Stránka 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 110

Téma: :: PWM REGULACE ::

  1. #51

    Standardní

    hmmm
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  2. #52

    Standardní

    Ten s LM317 je fakt ale docela dobrej. Už sem postavil dva a šlapou dobře. Jednoduchý schéma mam na http://iglu.cz/smitka?go=pce. Zajímavej PWM je na http://www.belza.cz/pcfan/fan4.htm, je s teplotní regulací, ale když se nahradí ten termistor potenciometrem...

  3. #53

    Standardní

    Mě zas tak skvělej nepřide obyč stabilizator......sory
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  4. #54

    Standardní

    No ale je přece jednoduchej a levnej. Je to otázka názoru kdo chce mít rychle regulátor tak je to pro něj to pravý, dá se to udělat za 2 minuty. Ale musim uznat že PWM je přece jenom lepší.

  5. #55

    Standardní

    To je fakt že je to rychly a spolehlivy ale PWM je PWM.

    U LM 317 je nutné dodržet odběr alespoň 30mA (teda myslim, že je to 30mA) jinak blbne (u standartního zapojení to zajišťují odpory v děliči ale je lepší tam pro jistoru dát jesě odpor (LED) mezi + a - )
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  6. #56
    Member
    Založen
    14.12.2002
    Bydliště
    Brno-Purkyňky; Havířov-Suchá
    Věk
    34
    Příspěvky
    202
    Vliv
    208

    Standardní

    Muzete mi prosim nekdo poradit. Chtel bych totiz pomoci PWM ridit meho 100W peltiera.
    Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :o), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2xHDD 320GB seagate baracuda 7200.10;Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W

  7. #57
    Senior Member mince
    Založen
    13.11.2002
    Bydliště
    Ostrava
    Příspěvky
    1 739
    Vliv
    229

    Standardní

    2NEO: Ty chceš řídit peltiéra, nebo nějaký fuňák na něm.
    2ALL: Tady na tom schématku předpokládám, že ty kondíky jsou el.lyty a při použití NE555 stačí ten termistor nahradit trimrem 12kOhm. Mám pravdu??

    http://www.belza.cz/pcfan/fan4.htm
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

  8. #58
    Member
    Založen
    14.12.2002
    Bydliště
    Brno-Purkyňky; Havířov-Suchá
    Věk
    34
    Příspěvky
    202
    Vliv
    208

    Standardní

    Ja chcu ridit primo peltiera. Je na 12V proud 9A
    Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :o), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2xHDD 320GB seagate baracuda 7200.10;Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W

  9. #59
    Senior Member
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Mělník
    Věk
    38
    Příspěvky
    1 275
    Vliv
    220

    Standardní

    budes h ridit stejne jako vetrak, jen na vystup povesis nejakej vykonovej prvek, treba mosfet nebo tak
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

  10. #60
    Member
    Založen
    14.12.2002
    Bydliště
    Brno-Purkyňky; Havířov-Suchá
    Věk
    34
    Příspěvky
    202
    Vliv
    208

    Standardní

    No to mi bylo jasne uz na zacatku ze tam staci jenom mosfet. Dokonce mam i typ co by se dal pouzit, ale hodilo by se mi nejake odskousene zapojeni.
    Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :o), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2xHDD 320GB seagate baracuda 7200.10;Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W

  11. #61

    Standardní

    Citace Původně odeslal Neo2199
    No to mi bylo jasne uz na zacatku ze tam staci jenom mosfet. Dokonce mam i typ co by se dal pouzit, ale hodilo by se mi nejake odskousene zapojeni.
    http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=kat...znamka=&tpobr=
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

  12. #62

  13. #63

    Standardní

    2 Helium: delam si ten starej pwm regulator (bez lcd a mereni teploty) podle tvyho navodu. Nechal sem si udelat ten plosak podla nakresu z tvy stranky a kdyz sem ho dostal do ruky tak sem zistil ze ty jednotlivy mista kde se maj navrtat diry sou desne maly. Jakym vrtakem si to vrtal na tom svym prototypu?
    Dell Inspiron 1520

  14. #64

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    2 Helium: delam si ten starej pwm regulator (bez lcd a mereni teploty) podle tvyho navodu. Nechal sem si udelat ten plosak podla nakresu z tvy stranky a kdyz sem ho dostal do ruky tak sem zistil ze ty jednotlivy mista kde se maj navrtat diry sou desne maly. Jakym vrtakem si to vrtal na tom svym prototypu?
    jestli myslis PWM 8x, tak pro svaby 0.8mm a konektory 1mm
    a nebyl to jen jeden prototyp (temer tolik co se vejde na 1a1/2 mistny displej)

  15. #65

    Standardní

    nasel jsem zpusob jak sehnat ty MIC502, ale je to dost drahy:
    pokud by se kupovalo 50ks najednou tak neco malo pres 4 EUR za kus, dodani do 14-ti dnu
    nebo maj nekde 9 ks za skoro 7 EUR za kus a ceka se na hromadnou objednavku takze dodani tak mesic.
    nevi nekdo kolik stoji ty MIC502 venku?
    asi to nema smysl, ale kdyby to nekdo chtel tak mi dejte vedet
    jo, jeste jsem zapomnel ze jsou to ceny BEZ DPH, takze jeste 22% navrch

  16. #66

    Standardní

    Vsechno je to hezky, ale nekde sem cet takovy narazky, ze pri pouziti pwm regulace sou problemy s merenim otacek- co je na tom pravdy..?

  17. #67

    Standardní

    Citace Původně odeslal Lando
    Vsechno je to hezky, ale nekde sem cet takovy narazky, ze pri pouziti pwm regulace sou problemy s merenim otacek- co je na tom pravdy..?
    pokud mas cistou PWM,
    tak se pak meri otacky vetraku+frekvence PWM modulace,

    pro mereni otacek potrebujes aby tam byla nejaka minimalni stejnosmerna hodnota napeti nebo
    me reseni jak skombinovat PWM a stejnsmerne napajeni:

    http://helium.webz.cz/my_hw/hel_reg/index_2.html

  18. #68

    Standardní

    nevite nekdo kde se da v brne naprogramovat ten atmel na tu pwm regulaci tech 8 vetraku. prinejhorsim nemate nekdo navod jak si ten programator vyrobit?
    Dell Inspiron 1520

  19. #69

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    nevite nekdo kde se da v brne naprogramovat ten atmel na tu pwm regulaci tech 8 vetraku. prinejhorsim nemate nekdo navod jak si ten programator vyrobit?
    v www.gme.cz programuji chipy za 30,- v reklamacnim oddeleni (konkretne v Praze na Sokolovske) takze snad i v Brne

    nebo

    nekolik jich najdes na www.hw.cz
    http://www.hw.cz/constrc/atm_prog/atmelprg.html
    http://www.hw.cz/constrc/atm_prog/ap2051_redukce.html
    http://www.hw.cz/constrc/atm_prog_lp...rogrammer.html
    http://www.hw.cz/constrc/atm_prog_lab/programmer.html

  20. #70

    Standardní

    v brne sem uz byl a neprogramuji a ani nevedi kde by to slo. co sem tak koukal na ty schemy tech programatoru tak to je nad moje moznosti (elektrotechnice se temer vubec nerozumim) a asi by bylo zbytocne ten programator vyrabet kvuli jednomu naprogramovani. ale i tak dik za info, mozna pocas dlouhych prazdninovych veceru se budu nudit a skusim to nejak zbastlit.
    Dell Inspiron 1520

  21. #71

    Standardní

    Naco tu spekulujete o pwm regulatoroch? Ja mam vykonove potenciometre o velkosti normalnych a neni treba ziaden plosak,ziaden IO.Je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie 100% ucinne a analogove.Ako urcite viete,analog ma nekonecne vela moznosti na rozdiel od digitalu. To je moj nazor ,alebo neviem nieco ,v com je vyhoda PWM?

  22. #72
    Senior Member
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Praha 3/UT Chello Server InstaGib CTF
    Příspěvky
    524
    Vliv
    213

    Standardní

    Citace Původně odeslal ivoMP
    Naco tu spekulujete o pwm regulatoroch? Ja mam vykonove potenciometre o velkosti normalnych a neni treba ziaden plosak,ziaden IO.Je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie 100% ucinne a analogove.Ako urcite viete,analog ma nekonecne vela moznosti na rozdiel od digitalu. To je moj nazor ,alebo neviem nieco ,v com je vyhoda PWM?
    Vyhoda? Co treba 8in1...

  23. #73

    Standardní

    Citace Původně odeslal ivoMP
    Naco tu spekulujete o pwm regulatoroch? Ja mam vykonove potenciometre o velkosti normalnych a neni treba ziaden plosak,ziaden IO.Je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie 100% ucinne a analogove.Ako urcite viete,analog ma nekonecne vela moznosti na rozdiel od digitalu. To je moj nazor ,alebo neviem nieco ,v com je vyhoda PWM?
    prakticky temer zadne tepelne (cti zbytecne) ztraty,
    nebo si rovnou muzes z PC vyndat spinany zdroj,
    a nahradit ho nekolika mnoha zdroji jako byli v pocitaci
    IQ151 (a mas primotopy pro cely byt)

    !!!

  24. #74

    Standardní

    tak moc to zasa nehreje.ked si zoberies ze nastavis 100ohmovy potenciometer na polovicu ,dostanes polovicne napatie,tj 6V.prud potenciometrom bude 120mA z coho vypliva ze vznika teplo 0,72W,co je zanedbatelne.

  25. #75

    Standardní

    Citace Původně odeslal ivoMP
    tak moc to zasa nehreje.ked si zoberies ze nastavis 100ohmovy potenciometer na polovicu ,dostanes polovicne napatie,tj 6V.prud potenciometrom bude 120mA z coho vypliva ze vznika teplo 0,72W,co je zanedbatelne.
    mno ... ked uz pocitas prud cez potak z 12V tak potom s 12V pocitaj aj vykon ... 120mA * 12V = 1.44W a to je prikon len samotneho potaku
    lenze treba pripocitat este aj prikon vetraku co moze byt az 3W ale bezne je to zhruba 1.5 - 2.5 W
    takze nakoniec ti vynde 3-4.5W a to uz hocijaky potak nezvladne
    Tron: Asus Z170-A, i7-6700K, Corsair Vengeance LPX 32GB (Kit 4x8GB) 2400MHz DDR4 CL14 1.2V, Radeon FuryX + Vega64, 2x LG 32UD99, Samsung 970EVO 500GB + 2xWD40EZRZ, LG BH16NS55, Creative X-Fi Fatal1ty Pro, Nanoxia Deep Silence 5 rev.B, SuperFlower Leadex 80+ Platinum 850W, Logitech G19 + G9x, Creative A520
    Belldandy: GB 990FXA-UD3, FX6100, G.Skill ARES F3-1866C10D-16GAB (2x2x8GB), GB HD7870 2G +Asus 1050Ti 4G, HP LP2475w, Samsung SSD840 500G, LG GGW-H20L, Chieftec Matrix BIG silver - Belldandy MOD, Super Flower SF-550P14PE Golden King
    Ebi: NTB HP 8560w LY528EA, i7-2670QM 2.2GHz, 16GB DDR3-10600, nV Q2000 2GB, 15,6" fHD, SSD Patriot Burst 960GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. PWM regulace pro rizene ohrivani
    Založil Petr1ab v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 13.12.2005, 17:53
  2. Sensor as99127f, funguje nekomu regulace otacek? - VYRESENO
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 21.01.2004, 18:04
  3. Epox 8KRA2I - regulace ventilatoru?
    Založil Jurman v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 11.09.2003, 11:44
  4. PWM regulace a 9W vetrak
    Založil Pirs v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.08.2003, 15:27
  5. PWM regulace
    Založil Marty v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 23.11.2002, 16:36

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •