Stránka 5 z 12 PrvníPrvní 123456789 ... PosledníPoslední
Výsledky 101 až 125 z 276

Téma: Jednoduchý návod na vyšší sadu násobičů

  1. #101

    Standardní

    Mno jak to tady tak ctu tak to taky skusim ale sem zvedavej jak to pude na moji KT 133
    JIUGB DUT3C AMD AthlonXP 1700+@ 2600+ 2100Mhz 10,5x200 1,75V* Thermaltake Volcano 11 Xsaser Edition* Soltek 75FRN2-L nForce2 Ultra 400
    512DDR Kingston Hyper X 370@400 CL2 3-3-11* Original ATi Radeon 9700@Pro+ 380/680 Hynix 3,6ns ( VGA Silencer)* Hitachi 160GB 7K250 8MB
    21\' DELL 1130 Trinitron Black* Chieftec blueMATRIX Middletower +2x Blue +1x Red Neon Fan* Audigy + Genius 5.1 HT Deluxe at night KOSS UR.20
    Fortron 400W 12cm fan* Dolby keyboards (bez polepek:)* DVD NEC* Microsoft InetelliMouse optical* Webcam Labtec* Connection: Wi-Fi.
    ***3DMark 2003- 5700marks***

  2. #102

    Standardní

    Sorry za sprostu otazku ale asi mam odpoved na svoju otazku ale od ktoreho nasobica zacina vyssia sada nasobicov.
    |AMD AthlonXP 1800+ [AXDA DLT3C Green JIUHB 0310MPMW] @ 2200 MHz [11 * 200 1.55v] | ZALMAN CNPS 7000B Cu | EPoX 8RDA+ rev.1.1 NB [Cooled by ZALMAN NB32J] & SB [Cooled by 8RDA3+ NB Cooler] A3 | DDRAM TwinMOS 256 MB PC2700 Cipy MOSEL 6ns & TwinMOS 256 MB PC3200 Cipy TwinMOS 5ns | MSI GeForceFX 5900XT 128MB ViVo VTD 8X [350/700] | SAMSUNG SyncMaster 710N | Western Digital 120PB + WD40BB | TEAC DV-510E[A] | TEAC CD-W540E | CREATIVE SB Audigy2 IEEE1394 + CAMBRIDGE SOUNDWORKS MegaWorks 550 THX | Case Logic Q3 | APC Back-UPS 300 | Logitech® MX1000™ Laser Cordless Mouse | Keyboard hama MK160 |

  3. #103

    Standardní

    Od 13x.

  4. #104
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    30
    Vliv
    0

    Standardní

    Pani takze ked tomu dobre rozumiem tak prepojenim tych dvoch mostikou co bolo spominane na zaciatku dostanem multiplikator 13x pri autodetekcii CPU. Ak je to tak tak este dnes dratujem. A vecer vam dam vediet. Najprv tam dam tych 13x lebo ako citam tak s tym budu najmenie problemy. A potom tam skusim pacnut 15x Uvydime ako to rozchodim.

    Nema este niekto nejake posledne varovanie na co si mam dat napriklad pozor

    Len tak pre istotku
    MSI KT6V, 2x 512MB DDR450 Apacer(CL2.5), (Barton3200+@(11x200Mhz)) , 2xMaxtor 200GB/SATA, GeForce 5900XT MSI), 350W ZDROJ, MiddleTower.

  5. #105

    Standardní

    ...ziadne varovanie urob to jak pises a mas to na 100% funkcne
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  6. #106
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...ziadne varovanie urob to jak pises a mas to na 100% funkcne
    presne tak , ALE pacni tam rovno 15x ...akurat zvys voltaz aspon na 1,775V
    uups, akurat cumim , ze FSB166 u teba ide vpohode, tak to ti tych 13x bude uplne stacit
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  7. #107
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    30
    Vliv
    0

    Standardní

    Pani tak zatial nic. Najprv sa to nerozbehlo ale potom ano, ale aj tak to nabehlo z defoult multiplicator. No nevadi dnes to skusim znova.
    MSI KT6V, 2x 512MB DDR450 Apacer(CL2.5), (Barton3200+@(11x200Mhz)) , 2xMaxtor 200GB/SATA, GeForce 5900XT MSI), 350W ZDROJ, MiddleTower.

  8. #108

    Standardní

    Citace Původně odeslal Humo
    Pani tak zatial nic. Najprv sa to nerozbehlo ale potom ano, ale aj tak to nabehlo z defoult multiplicator. No nevadi dnes to skusim znova.
    ...ked sa PC nerozbehne, je to znak, ze je to zle zadratovane takze fakt to skus este raz
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  9. #109

    Standardní

    Pokud nekdo shanite XP 1700+ DUT3C JIUHB WPMW maji je v Libre Ceske Budejovice skladem. Ja je mam za 1520 bez DPH. Jaka je konecna cena nevim. Tak pokud chcete nekdo tiche pc co min topi nevahejte.
    Gygabyte DS4; Core 2 Duo 6400 2,13@3,4; 2xA-DATA 800@850; Seagate 7200.10 320Gb, 2xSeagate 7200.7 120Gb 8MB cache RAID 0 + Seagate 7200.7 60Gb; MSI Radeon 1950PRO; SB Audigy; NEC ND4550A@4551A; case chieftec BX02 Black 360W, Logitech Media Keyboard, Logitech G7 carbon mouse

  10. #110
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    30
    Vliv
    0

    Standardní

    Tak pani a dnes idem zase dratovat musim z toho dostat maximum. Inak vie mi niekto povedat o kolko sa mi asik zvysi teplota tym nasobicom ? Lebo uz teraz mam dost vysoko a to len kvoli tomu ze mam nekvalitny chladic hladel som na hluk

    Ked to mam takto pretaktovane ako mam tak mam asik nejakych 45-55 stupnou
    MSI KT6V, 2x 512MB DDR450 Apacer(CL2.5), (Barton3200+@(11x200Mhz)) , 2xMaxtor 200GB/SATA, GeForce 5900XT MSI), 350W ZDROJ, MiddleTower.

  11. #111

    Standardní

    2Humo: ...tak jaXi dopadol vcera

    ...co sa tyka teploty, tak problemy by si mohol mat pri teplote nad 60°C (pri merani cidlom v sockete)
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  12. #112
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    30
    Vliv
    0

    Standardní

    Takze dal som to na tych 13 a rozbehlo sa to v pohode sice autodetekcia mi nasla stale 11 a po resete CMOS mi to naslo 13x100. Ale inak ked som isiel vyssie tak to bolo dost nestabylne max co sa mi podarili je dostat sa na 160x13 stabylna hodnota bola na 140x13 a to sa mi moc neoplatilo este mi to rozhodilo aj system trocha ale to bola moja chyba leb ja som isiel hned na vysoke hodnoty a rovno som tam rubol 166x13 a to sa mi ani nerozbehlo a potom jak som resetoval CMOS uz to bolo v kely ale to nastasie odnieslo len ICQ Tak som to radsej vratil na 11x170 co mam teraz.

    Ono je to stabylne aj na hodonote 182x11 ale tam uz je vysoka teplota tak to radsej stahujem mam len jedny usi a snazim si ich setrit.
    MSI KT6V, 2x 512MB DDR450 Apacer(CL2.5), (Barton3200+@(11x200Mhz)) , 2xMaxtor 200GB/SATA, GeForce 5900XT MSI), 350W ZDROJ, MiddleTower.

  13. #113

    Standardní

    ...asi mas problem s malou voltazou CPU, kolko si pustal do CPU pri tych 13*160 pri cca. 1,75V by ti to mohlo bezat v pohode ale az pri FSB=166MHz sa ti prepne delicka
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  14. #114
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal Humo
    Ono je to stabylne aj na hodonote 182x11 ale tam uz je vysoka teplota tak to radsej stahujem mam len jedny usi a snazim si ich setrit.
    , no tak to mi potom unika zmysel tvojej snahy o dosiahnutie nasobica 13x ... ked ti to ide 182x11 , tak by ti stacilo skusat 11x resp. 12x v najhorsom pripade 12,5x
    ... asi ti je jasne , ze cim vyssie FSB (najlepsie syncho s pamatami) tym vyssi vykon
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  15. #115

    Standardní

    Tak som to uz pochopil lebo som si myslel ze to je len pre tych co nemaju v BIOSE vyssie ako 12,5 nasobic alebo na doske.

    Ale ako to je potom z 8k9a2+ tam sa vravelo ze to ma spojene nejake piny natvrdo a ze sa da menit nasobic v pohode. Na co to bolo na vyssiu sadu alebo na volne menenie M/P
    |AMD AthlonXP 1800+ [AXDA DLT3C Green JIUHB 0310MPMW] @ 2200 MHz [11 * 200 1.55v] | ZALMAN CNPS 7000B Cu | EPoX 8RDA+ rev.1.1 NB [Cooled by ZALMAN NB32J] & SB [Cooled by 8RDA3+ NB Cooler] A3 | DDRAM TwinMOS 256 MB PC2700 Cipy MOSEL 6ns & TwinMOS 256 MB PC3200 Cipy TwinMOS 5ns | MSI GeForceFX 5900XT 128MB ViVo VTD 8X [350/700] | SAMSUNG SyncMaster 710N | Western Digital 120PB + WD40BB | TEAC DV-510E[A] | TEAC CD-W540E | CREATIVE SB Audigy2 IEEE1394 + CAMBRIDGE SOUNDWORKS MegaWorks 550 THX | Case Logic Q3 | APC Back-UPS 300 | Logitech® MX1000™ Laser Cordless Mouse | Keyboard hama MK160 |

  16. #116
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Bratislava
    Příspěvky
    30
    Vliv
    0

    Standardní

    Ja mam na doske delic manualny a prepol som si to uz pri 160 pre istotu ale skusil som aj 166 a aj 168 aby sa nepovedalo. A skusal som to pri voltazy naprv na 1,75 a potom 1,85 cize z voltazou problem nemohol byt taakisto to mohlo sposobit aj casovanie pamate a aj to som mal na auto cize to bolo evidentne hranica procaku ale ja som spokojny s tym co mam cize ak kupim tichsi vykonejsi chladic podla mna pojde vyssie. A potom to aj dam na 13x170 urcite

    Ale zatial to musi stacit tak ako to je ale fajn pokus.
    MSI KT6V, 2x 512MB DDR450 Apacer(CL2.5), (Barton3200+@(11x200Mhz)) , 2xMaxtor 200GB/SATA, GeForce 5900XT MSI), 350W ZDROJ, MiddleTower.

  17. #117

    Standardní

    Tak bych se rad pripojil k podekovani vsem, kteri se zaslouzili o metodu "dratovani". Vcera jsem sehnal DLT3C 0308 a zatim jsem na 2339MHz pri VCore 1.74 . Upravy nasobitele na 14x a voltaze na default=1.70V
    Ale reknu Vam, nic pro moje tresouci se ruce. Prvni U jsem ztratil nekde mezi kondenzatorama a uz nenasel. Tak jen doufam, ze propadlo skrz.
    JIUHB DLT3C 0308 MPMW 1700+@14x167=2339MHz, 256MB DDR NANYA 333MHz CL2, GB 7VT600 1394, 120GB Seagate 7200.7+, PowerColor R9500->R9700 276/276, PCI RadioLink, LG 4160b, Samsung SyncMaster 700IFT, Creative DTT2200 .. CPU, NB, GPU watercooled by AquaCool

  18. #118
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    246

    Standardní

    Nedalo mi to a zkusil jsem zadrátovat XP 1700+ TB na desce Gigabyte GA-7VA.Násobič totiž nemůžu měnit vůbec.

    Podle obrázku jsem to prvně zadrátoval na 13X a po najetí woken jsem zjistil,že násobič je 5x,takže něco tam zafungovalo

    dal jsem tedy násobič podle obrázku na 19x a fachčí to na 11,5x
    Zatín jsem nestihl pročíst celý tento příspěvek (8 stran ),snad se mi ale podaří nějak docílit většího násobiče
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  19. #119
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    246

    Standardní

    Tak jsem si to už přečetl a zjistil jsem,že se jedná o nepřemapovanou sadu .Dal jsem tedy násobič na 12 x 183=2195 MHz,zatím testuji Prime 95
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  20. #120
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    246

    Standardní

    Propálil jsem tedy první dva pravé mostíky L3 a mám na default násobič 15x.Povedlo se mi to dvěmi 1,5V bateriemi ,jen to tak trošku prsklo a skoro vůbec není poznat,že se tam něco provádělo

    Prima stable to je na 15 x 152=2280 MHz (doufám,že zatím).
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  21. #121
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal Katoo
    Propálil jsem tedy první dva pravé mostíky L3 a mám na default násobič 15x.Povedlo se mi to dvěmi 1,5V bateriemi ,jen to tak trošku prsklo a skoro vůbec není poznat,že se tam něco provádělo

    Prima stable to je na 15 x 152=2280 MHz (doufám,že zatím).
    ty vole, 2280MHz "primestable" s DUT3 seriou SUPER vysledok - to ja mam prime stable len slabo cez 2000MHz , ked dam 2100 (10,5x200) tak to prime95 zahlasi chybu uz po cca 5sekundach - ALE 3DMk03 aj 01 mozem pustat "donemoty" a stale to slape stabilne, tak isto aj gamesky - ozaj nevim, co sa tomu Prime95 furt nelubi
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  22. #122
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    246

    Standardní

    Na 2280 to Prime stable je,ale musím do něj šrotit 1.9V

    A zkoušel jsi zvýšit násobič a snížit FSB?
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  23. #123
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal Katoo
    A zkoušel jsi zvýšit násobič a snížit FSB?
    kua, ak by som zvysoval nasobic a znizoval FSB, tak by som si mohol rovno ponechat staru SDR dosku s FSB140 , alebo do tejto nekupovat predrazene Twinmosy, ale stacili by aj noname DDR266 ,
    ...ale bojim , sa ze vykon by bol mozno nizsi na 2200MHz s FSB133 ako ked tam mam 2100 ci dokonca len 2000 ale na FSB200 !

    ...inak pre porovnanie: s 2600+ na SDR doske a FSB140 som mal nizsie skore v 3DMk01 ako s 2000+ na FSB200 !!!
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  24. #124
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    246

    Standardní

    Myslel jsem jeno,zkusit na kolik bys ho dostal ,jasně,že je lepší 200 fsb než 133
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  25. #125
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal Katoo
    Myslel jsem jeno,zkusit na kolik bys ho dostal ,jasně,že je lepší 200 fsb než 133
    no ved jasne , akurat , ze taketo pokusy nemaju vzhladom na svoj vysledny efekt zadny zmysel...

    ..myslim, ze vzhladom na tu cenu (procak, doska, vysledny dojem tam kazia iba predrazene pamate ) mozem byt s vysledkom spokojny...
    ...teraz mam konecne prijemny pocit, ze mam "vyvazenu" zostavu a uz len tazko by som mohol mat vyssi vykon za nizsiu cenu
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •