GB (RAID0), Seagate 1TB, WD 640 GB, Pioneer DVR-111D @ L, LifeVieW FlyTV Express X1 MST-T2A2, Avance B031, Seasonic M12 600W, acer X243HQ, MS Wireless DeskTop 2.0
    HTPC: Asus M2A-VM HDMI, Athlon64 X2 3800+ EE 35W, 4x 512MB A-DATA DDR2 800, Samsung 500GB, Samsung SH-S182M, LifeView FlyDVB Trio, CoolerMaster CM Media 260, FORTRON FSP300-60THN-P

  17. #17

    Standardní

    ...takze mozem len potvrdit, ze ten navod na multi 13x funguje vyskusane vcera na mojej MSI 745Ultra

    ...pre tych, ktori sa este nerozhodli sem davam obrazok socketu s presnym vyznacenim dratovania
    PS: doma som lepsi obrazok socketu nemal

    takze COPY do noveho okna http://igor69.webpark.sk/temp/socket462_multi13x.jpg
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  18. #18
    Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Založen
    28.11.2002
    Bydliště
    Michalovce, SR
    Příspěvky
    779
    Vliv
    222

    Standardní

    Este by ma zaujimalo, ci aj ten cerveny spoj v obrazku mam spojit?
    Dalejs om to pochopil tak,ze standardny nasobitel, ktory by mi pri uspesnom zadratovanu naslo v rezime AUTO by bol 13 ...
    A daufam,ze by sa potom v biose dal menit multiplikator v ramci hornej sady (samozrejme hodnoty treba nastavaovat podla dolnej...)

    a to Igor : ten linke nejde

    MSI K7T266Pro2-A, AXDA 1700 DUT3C JIUHB 0302MPMW 12.5*133/1.575,
    DDRAM pqi 512/400, evercool ND12 - improoved whith Cu,realtek 8139, Manli TNT2Pro , HP9110+ , teac 524ea-b, maxtor fireball 3 30gb ata133 5400 rpm, noname 300W, aoc 7 klr@1024*768/85 Hz...

  19. #19

    Standardní

    ...ten link jede, len ho nedavaj otvorit v novom okne ale skopiruj ten odkaz do noveho okna
    ...resp ked Ti to napise FORBIDDEN tak sa postav do panela s adresou za ten odkaz a daj ENTER a uz to pojde
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  20. #20

    Standardní

    Citace Původně odeslal Janikbanik
    Este by ma zaujimalo, ci aj ten cerveny spoj v obrazku mam spojit?
    Dalejs om to pochopil tak,ze standardny nasobitel, ktory by mi pri uspesnom zadratovanu naslo v rezime AUTO by bol 13 ...
    A daufam,ze by sa potom v biose dal menit multiplikator v ramci hornej sady (samozrejme hodnoty treba nastavaovat podla dolnej...)
    1. cerveny spoj - NESPAJAT
    2. v biose nastavis AUTO resp by HW a automaticky Ti nabehne multi 13x
    3. eee podla toho co som skusal mi fungoval len multi 13x pre ostatne multiplikatory sa meni dratovanie
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  21. #21

    Standardní

    ...tak sa mi to podarilo :
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  22. #22
    Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Založen
    28.11.2002
    Bydliště
    Michalovce, SR
    Příspěvky
    779
    Vliv
    222

    Standardní 2 Igor

    Igor, poprosim Ta, ...
    vedel by si mi poradit dratovanie pre nasobitel 15X ?
    ps: nikdy Ti to nezabudnem
    -------------------------------------------------------------------------------------
    MSI K7T266Pro2-A 6380e , AXDA 1700 DUT3C JIUHB 0302MPMW 12.5*133/1.575,
    DDRAM pqi 512/400, evercool ND12 - improoved whith Cu,realtek 8139, Manli TNT2Pro , HP9110+ , teac 524ea-b, maxtor fireball 3 30gb ata133 5400 rpm, noname 300W, aoc 7 klr@1024*768/85 Hz...

  23. #23

    Standardní

    ...skusim sa na to pozriet, ale mam dost roboty
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  24. #24

    Standardní

    ...tak som cez SZ kontaktoval Killera99 a snad blizsie specifikuje aj dratovanie nasobicov 14x a 15x

    ...asi to je jedno z tych prepojeni, ktore som vyznacil (zelene alebo modre alebo taketo), ale je to len moja domnienka

    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  25. #25

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...tak som cez SZ kontaktoval Killera99 a snad blizsie specifikuje aj dratovanie nasobicov 14x a 15x

    ...asi to je jedno z tych prepojeni, ktore som vyznacil (zelene alebo modre alebo taketo), ale je to len moja domnienka

    Na 14 je to cerveny fialovy zeleny a na 15 je to cerveny a modry. Jinak pokud mas odemceny procesor tak ti staci nastavit tech 13 a v biosu si uz pak nastavis jaky chces multiplikator. Ekvivalent 14 je 6 a 15 7.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 20:12
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 05.12.2005, 00:50
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.01.2004, 00:52

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •