Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

  1. #1

    Standardní Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    // omlouvam se, pokud tady toho tema jiz bylo reseno, nejak jsem neuspel v hledani

    Jiz od pocatku pouzivani Windows Vista jsem se setkal se spoustou trabli, hlouposti a s prominutim "nedomrdu", nicmene vetsinu z nich jsem nejak kousl, nektere byly opraveny, za nektere nemohl Microsoft. Co me ale dodneska trapi, zere a privadi k nepricetnosti (neni opraveno ani v SP2), je kopirovani na USB nebo po LAN.

    Problem:
    Pokud kopiruji napr. na USB, sekvencni cteni je cca 100MB/s, zapis na USB disk odhadem 25MB/s. Co udela Vista? Nahuhla cely soubor do RAM (zrejme nejaky buffrik) a ve chvili, kdy ji tato dojde (pouze ta fyzicka), tak se totalne zasekne. Behem tohohle zaseku prestane i hrat hudba, coz vetsinou byva posledni instance "mrtvosti" systemu a kopirovani odhadem spadne nekam na 2MB/s az stovky kB/s. Pokud Windows nechate dostatecne dlouhou dobu, z tohohle zaseku se vyhrabaji, trva to ale radove desitky minut, vetsinou okolo dvou tri hodin (zalezi na tom, jak velky soubor kopirujete). Pokud vyskubnete dane USB zarizeni, Win se vzpamatuji tak do deseti minut, ctvrthodinky. Situace po LAN je vicemene to same v blede modrem.

    Dluzno dodat, ze tento problem me postihuje opravdu nepravidelne, odhadem tak jednou za dva mesice. I tak ale vetsinou vidim rude, kdyz mi uprostred prace pocitac beznadejne vytuhne.

    V RAM to pak vypada nejak takto:
    http://img14.imageshack.us/img14/8208/snap02243.png

    Casem jsem vyloucil chybu hardwaru, protoze ten samy problem se mi stal i na notebooku (navic s tremi ruznymi USB zarizenimi) a pak to postihlo i kolegu.
    Pro uplnost dodam, ze OS je Windows Vista Business x64 SP2 CZ.

    Pokud mate nekdo nejaky napad, jak se s timto problemem vyporadat (treba nejake vypecene KB), namety jen uvitam .
    Naposledy upravil WereWiking; 20.08.2009 v 21:59.
    War. War never changes.

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Založen
    08.12.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvky
    5 153
    Vliv
    295

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Tohle je divný, nemáš to nějak "čudně" ponastavovaný? Já používám Win Vista už cca rok a třičtvrtě, ale tohle mi to teda nedělá (Home Premium x64), minimálně bych si toho myslím všiml, když jsem před LANkou kopíroval kvanta dat z/na externí USB disk... Výtuhy se nekonaly a to jsem mu dával celkem slušným způsobem "pokouřit".. BTW "pak to postihlo kolegu" - kolega jel se stále stejným systémem a "najednou to začlo taky dělat", nebo kolega si nainstaloval Visty a taky se mu to takhle s...e?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

    Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

  3. #3

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Jak jsem rikal, ono se to nedeje pravidelne, takze nejaky tezkonalozovy jednorazovy kopirovani to vubec nemusi zpusobit; sam jsem x-krat kopiroval na usb disk stovky giga a bez problemu. Vcera jsem kopiroval jeden 8GB soubor a smitec.

    "Cudne" ponastavovany vubec nevylucuju (vzhledem k tomu, ze jsem takovy kutil); pokud mas napad, kam se podivat...

    ad kolega - potkalo ho to na desktopu asi po dvou nebo trech mesicich pouzivani. Tam to je ale spis dane tim, ze on usb nepouziva tak casto jako ja (v mem pripade je to kopirovani desitek giga nekolikrat tydne).

    Ciste pro zajimavost - zkus si pustit kopirovani nejakeho velkeho souboru (aspon >4GB, pokud mas 8GB RAM) a mrkni do Process Exploreru, kolik ten proces sebere RAM. Nekdy to nezabere v pameti vubec nic, dneska to sezralo zhruba 1.1GB a nekdy ji to holt pohlti celou.

    A jeste dodam - kopirovani bezne delam v TCMD 7.04. Zkousel jsem i Explorer (dneska jsem ho poprve pouzil na kopirovani od doby, co mam Vistu - zvlastni pocit ), vysledek stejny (radove jednotky RAM v tahu).
    War. War never changes.

  4. #4

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    kopiruju radove 10 ky GB na zalozni USB HDD, TC 7.02, Vista ultimate SP2. Nikdy zadny zasek ani lag...

    Laser G9 + Logitech G930


  5. #5
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Založen
    08.12.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvky
    5 153
    Vliv
    295

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    GreenOrchid: No tady to vypadá, že se jedná spíše o problém velkých souborů, nebo jsem to pochopil špatně? Čili jestli tomu dobře rozumím, tak stav popisovaný WereWikingem vyvolává kopírování jednoho souboru o velikosti třeba 4 GB, nikoliv kopírování 4 GB v jednom souboru, jest tak? Každopádně já si taktéž neuvědomuju, že bych takové "výtuhy" zažíval a to jsem na LANce kopíroval image řádově 5 GB a nic?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

    Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

  6. #6
    Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Založen
    12.01.2004
    Bydliště
    Praha
    Věk
    34
    Příspěvky
    1 054
    Vliv
    224

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Tohle se mi stavalo na nekterych instalacich taky, pri kopirovani 8GB souboru to 5,5GB narvalo do ramky (z 6GB) a potom smitec, ani kurzorem neslo hybat.
    Nekdy pomahalo to na chvili pauznout, ono to hoodne pomalu kousek odkopirovalo a pak resume, i kdyz vetsinou ani to.

    Asi Te ale nepotesim, problem jsem krome reinstallu na neco jineho nevyresil, at jsem zkousel cokoli.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

  7. #7

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Občas se mi to stalo i pod XP.
    Tohoto stavu se mi podařilo dosáhnout i při použití dvou disků s výrazně odlišnými rychlostmi (zdroj: > 60 MB/s, cíl: 15 MB/s).
    Po spuštění kopírování pomalejší disk pochopitelně nestíhal, disková cache se začala naplňovat až po její max. velikost, kterou jsem nastavil programem CacheSet.
    Po uplynutí času, který je v registru u diskové cache jako "timeout, dokdy se data z cache musí zapsat na disk", dojde k onomu vytuhnutí systému - vypršel časový limit, tak se nebude dělat nic jinyho, než jenom zapisovat.

    Obecně by tedy mělo stačit jen navýšení timeoutu na takovou hodnotu, dokdy se data stihnout zapsat tak jak tak - pochopitelně s vyšším rizikem ztráty dat v případě výpadku proudu/pádu OS.

    Jak si vzpomenu na konkrétní klíče, tak to tu potom EDITnu a doplním. Ale jedná se o postup, který mi pomohl na XP, jeho (ne)funkčnost pod Vistou nemám jak odzkoušet.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

  8. #8

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Zkus vypnout superfetch a jestli pouzivas, tak i readyboost. U Vist jsem mel stejny problem a pomohlo to.
    Gigabyte GA-965P-S3, 3GB DDR2 transcend 667@925Mhz, E2160@3330MHz, Powercolor HD4830@700/1850, LG L226WTQ-PF , Seasonic SS-500ET-T3 500W 80PLUS, ~2TB HDD, DVB SkyStar2 ,Leadtek TV 2000XP, Logitech Z-640, Logitech MX510, Logitech DFP, Dolby's keyboard, NEC 3550A, Pixma iP4500, W7 x64, 3dmark
    30/1,5Mbit UPC - Buffalo WHR-HP-G54 OpenWRT, Dlink G664T OpenWRT, La Fonera OpenWRT, Linksys PAP2T VoIP
    Samsung I5700 Galaxy Spica - Android 2.2

  9. #9

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    GreenOrchid: No tady to vypadá, že se jedná spíše o problém velkých souborů, nebo jsem to pochopil špatně? Čili jestli tomu dobře rozumím, tak stav popisovaný WereWikingem vyvolává kopírování jednoho souboru o velikosti třeba 4 GB, nikoliv kopírování 4 GB v jednom souboru, jest tak? Každopádně já si taktéž neuvědomuju, že bych takové "výtuhy" zažíval a to jsem na LANce kopíroval image řádově 5 GB a nic?
    No, povedlo se mi to uz i mensich souboru (treba image CD), ale obecne musi tech dat byt o neco vic, nez mas volny RAM (pouze fyzicky, certviproc se to neumi swapovat).

    Citace Původně odeslal GreenOrchid Zobrazit příspěvek
    kopiruju radove 10 ky GB na zalozni USB HDD, TC 7.02, Vista ultimate SP2. Nikdy zadny zasek ani lag...
    To je supr... .

    Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    Občas se mi to stalo i pod XP.
    Tohoto stavu se mi podařilo dosáhnout i při použití dvou disků s výrazně odlišnými rychlostmi (zdroj: > 60 MB/s, cíl: 15 MB/s).
    Po spuštění kopírování pomalejší disk pochopitelně nestíhal, disková cache se začala naplňovat až po její max. velikost, kterou jsem nastavil programem CacheSet.
    Po uplynutí času, který je v registru u diskové cache jako "timeout, dokdy se data z cache musí zapsat na disk", dojde k onomu vytuhnutí systému - vypršel časový limit, tak se nebude dělat nic jinyho, než jenom zapisovat.

    Obecně by tedy mělo stačit jen navýšení timeoutu na takovou hodnotu, dokdy se data stihnout zapsat tak jak tak - pochopitelně s vyšším rizikem ztráty dat v případě výpadku proudu/pádu OS.

    Jak si vzpomenu na konkrétní klíče, tak to tu potom EDITnu a doplním. Ale jedná se o postup, který mi pomohl na XP, jeho (ne)funkčnost pod Vistou nemám jak odzkoušet.
    A neexistuje i nejake nastaveni pro to, kolik dat si muze nafrkat do te nejake podivne mezipameti? Ja bych se klidne spokojil s papirove pomalejsim prenosem, kdyby se tohle nestavalo. Stale ale nechapu, proc se to deje jen jednou za cas. Dneska jsem na ten disk kopiroval asi 100GB v 4GB souborech a naprosto bez problemu.

    Citace Původně odeslal silenec Zobrazit příspěvek
    Zkus vypnout superfetch a jestli pouzivas, tak i readyboost. U Vist jsem mel stejny problem a pomohlo to.
    Readyboost vubec nepouzivam (snad i tu sluzbu jsem zlikvidoval)... co se tyce SuperFetch - moc me nenapada, jak by to spolu mohlo souviset. Ale tak zkusit to muzu (i kdyz tuhle feature jsem si oblibil ). Diky za tip
    War. War never changes.

  10. #10

    Standardní Re: Totalni zaseknuti - kopirovani na USB nebo po LAN

    Citace Původně odeslal WereWiking Zobrazit příspěvek
    No, povedlo se mi to uz i mensich souboru (treba image CD), ale obecne musi tech dat byt o neco vic, nez mas volny RAM (pouze fyzicky, certviproc se to neumi swapovat).
    IMHO proto, že swapování diskové cache, která je v RAM kvůli rychlejšímu přístupu, principielně nemá smysl.
    Citace Původně odeslal WereWiking Zobrazit příspěvek
    A neexistuje i nejake nastaveni pro to, kolik dat si muze nafrkat do te nejake podivne mezipameti? Ja bych se klidne spokojil s papirove pomalejsim prenosem, kdyby se tohle nestavalo.
    Program CacheSet (download na webu sysinternals.com) umí tu velikost diskové cache nastavit.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Samba - špatná odezva
    Založil kamil v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 09.11.2008, 02:45
  2. prepojenie 2 PC cez USB vs. LAN
    Založil bluesman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.12.2004, 23:57
  3. Kopírování po 1Gbps LAN ...
    Založil Speedy v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 28.07.2004, 11:07
  4. Co rikate na tuhle desku? EPO-8K5A3+ Raid KT333+ USB 2.0 LAN
    Založil Paja v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 20.12.2002, 10:37

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •