Zdravim vsechny! Uz delsi dobu si vybiram novy monitor, prechazim z 17" CRT (AOC ) a cim vice o lcd ctu, tim je to horsi. Hned ze zacatku jsem byl rozhodnuty pro wide lcd, ale ted uz opravdu nevim. Porad resim to, ze opticky kdyz vedle sebe vidim 20" wide a 20" non-wide,tak si nemuzu pomoct, ale wide mi prijde maly!! Nevite treba o nejake foto kde je vedle sebe 17" non-wide a 20" wide? jen pro porovnani. Chapu, ze filmy jsou na wide super, vsichni to rikaji. S hrama nemam zkusenost, treba strategie, prijde mi, ze lcd wide je dost nizky (neco jineho je 22" 24", ja chci ale 20" a tak fakt nevim). Prosium poradte mi nejakou vasi zkusenost z prechodu z non-wide na wide, jak to vnimate, co hry, nebo jestli mate 4:3 20" a jste spokojeni. Chi totiž videt rozdil kdyz si koupim 20" a u wide lcd mi prijde, že oproti me 17" bude stejne vysoka obrazovka,jen sirsi - ted me neukamenujte. Na netu je dost diskuzi,ale ja uz vazne nevim. prosim, napiste jak to vidite vy a co byste mi poradili, chci uz kvalitni lcd, kdovi kdy budu kupovat dalsi (AOC 17" mam uz tak 7 let! tak nechci udelat chybu)
Mí favoriti: 20" wide - NEC 20WGX2 Pro,Philips 200WP7ES (u philipsu nevim, jak s odezvou u her-tam mam starch, je asi o 2tis levnejsi nez NEC a ma lepsi ergonom vlastnosti, ale u NECu me lakaji barvy a i ta leskla obrazovka, zase nema pivot a moc poloh nastaveni, ale to mi je asi jedno s CRT jsem nikdy nehybal)
20" 4:3 - Philips 200P7ES, ViewSonic VP2030b (tady si moc jisty nejsem ale asi se priklanim k viewsonicu, kdyz tak poradte
Pokud vas napadnou jine tipy, budu rad, ale hlavne uz bych chtel mit jasno zda wide ci ne . Kvuli tomu nevim co si koupit!
Jinak monitor mam hlavne na hry, filmy, net, obcas prace s fotkama (jestli to tak muzu nazvat ) a proste jen na zabavu.
Diky a budu moc rad za vase rady! Ahoj, Mirek.