Stránka 2 z 14 PrvníPrvní 12345612 ... PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 331

Téma: ATI - Problematika BIOSU a jejich flashovani.

  1. #26
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    241

    Standardní Re: Co bios a ovladace?

    2gregorious: takze s flashovani biosu je to takhle u nekoho jde karta lepe pretaktovat a u nekoho ne ja kdyz sem mel FDXo tak jsem se s nim stabilne dostal na 295/265 a ted ho ma tanner a ten ho nepretaktuje skoro vubec, je to divny ono taky zalezi na desce kolik ti do ni pousti stavy a tak..


    Citace Původně odeslal xilla001
    Zajimalo by me, jestli ste nekdo zkouseli, jestli dou pak na ty grafarny, kde je puvodni bios nahrad ovladace pro karty MADE by ATI.
    Jdou vsechny ovladace...

  2. #27

    Standardní

    2honzAK: Tak jsem do toho Hercula konecne natlacil bios 7008 a co se nestalo? core nejde pretaktovat stejne ale pameti bezi stabilne na 275MHz. A to je hlavni. (btw. stejne to nemelo moc velkej vyznam)

  3. #28
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    222

    Standardní

    no, ja to zkousel vcera...a svete div se, predtim to neslo vubec, ale s i8500p to slo stabilne na 290/290 a mozna by to slo jeste dal, ale ten tweaker, kterym sem t delal, mne dal nepustil...
    dneska jsem ale zjistil, ze se mi zacaly vsechny objekty, na ktere je aplikovano vice textur nejak podivne zobrazovat... teda hlavne t jejich otexturovani... tak jsem to zkusil flashnout zpatky na puvodni bios, ale problem zustava dale... jmenovite jsem to pozroval zatim jen u Battlefield1942 (na hladine more) a v UT2003 se kazilo skoro vsechno - podlahy na ktere se promital stin, lekarnicky byly taky spatne...

    Nevite, cim by to mohlo byt?

    Snad jsem neco neznicil... zkusim preinstalovat ovladace a directX... snad to pomuze...
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  4. #29
    Member Avatar uživatele gregorius
    Založen
    05.11.2002
    Bydliště
    dálný východ - Ostrava
    Příspěvky
    363
    Vliv
    222

    Standardní

    ...a jeste jeden postreh...
    s puvodnim orig. biosem FDx8500LE jsou frekvence 250core/239mem.
    Pri flashovani na i8500p jsem nastavil rovnou 250/250. pak jsem ladil a ladil a vsechno bezelo OK i pri 290/290 (dal uz jsem nemohl kvuli tweak. programu). V 3DMarku2001 zadny proble, vsechno se zobrazovbalo presne tak jak melo.
    Pak jsem zkusil nastavit frekvence ne orig. fekvence Herculesu 250/239 a svete div se... tech chyb v obraze tam bylo nespocetne... cim to je? Zda se mi docela divne, ze by i s jinym biosem delala karta takovehle chyby pri nizsim taktu... mate podobne zkusenosti?
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

  5. #30
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    okr. Bruntál
    Příspěvky
    53
    Vliv
    219

    Standardní

    Na moji Manlinu jsem flashnul tenhle Bios: RADEON 8500 113-82801-102 (date: 2002/02/07 12:35) a na sestavě viz dole mi to pri stejném nastavení hodilo 9450 bodů (3dMark2001), Předtim to dávalo 9260 bodů
    AMD FX-6300@4100MHz

  6. #31

    Standardní

    apes: a kde pak si ten bios nasel ?

  7. #32
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    okr. Bruntál
    Příspěvky
    53
    Vliv
    219

    Standardní

    d@rI(: někde na netu

    http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html

    nebo přímo

    http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_7006.zip

    Je to pro normu NTSC, ale v RadEditu si označíš "Enable unsupported TV standards", potom v "TV initialization standard" vybereš normu PAL a potom hned zrušíš "Enable unsupported TV standards". Doporučuji nastavit frekvence na 250MHz, uložit, nahrát a potom ladit výš. Na mé Manlině to v 3DMarku pekně poskočilo, ale měl jsem i R8500(LE) (250/250) výrobce nevím a s BIOSem co na ní byl běžela v poho na (275/275) a když jsem tam ten nový BIOS šoupl tak už nešla moc taktovat (275/255) CPU/RAM, pak už dělala chyby. Ale moje MANLIna s taktem 290/250 s tím novým Biosem je v 3DMarku lepší než ta druha na 275/275 290/250 jsem tam dostal i s Biosem od Manli. Testováno na sestavě viz dole.
    AMD FX-6300@4100MHz

  8. #33
    Junior Member
    Založen
    19.12.2002
    Bydliště
    Presov, SK
    Příspěvky
    91
    Vliv
    217

    Standardní Taktovanie ManLi Radeon 8500 pomocou noveho biosu

    Ja som kupil nedavno toho Manli, vyslovene zo zufalstva, pretoze na Slovensku a hlavne na vychode sa neda kupit iny 8500. A to som sa po skusenosti s GF2MX400 dusoval ze ManLi uz nikdy . Skoda ze Inno3D nerobi radeony. Bol som zmiereny s tym ze to je LE, hoci na krabici je ze cistokrvna 8500, ha ha. Prve prekvapenie bolo ze karta hoci ma 4ns pamate je taktovana na 250/200 co ma nastvalo poriadne, trapnych 8300 bodov v 3Dmark2000SE je na moj komp fakt malo. Nakoniec som ju pretaktoval na 280/230 co bolo 9055 bodov. Nastastie som flashol ten bios 7006 a teraz chodi karta bez problemov na 280/260 co je cca 9600 bodov. Ten trik s biosom je fakt super. Skusim este stary 1009 bios, vraj dovoluje najlepsie pretaktovanie ( http://www.rage3d.com/articles/8500bios/ ) Dalej som natrafil na tuto stranku kde popisuju zaujimavu metodu ako zvysit taktovatelnost, ( http://www.xcl-clan.com/articles.php3?id=29 ) asi to skusim. Zda sa ze nakoniec z tej ManLi vydupem aj dobru kartu
    DFI nF4x Infinity, AMD Sempron 64 2800+@2500Mhz, BOX cooler, PQI 512MB DDR 440Mhz (8-3-3-2,5; 2.8V), Leadtek GeForce 6600GT 128MB DDR 550/1100, Maxtor 80gb 8mb ATA 133, Creative Sound Blaster Live!, NEC ND 3520AW 2.U2 BLACK

  9. #34
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    okr. Bruntál
    Příspěvky
    53
    Vliv
    219

    Standardní

    Taky jsem to už viděl, ale podlo toho obrázku jsem se na mé Manlině nějak "nenašel" prostě jinak rozmístěné. Zatím jsem šoupl na paměti (na Manlinu) pasivní chladiče. Sehnal jsem měď (od elektrikářů používají je na šíny) a nastříhal a vybrousil na rozměr 5x25x45 (4ks) natřel stříbrnou pastou a pomocí spony (to jsem máti rozebral 4 kolíky na prádlo) připnul na kartu. Jedna kostka na dvě paměti. Tak teď mám paměti na 256MHz. No aspoň něco. Když jsem tam zkoušel hliníkové (podstatně větší a žebrované) tak mi to vůbec nepomohlo a takový kousek mědi a jak mě potěšil . Ten Bios jsem dal pryč a teď tam mám: 113-85704-103, Date: 2001/10/04 20:34 na 290/256MHz (a v 3DMarku teď 9340 bodů). Když jsem s tím 113-82801-102 pustil 3DMark s více opakováním tak jsem zjistil, že mi to v Game 2 - Dragothic High detail dělá chybu, a to se mi nelíbilo, ale možna ho ještě dám zpátky a trošku podtakním paměti Chtělo by to přidat trochu štávy pamětem, ale zatím nevím jak.
    AMD FX-6300@4100MHz

  10. #35
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    okr. Bruntál
    Příspěvky
    53
    Vliv
    219

    Standardní

    Změnu frekvencí a normu PAL/NTSC si nastavíte v RadEditu http://www.radeon2.ru/bios/util/radedit/radedit11.zip návod viz výše

    Bios Part Number: 113-85701-102 Bios Date: 2001/09/19 http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_1009.zip

    Bios Part Number: 113-85701-103 Bios Date: 2001/11/07 http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_7004.zip

    Bios Part Number: 113-85702-102 Bios Date: 2001/09/19 http://hardware.multiplayer.it/radeo...500/R8500P.BIN

    Bios Part Number: 113-85702-103 Bios Date: 2001/11/07 http://hardware.multiplayer.it/radeo...500/I8500p.bin

    Bios Part Number: 113-85703-103 Bios Date: 2001/10/04 http://hardware.multiplayer.it/radeo...500/O8500N.BIN

    Bios Part Number: 113-85704-103 Bios Date: 2001/10/04 http://hardware.multiplayer.it/radeo...500/O8500P.BIN

    Bios Part Number: 113-85709-100 Bios Date: 2001/11/29 http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_7005.zip
    (tenhle mi na Manlině nešel - černá obrazovka, po paměti jsem tam flashnul jiný )

    Bios Part Number: 113-82801-102 Bios Date: 2002/02/07 http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_7006.zip
    Tenhle Bios je brutální (i na Manli, zkoušeno na green 4ns)

    Bios Part Number: 133-P14901-018 Bios Date: 2002/04/22 http://lradunovic.tripod.com/AtiRade...pdate_7008.zip

    Tak to by asi bylo vše . Tak teď se snažte vy.
    P.S. Prodal jsem Manli 8500 (green), a koupil ATI radeon 8500LE (275/275)
    AMD FX-6300@4100MHz

  11. #36
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Hradec Kralove
    Příspěvky
    983
    Vliv
    229

    Standardní

    Ja mam mensi problem, kdyz si chci podle navodu loadnout originalni bios grafiky, tak v radeditu je current sedy tj. nejde zmacknout, tak co mi poradite?
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

  12. #37
    Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    1 525
    Vliv
    251

    Standardní

    Citace Původně odeslal Fila
    Ja mam mensi problem, kdyz si chci podle navodu loadnout originalni bios grafiky, tak v radeditu je current sedy tj. nejde zmacknout, tak co mi poradite?
    Mas recht - radedit verze 1.102 beta vubec tlacitko current nema, verze 1.1D ho ma neaktivni. Nezbyva nez nabootovat z diskety a flashovacim softem bios nacist a ulozit.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

  13. #38
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Hradec Kralove
    Příspěvky
    983
    Vliv
    229

    Standardní

    No tak to reki, ze ten bios neni valid Tak asi pojedu bez zalohy, kdyztak mi ho nekdo posle. A nebo mi popis ten zpusob s tim ulozenim s disketou
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

  14. #39
    Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    1 525
    Vliv
    251

    Standardní

    Citace Původně odeslal Fila
    A nebo mi popis ten zpusob s tim ulozenim s disketou
    Pokud rozbalis archiv s flashovacim softem, mas tam 2 batch fajly - jeden je backup.bat, druhej flash.bat - to je si myslim jasny.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

  15. #40
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Hradec Kralove
    Příspěvky
    983
    Vliv
    229

    Standardní

    Jen pro jistotu, takze po najeti do dosu spustim backup.bat a ten bios se mi nekam ulozi?
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

  16. #41
    Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    1 525
    Vliv
    251

    Standardní

    Citace Původně odeslal Fila
    Jen pro jistotu, takze po najeti do dosu spustim backup.bat a ten bios se mi nekam ulozi?
    Backup vycte bios z videokarty a ulozi ho do souboru na disketu.
    Flash ulozi bios ze souboru na diskete do videokarty.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

  17. #42
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Hradec Kralove
    Příspěvky
    983
    Vliv
    229

    Standardní

    Takze najedu do dosu, do slozky kde je backup, tam ho spustim a ten mi ten bios ulozi na disketu. Je to tak? A co kdyz ho chci ulozit na disk?
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

  18. #43
    Junior Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    okr. Bruntál
    Příspěvky
    53
    Vliv
    219

    Standardní

    V RadEditu 1.1, mi CURRENT funguje v poho.
    AMD FX-6300@4100MHz

  19. #44

    Standardní

    kdyz si pustim radedit(1,0 i 1,1) tak mam to hejblatko na pameti sedivy a nemuzu s tim hejbat. S tim u core hejbat de, ale soucasne to meni i MEM, takze pameti maj vzdycky stejne Mhz jako jadro...nevite co s tim
    AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
    Ati Radeon HD4670 fanless| WD10EVCS | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec solo
    KonicaMinolta Dynax 5D + Minolta 18-70/3,5-5,6 + Minolta 75-300/4,5-5,6 + Minolta Maxxum 50/1,7

  20. #45
    Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    1 525
    Vliv
    251

    Standardní

    Citace Původně odeslal Sadam.
    kdyz si pustim radedit(1,0 i 1,1) tak mam to hejblatko na pameti sedivy a nemuzu s tim hejbat. S tim u core hejbat de, ale soucasne to meni i MEM, takze pameti maj vzdycky stejne Mhz jako jadro...nevite co s tim
    Mas zaskrtnuto "Synchronize clocks" - zrus to.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

  21. #46

    Standardní

    Uz vysel BIOS na 9100? Pokud je to 8500, tak bych to vyzkousel jestli to bude lepsi,..
    Still off line

  22. #47
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    241

    Standardní

    Citace Původně odeslal Neo
    Uz vysel BIOS na 9100? Pokud je to 8500, tak bych to vyzkousel jestli to bude lepsi,..
    precti si uplne prvni prizpevek tohohle threadu, jinak 8500=9100

  23. #48

    Standardní

    Ale chtel bych si flashnout 8500 Biosem z 9100, ale ten nejak nemuzu najit...
    Still off line

  24. #49
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    241

    Standardní

    Citace Původně odeslal Neo
    Ale chtel bych si flashnout 8500 Biosem z 9100, ale ten nejak nemuzu najit...
    jak ti to mam rict 8500 je to samy co 9100 akorat to je ted kvuli trhu precislovany aby to vykonoste sedelo chapes 9000,9000pro,9100,9500....

    jinak si muzes stahnout biosy hned v prvnim prispevku to jsou odkazy.

  25. #50

    Standardní Hercules 3DFX 8500 LE

    Zdravim
    Vcera som si precital vsetky clanky a rozhodol som sa ze si flashnem bios. Postahoval som si vsetky mozne biosy poupravoval frekvencie na original (250/23 a skusal som. Ale pri vsetkych sa mi obraz rozpadaval. Tak som biosy znova poupravoval na sychnronne hodnoty (250/250) a obraz bol podstatne lepsi. V dose to bolo uz uplne v pohode a vo Win sa zacali objavovat chyby (v klude). Tak som pomocou rage3d tweak zvysil frekvencie na 270/270 a coz hojze obraz uplne bez chyb. Vyssie som zatial nesiel ale skusim. Pouzil som verziu 7004. Skusim aj ine verzie ci to pojde vyssie. Napr. tu 7006 co pisete ze je super. Inac pri orig.biose som mohol pretaktovat bez chyb len na 270/240!!!
    Takze flash and overlock!!!! )
    Hodne stesti.
    Current bios sa da ulozit v RadEdite v. 1.0. V novsich som ho ulozit nemohol.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Flashování biosu MX440
    Založil Matias v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.11.2011, 21:23
  2. Paměťové karty pro DF, jejich problematika, atd.
    Založil jan555 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 158
    Poslední příspěvek: 15.02.2010, 23:42
  3. Flashování BIOSu
    Založil Vlasta J. v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.05.2003, 22:47
  4. ATi Catalyst 3.0 (direct X 9.0) je tu !
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 05.02.2003, 19:44
  5. ATI Catalyst 02.4
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 05.12.2002, 10:48

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •