Stránka 3 z 12 PrvníPrvní 1234567 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

  1. #51
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    Takze som napisal clanok na tuto temu - resp. je to zozbieranie informacii a postrehov od Eagla + moje poznatky (tych nie je vela ).

    http://www.pretaktovanie.sk/modules....rder=0&thold=0
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  2. #52

    Standardní

    Neexistuje zadnej zpusob ako menit napeti na procaku on the fly. CpuMsr je sice skvelej program ktory se da vyuzit na laptopoch ale
    na desktopoch moc velke vyuziti nema. K cemu mi je ze muzu znizit
    frekvenci kdy nemuzu zmenit napeti ktore ma nejvetsi vliv na stratove teplo ktere procak vytvari. Co sem zkousel tak rozdil mezi 1000 mhz a 2200 mhz co se tyce stratoveho tepla je prakticky nulovy.
    Dell Inspiron 1520

  3. #53
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    39
    Příspěvky
    8 225
    Vliv
    300

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    Neexistuje zadnej zpusob ako menit napeti na procaku on the fly. CpuMsr je sice skvelej program ktory se da vyuzit na laptopoch ale
    na desktopoch moc velke vyuziti nema. K cemu mi je ze muzu znizit
    frekvenci kdy nemuzu zmenit napeti ktore ma nejvetsi vliv na stratove teplo ktere procak vytvari. Co sem zkousel tak rozdil mezi 1000 mhz a 2200 mhz co se tyce stratoveho tepla je prakticky nulovy.
    Ale nevsiml sis toho, ze tam jdou nastavit detailne parametry softwaroveho chlazeni, ktere prikon procesoru VYRAZNE snizi. Dokonce jsem to meril, ale hodnoty ma Eagle. Myslim ze to psal do sveho clanku na SHW.
    Jinak co se tyce spotreby viz jedny z poslednich FAQ (druha stranka).
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 840 G5 ◦ i7 8550U 1.8/4.0 GHz ◦ 32 GB DDR3 ◦ 512 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win10 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 4 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ UniFi AP AC LR ◦ OKI MB461
    ◦ Canon PiXMA MG5350

  4. #54
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    Neexistuje zadnej zpusob ako menit napeti na procaku on the fly. CpuMsr je sice skvelej program ktory se da vyuzit na laptopoch ale
    na desktopoch moc velke vyuziti nema. K cemu mi je ze muzu znizit
    frekvenci kdy nemuzu zmenit napeti ktore ma nejvetsi vliv na stratove teplo ktere procak vytvari. Co sem zkousel tak rozdil mezi 1000 mhz a 2200 mhz co se tyce stratoveho tepla je prakticky nulovy.
    Ta teplota bude asi tim, ze mas chladic s TC
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  5. #55

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    Neexistuje zadnej zpusob ako menit napeti na procaku on the fly. CpuMsr je sice skvelej program ktory se da vyuzit na laptopoch ale
    na desktopoch moc velke vyuziti nema. K cemu mi je ze muzu znizit
    frekvenci kdy nemuzu zmenit napeti ktore ma nejvetsi vliv na stratove teplo ktere procak vytvari. Co sem zkousel tak rozdil mezi 1000 mhz a 2200 mhz co se tyce stratoveho tepla je prakticky nulovy.
    Je pravda, že při použití Stop Grant režimu je vcelku fuk, jaká je nominální frekvence procesoru. Při děliteli 256 je rozdíl mezi 1000 a 2000 MHz nominální frekvence ve Stop Grant režimu frekvence 3.90625 vs. 7.8125 MHz. Při děliteli 8 to už je znatelnějších 125 vs. 250 MHz.

    Ale... na spoustě základních desek není možné Stop Grant režim povolit kvůli praskání zvukovek, zamrzání počítače a jiným podobným anomáliím. Na takových počítačích má změna frekvence obrovský vliv. Deekay takhle snížil teplotu o 12 stupňů. A druhý faktor je plné zatížení produkované některými aplikacemi. Například antivirus u mě za normálních okolností vyžene teplotu na víc než 50 stupňů a to už je větrák chladiče CPU hodně slyšitelný (otáčky nad 1800/m). Když snížím frekvenci na 1000 MHz, je teplota procesoru při spuštěném antiviru asi 42 stupňů a to je chladič pěkně potichu (Copper Silent 2 TC). Že to bude déle trvat? To mi opravdu nevadí, antiviru dám nízkou prioritu a jinak pracuju dál (a počítač je potichu).

    BurnK7: 1000 MHz - 47 stupňů, 2000 MHz - 58 stupňů
    Přepnutí je otázkou jednoho kliknutí na plochu.

  6. #56
    Member
    Založen
    31.12.2003
    Bydliště
    Praha 4, Michle
    Příspěvky
    201
    Vliv
    216

    Standardní ...

    Předpokládám že na starejch duronech to asi nepude co a zvláště když to nepodporuje ani deska
    Díky bože za křemík

  7. #57

    Standardní Re: ...

    Citace Původně odeslal Scorp
    Předpokládám že na starejch duronech to asi nepude co a zvláště když to nepodporuje ani deska
    Půjde to na Morganech a novějších. Na Spitfirech a Thunderbirdech ne. KT133 / KT133A opravdu PowerNow! nepodporuje.

  8. #58
    Member
    Založen
    31.12.2003
    Bydliště
    Praha 4, Michle
    Příspěvky
    201
    Vliv
    216

    Standardní ...

    hmm a KT133B - myslim že to mam, pokud to existuje
    Díky bože za křemík

  9. #59
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    Tak nic v zlom ale o KT133B som naozaj nepocul .
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  10. #60
    Senior Member Avatar uživatele DJSmart
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Blansko
    Věk
    45
    Příspěvky
    543
    Vliv
    234

    Standardní

    2 Eagle:

    Kolega ma Notebook SONY FXA32 - DURON 900 - Morgan..
    A ma tam KT133A - Ked je komp v klude ide na 500 MHZ a ked dam PRIME tak ide na 900 MHZ...Takze by mal podporovat POWER NOW....
    DESKTOP - AMD Athlon 64 3000+ S939 (Kupim) • ABIT KN8 Ultra • MSI RX800 / 128MB - 392/700 @ 425/850 • 2 x ADATA 512MB/500MHZ • 2 x SAMSUNG SP2504C 250GB/7200RPM/8MB SATA2 • DVDRW LG4167B • 19" PHILIPS 109P10 - 1280x1024 / 100Hz • 3DMARKS - 2001SE - 20500 b • 2003 - 9900 b • 2005 - 4300 b • 2006 - 1150 b • AQUAMARK - 60000 b

    DESKTOP 2 - AMD Sempron 2800+ @ 2400 MHZ - 8 x 300 / 1.400V • Asrock K8NFG4-SATA2 - Bios 1.6 Mod • GeForce 6100 - On Board • KINGMAX 512MB/400MHZ • WD1200JS 120GB/7200RPM/8MB SATA2 • DVDROM TOSHIBA 16/40 • 17" HANSOL - 1152x864 / 100Hz • 3DMARKS - 2001SE - 3800 b • 2003 - XXXX b • 2005 - XXXX b • 2006 - XXXX b • AQUAMARK - XXXXX b

    POCKET PC - FUJITSU SIEMENS N520 • 312@524MHZ • ADATA MMC TURBO PLUS - 4GB • GPS - SIRF STAR III

  11. #61

    Standardní

    Citace Původně odeslal DJSmart
    2 Eagle:

    Kolega ma Notebook SONY FXA32 - DURON 900 - Morgan..
    A ma tam KT133A - Ked je komp v klude ide na 500 MHZ a ked dam PRIME tak ide na 900 MHZ...Takze by mal podporovat POWER NOW....
    No je teda pravda, že to nikdo nezkoušel, ale... KT133A je přímo odvozený od KT133, což je čipset uvedený rok před prvním mobilním Athlonem. A v dokumentaci tohoto čipsetu není o FID_Change ani písmeno. Určitě nemá čipset KT266 ?

  12. #62
    Senior Member Avatar uživatele DJSmart
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Blansko
    Věk
    45
    Příspěvky
    543
    Vliv
    234

    Standardní

    http://myplc.com/sony/vaio_compare.htm

    Je to FXA32...
    O chipsete je pisane nizsie.....
    DESKTOP - AMD Athlon 64 3000+ S939 (Kupim) • ABIT KN8 Ultra • MSI RX800 / 128MB - 392/700 @ 425/850 • 2 x ADATA 512MB/500MHZ • 2 x SAMSUNG SP2504C 250GB/7200RPM/8MB SATA2 • DVDRW LG4167B • 19" PHILIPS 109P10 - 1280x1024 / 100Hz • 3DMARKS - 2001SE - 20500 b • 2003 - 9900 b • 2005 - 4300 b • 2006 - 1150 b • AQUAMARK - 60000 b

    DESKTOP 2 - AMD Sempron 2800+ @ 2400 MHZ - 8 x 300 / 1.400V • Asrock K8NFG4-SATA2 - Bios 1.6 Mod • GeForce 6100 - On Board • KINGMAX 512MB/400MHZ • WD1200JS 120GB/7200RPM/8MB SATA2 • DVDROM TOSHIBA 16/40 • 17" HANSOL - 1152x864 / 100Hz • 3DMARKS - 2001SE - 3800 b • 2003 - XXXX b • 2005 - XXXX b • 2006 - XXXX b • AQUAMARK - XXXXX b

    POCKET PC - FUJITSU SIEMENS N520 • 312@524MHZ • ADATA MMC TURBO PLUS - 4GB • GPS - SIRF STAR III

  13. #63

    Standardní

    Caute. Dnes som ten L5 spojil, podporu mam povolenu - t.j. ze je to spojene dobre. Ale ako nahle zmenim nasobic tak to vytuhne - pri ktorom kolvek nasobici podotykam. Moze to byt tym ze mam NF2, resp. tym ze na doske mam povodny BIOS /(je najlepsi na OC)/
    EPOX 8RDA, BARTON 2500+@3300+(220*10) 1,74V real, 256+256 MB DDR 400, MSI FX5900 SP - 440/770, Samsung SP0812N, SB Live 5,1 ,Chieftec Silver

  14. #64

    Standardní

    No pokud ja to dobre pochopil z toho clanku tak na zmenu nasobice musis mit spojenej ten mustek a taky to musi podporovat cipova sada (resp. nastavit chipovou sadu) a o nf2 jsem nikde nect ze by to podporovala, osvedceny jsou VIA a SIS

  15. #65

    Standardní

    teraz som akurat flashol novy bios a furt to tuhne. Co sa tyka podopory cipsetu tak ten by to mohol podporovat. Uz som cital ze to ide aj na nF2. Ale asi je treba nieco este niekde nastavit. Nevie niekto helfnut??
    EPOX 8RDA, BARTON 2500+@3300+(220*10) 1,74V real, 256+256 MB DDR 400, MSI FX5900 SP - 440/770, Samsung SP0812N, SB Live 5,1 ,Chieftec Silver

  16. #66

    Standardní

    Citace Původně odeslal Jecky
    teraz som akurat flashol novy bios a furt to tuhne. Co sa tyka podopory cipsetu tak ten by to mohol podporovat. Uz som cital ze to ide aj na nF2. Ale asi je treba nieco este niekde nastavit. Nevie niekto helfnut??

    http://www.ocforums.com/showthread.p...0&pagenumber=9
    For all you nForce2 users, you need to identify the bit that controls FID command detect

    cim si spajal mostiky?
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

  17. #67

    Standardní

    mostiky som spajal klasickou tuzkou. bolo treba trocha poskrabat plozky a uz to islo. hlasi sa mi K7 Processor. No diki za odkaz ale az tak dobre po anglicky neviem, takze to bude chcet trocha viac casu dokim to "rozlustim"
    EPOX 8RDA, BARTON 2500+@3300+(220*10) 1,74V real, 256+256 MB DDR 400, MSI FX5900 SP - 440/770, Samsung SP0812N, SB Live 5,1 ,Chieftec Silver

  18. #68
    Member
    Založen
    31.12.2003
    Bydliště
    Praha 4, Michle
    Příspěvky
    201
    Vliv
    216

    Standardní ..

    Má deska, ale asi to to KT133B neni http://support.octek.com.au/Products.../spec_0091.htm
    Díky bože za křemík

  19. #69

    Standardní

    Citace Původně odeslal Jecky
    No diki za odkaz ale az tak dobre po anglicky neviem, takze to bude chcet trocha viac casu dokim to "rozlustim"
    vlasten to pise Eagle hned vedla:
    Zatím to na nForce 2 nejede. Lidi se bojí přenastavovat čipset WPCREDITem a nVidia zatím neodpověděla na můj email.
    aj ja cakam,lebo sa bojim pripadne znefunkcnit dosku-priekopnici to maju najtazsie...
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

  20. #70
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    For all you nForce2 users, you need to identify the bit that controls FID command detect

    CIze co to znamena: znamena to ze: Pre vsetkych uzívatelov dosiek s nForce2 čipsetom - musíte identifikovat/zistit bit ktorý kontroluje FID command detect.

    Znamena to, že vo Wpcredite nevieme ktory bit je práve na kontrolu daného FID command detect - ak sa to zistí (asi toto Eagle mailoval) tak je mozne ze bude zmena fungovat aj na cipsetoch nforce2

    Zaroven davam tento thread ako dolezity....dufam ze nebude nikto proti. Ak ano mame ICQ a SZ.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  21. #71

    Standardní

    skusal uz niekto zmenu na athlon xp mobile pri palomine??
    mne to nexce a nexce ist, prvy mostik som spojil tuzkou (pentelkou) bez problemov, HWiNFO32 my hlasi podporu multiprocessingu, ale 2. mostik som uz spajal 4 krat a nic... bios mi detektuje normalne amd 1600+ xp

  22. #72

    Standardní

    Citace Původně odeslal Orcus
    skusal uz niekto zmenu na athlon xp mobile pri palomine??
    mne to nexce a nexce ist, prvy mostik som spojil tuzkou (pentelkou) bez problemov, HWiNFO32 my hlasi podporu multiprocessingu, ale 2. mostik som uz spajal 4 krat a nic... bios mi detektuje normalne amd 1600+ xp
    Jde to, ale můstky L5 jsou na Palomino (a Morgan) trochu jinak. Mrkni na moje stránky, tam je fotka, který můstek to je.

  23. #73

    Standardní

    Hello Hello
    Kupil som Thoroughbreda B0 2200+ ale je vyrobeny v 0342 znamena to ze je na nom super lock ?
    Pojde to Eaglovym postupom odomknut?
    (MSI K7T266 Pro2 A)

  24. #74

    Standardní

    Citace Původně odeslal Taung
    Hello Hello
    Kupil som Thoroughbreda B0 2200+ ale je vyrobeny v 0342 znamena to ze je na nom super lock ?
    Pojde to Eaglovym postupom odomknut?
    (MSI K7T266 Pro2 A)
    Zkus změnit násobič. S největší pravděpodobností to nepůjde (tj. budeš mít super lock).

  25. #75

    Standardní

    No bude to zamknuteee sakra.Vobec nereaguje na zmenu nasobica.Nemohla by sa tu rozbehnut nejaka diskusia o tych novych zamknutych T-Bredoch ?
    Ako ho odomknut bez mechnickeho zasahu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •