Cus all.
Dva problémy!
1
kamoš měl HDD (WD caviar 160Gb model WD1600JB-22GVCO) rozdělený na dva oddíly a po jejich sloučení (v čem to dělal nevím) HDD nelze naformátovat. V biosu se hlásí normálně i normálně "jede" Win XP ho najdou taky ale jen ve správci.
Když jsem ho hodil do programu Partition magic 8 tak je označený žlutě s tím že má neznámý typ formátu.
"Odstranit partiton nejde z důvodů jejich velkého počtu" volně přeloženo.
HDD má jeden sektor 160Gb v neznámém formátu - veškeré nastavení nebo práce v programu jsou šedé - tj nepřístupné
Co s tím??
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc cccccccccccc
2 problém s jiným hdd
160Gb HDD Samsung SP1634N rev. A
Nešla jedna složka - fotky po kliknutí na ní zatuhl PC Kamoš ho dal "opravit" známénu ten že to prý nejde. (myšleno zachránit data)
najednou nejde vůbec! Bios ho najde v pořádku Win XP ve správci také, ale v když jsem na něj klikl v totalcommandru 7 tak měl jen 31Gb s tím, že ho nejdřím musím naformátovat! Ale jen těch 31Gb!!!
VPartition magic 8 jsem zjistil, že má tři sektory a to jeden malý 8Mb unable format (klasika) a pak dva sektory každý po 156Gb!!! S toho jeden primary a druhý unable!! - tj blbost! Dal jsem odstranit vše a udělal jen jeden 156Gb sektor ale ten při formátu v 95% nahlásí error z důvodů špatné fat tabulky! Fat tabulka ale nejde odstranit a vytvořit nová z neznámého důvodu??
Sem se naštval a restartl PC pak už se HDD tvářil jen jako 31Gb Ať jsem dělal co chtěl! (bios i správce ale furt dobře detekují 160Gb!) HDD normálně funguje je zformátovaný jen na těch 31Gb
Co a jak s tím? Děkuji za pomoc a nezlob te se za ten "elaborát" co jsem vyplodil ale jednodušeji to popsat nedovedu.
Omlouvám se za chybné vložení tématu až teď jsem si to uvědomil