Stránka 2 z 12 PrvníPrvní 123456 ... PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

  1. #26
    Member Avatar uživatele andux
    Založen
    24.10.2002
    Bydliště
    TR(SR)/Momentalne Valencia ESP
    Příspěvky
    249
    Vliv
    231

    Standardní

    Neprisli ste este nikto na to, ako sa daju rozpojit cez piny na procesore - mam radsej drotikovanie
    "Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
    Nelson Mandela, 2005

  2. #27
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    39
    Příspěvky
    8 225
    Vliv
    300

    Standardní

    Citace Původně odeslal andux
    Neprisli ste este nikto na to, ako sa daju rozpojit cez piny na procesore - mam radsej drotikovanie
    Bohuzel, to nejde, protoze L6 jsou pripojeny kamsi dovnitr do procesoru a vubec na piny nejsou vyvedeny.
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 840 G5 ◦ i7 8550U 1.8/4.0 GHz ◦ 32 GB DDR3 ◦ 512 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win10 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 4 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ UniFi AP AC LR ◦ OKI MB461
    ◦ Canon PiXMA MG5350

  3. #28

    Standardní

    Tak som to skusal na mojej doske a vsetko slape jak ma akurat mi nejde menit voltaz co je dost naprt. Je nutne rozpojit vsetky L6 aby fungovala zmena voltaze alebo mam proste smolu z doskou. Inac zaujimave bolo ze ked som voltaz cez cpumsr zmenil tak sandra, aida a co sa mi zda aj cpu-z zmenu vykazovali ale usdm od epoxu nie. Teplota sa pri zmenach voltaze nemenila takze by som to usdm bral za vierohodne.
    Dell Inspiron 1520

  4. #29

    Standardní

    Parada . Nedas sa nahovorit na od-lock-kovanie novych Bartonov?
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

  5. #30

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    Tak som to skusal na mojej doske a vsetko slape jak ma akurat mi nejde menit voltaz co je dost naprt. Je nutne rozpojit vsetky L6 aby fungovala zmena voltaze alebo mam proste smolu z doskou. Inac zaujimave bolo ze ked som voltaz cez cpumsr zmenil tak sandra, aida a co sa mi zda aj cpu-z zmenu vykazovali ale usdm od epoxu nie. Teplota sa pri zmenach voltaze nemenila takze by som to usdm bral za vierohodne.
    Deska neumí změnit napětí. Ono totiž softwarově nastavené napětí (L8) je vyvedeno na jiné piny než klasické napětí (L11) - když deska nemá obvody připojené k těmhle pinům, na změnu nereaguje. A Sandra, Aida atd. vychází z nastavení MSR procesoru, ne z aktuálních hodnot. Procesor sice při přepnutí změní hodnoty na pěti pinech, ale když ty nejsou na desce připojené, změna se nekoná.

    Změnou L6 se upravuje maximální násobič - rozpojí-li se všechno, je maximální násobič 24x.

  6. #31
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Tak jsem to uspesne precmaral tuzkou, ale mel jsem tam nadratovanej nasobic 13x a ted to vic nez 11 neda Ani pri startu sice program pise startup 13x, ale stejne to jede na 11x Nevim cim to muze byt on to prakticky rozezna i bios, jako Athlon XP 2500+ takze widle uz to tak asi berou

    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  7. #32

    Standardní

    Citace Původně odeslal Mirectec
    Tak jsem to uspesne precmaral tuzkou, ale mel jsem tam nadratovanej nasobic 13x a ted to vic nez 11 neda Ani pri startu sice program pise startup 13x, ale stejne to jede na 11x Nevim cim to muze byt on to prakticky rozezna i bios, jako Athlon XP 2500+ takze widle uz to tak asi berou
    Maximální násobič je určen na L6 - když je všechny rozpojíš, budeš mít max. 24x. Jakmile to takhle uděláš, už nebudeš muset drátovat - ono je to docela rizikové, drátováním se vlastně zkratují piny (softwarová změna naopak není riziková vůbec). Jestli hodláš můstky rozpojit, zásadně to udělej mechanicky a ne elektricky!

  8. #33
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Citace Původně odeslal Eagle
    Citace Původně odeslal Mirectec
    Tak jsem to uspesne precmaral tuzkou, ale mel jsem tam nadratovanej nasobic 13x a ted to vic nez 11 neda Ani pri startu sice program pise startup 13x, ale stejne to jede na 11x Nevim cim to muze byt on to prakticky rozezna i bios, jako Athlon XP 2500+ takze widle uz to tak asi berou
    Maximální násobič je určen na L6 - když je všechny rozpojíš, budeš mít max. 24x. Jakmile to takhle uděláš, už nebudeš muset drátovat - ono je to docela rizikové, drátováním se vlastně zkratují piny (softwarová změna naopak není riziková vůbec). Jestli hodláš můstky rozpojit, zásadně to udělej mechanicky a ne elektricky!
    Ja vim, ale na irc jsi mi rikal, ze to pobezi na 13x a pak kdyz dam treba 11x, tak uz to pak zpet nepujde.. Na L6 se chystam Pak ty draty vyhazu
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  9. #34

    Standardní

    Citace Původně odeslal Mirectec
    Ja vim, ale na irc jsi mi rikal, ze to pobezi na 13x a pak kdyz dam treba 11x, tak uz to pak zpet nepujde.. Na L6 se chystam Pak ty draty vyhazu
    Mělo by to být tak, že když v BIOSu (nebo dráty) nastavíš 13x, do Windows dojedeš na 13x a dokud neprovedeš první změnu v CPUMSR, budeš mít 13x. Jakmile provedeš první změnu, už to půjde jen maximálně 11x. Aspoň tak to bylo u mě.

  10. #35
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Citace Původně odeslal Eagle
    Citace Původně odeslal Mirectec
    Ja vim, ale na irc jsi mi rikal, ze to pobezi na 13x a pak kdyz dam treba 11x, tak uz to pak zpet nepujde.. Na L6 se chystam Pak ty draty vyhazu
    Mělo by to být tak, že když v BIOSu (nebo dráty) nastavíš 13x, do Windows dojedeš na 13x a dokud neprovedeš první změnu v CPUMSR, budeš mít 13x. Jakmile provedeš první změnu, už to půjde jen maximálně 11x. Aspoň tak to bylo u mě.
    No jo, ale me se 11 nastavi uz v BIOSu Coz nechapu proc?
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  11. #36

    Standardní

    Citace Původně odeslal Mirectec
    No jo, ale me se 11 nastavi uz v BIOSu Coz nechapu proc?
    Zajímavé. Asi je tvůj BIOS z části založen na kódu notebooků a provede přechod na maximální násobič ihned po startu. To radši L6 nerozpojuj, aby ti pak nenastavoval 24x hned od začátku. Chce to trochu otestovat, proč se tak BIOS chová a zda se nedá těmhle změnám nějak zabránit.

    Mimochodem, změna napětí ti funguje nebo ne?

  12. #37
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Citace Původně odeslal Eagle
    Citace Původně odeslal Mirectec
    No jo, ale me se 11 nastavi uz v BIOSu Coz nechapu proc?
    Zajímavé. Asi je tvůj BIOS z části založen na kódu notebooků a provede přechod na maximální násobič ihned po startu. To radši L6 nerozpojuj, aby ti pak nenastavoval 24x hned od začátku. Chce to trochu otestovat, proč se tak BIOS chová a zda se nedá těmhle změnám nějak zabránit.

    Mimochodem, změna napětí ti funguje nebo ne?
    Ne nefunguje, vzdycky se tam ukaze changing Voltage a nic Tak rikas radsi ty L6 nerozpojovat? A jakou metodou jsi to mel zadratovany? Ja to mam tou od igora. Ikdyz kdybych to rozpojil, tak bych urcite mohl jet na 24*100, protoze me na 2400MHz jede.. Ale co pak ze.. Zajimavy.. Asi oddelam ty draty a nastavim v biosu 12,5, jak se to zachova, protoze se me to nejak nezda

    EDIT: Dival jsem se na ten WPCredit, ale u D5 tam nemam bit na 2, ale na 0
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  13. #38

    Standardní

    Právě byla potvrzena bezproblémová funkce změny násobiče za chodu na čipsetu SiS748.

    EDIT: A na SiS730 taky.

  14. #39
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    Hmm som skusal zamalovat L5 a nejde mi to (zle urobene)....takze sa na to dam znova
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  15. #40

    Standardní

    Zkusil sem to na mé K7S5a a applebredu (Athlon i DUron) , multiplier je také od začátku 11, nejde měnit i když CPUMSR píše že změnu podporuje.

  16. #41

    Standardní

    Zkusil sem to na mé K7S5a a applebredu (Athlon i Duron) , multiplier je také od začátku 11, nejde měnit i když CPUMSR píše že změnu podporuje.

  17. #42

    Standardní

    No ja jsem cetl , ze na chipsetech SIS 735, 745 funguje zmena nasobice za letu a oba chipsety jsou defaultne nastaveny na zmenu nasobice. Tzn. nemusi se prenastavovat chipset, staci spojit ten mustek a jede to. Ale podle toho co pises to bude chtit chipset nastavit. Cetl jsem to na tomto foru....
    http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/u...5;t=003859;p=1

  18. #43

    Standardní

    V tom treadu (co sem btw založil a sleduju ho ) sou uživatelé kterým to funguje ( jenom jeden uvedl jaký má procesor- thorton), nic není třeba nastavovat.

  19. #44

    Standardní

    Tak průběžně sleduju diskuzní fóra, updatuju svojí webovou stránku a... vypadá to, že změna násobiče by mohla fungovat i za superlocked procesorech - tj. zamčených procesorech s datem výroby od 39. týdne 2003.

  20. #45

    Standardní

    A taky to vypadá, že CPUMSR nechodí správně ve win98.

  21. #46

    Standardní

    přesně tak ve win2000 mi funguje, tak to pls napravte

  22. #47
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    Stale som sa nedostal k opatovnemu prerobeniu CPU uz je to fakt hamba ale posnazim sa do konca tyzdna aj keby neviem co.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  23. #48

    Standardní

    Citace Původně odeslal GABO
    Stale som sa nedostal k opatovnemu prerobeniu CPU uz je to fakt hamba ale posnazim sa do konca tyzdna aj keby neviem co.
    to nevadi GABO, hlavne uz pls testni ty ovladace k ZS co ti poslal EllE
    nekamaradim s vama

  24. #49
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    OK CPU je unlocked na treti pokus a zmena funguje bez problemov...vratane 4x nasobica.

    K tym ovladacom...skusal som len cisto mixer + THX panel..ale nejde to nezisti kartu nejde...takze najprv cisto ovladace musim nahodit.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  25. #50

    Standardní

    Admin-Mozno by bolo dobre dat tento th medzi dolezite.
    edit: a davat sem vsetko,co s tym suvisi
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •