Výsledky hlasování: Má se tento thread locknout a založit nový s poznatky, které zde byly řečeny

Hlasující
1155. Nemůžete hlasovat
  • Ano

0 0%
  • Ne

0 0%
  • 1 155 100,00%
Stránka 8 z 15 PrvníPrvní ... 456789101112 ... PosledníPoslední
Výsledky 176 až 200 z 359

Téma: Genius SW-5.1 HT a jejich uprava

Member
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal Adio
    hmm,a vůbec někdo nevíte kde bych se to mohl dozvědět kolik max. dB je dovoleno v paneláku?
    na to se yvser bud ses kreten a budes rusit lidi , byt to bude v norme, nebo se smiris s tim ze bydlis v kralikarne a budes se podle toho chovat. Az sio nekdo poridi neco lepsiho nez mas ty tak budes cumet a pro zmenu psat stiznosti ty...
    AMD Barton 2500+(1,4V)@210*10,5(1,65V), ABIT AN7, A-Data DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se>9800Pro 128 MB, Hercules DIGIFIRE7.1,HDD HITACHI 180GXP-120GB 8MB, CD-RW SONY 40x, DVD TOSHIBA 52x, 3R System Air Black, Q-TEC 450W, UPS:APC CyberFort 500VA, SMC Barricade 7004VBR V2, 4x 10/100 Switch, Genius SW-5.1 HT, OS: WIN XP Prof EN SP1

Standardní

Citace Původně odeslal simhap
    hmm,a vůbec někdo nevíte kde bych se to mohl dozvědět kolik max. dB je dovoleno v paneláku?
    Kup si sluchátka , u nás jsou zákony dost nekompromisní:

zák. 502/2000 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací:

Nejvyšší přípustná ekvivalentní hladina akustického tlaku
    A uvnitř staveb pro bydlení a občanského vybavení se stanoví pro
    hluky pronikající zvenčí součtem základní hladiny akustického
    tlaku LAeq,T = 40 dB a korekcí přihlížejících k využití prostorů
    a denní době podle přílohy č. 5 k tomuto nařízení. Obsahuje-li
    hluk výrazné tónové složky nebo má-li výrazný informační
    charakter, jako například řeč nebo hudba, přičítá se další korekce
    - 5 dB.

+ korekce o dalsich -10 dB mezi 22:00-6:00 tj. melo by to byt max. 25 dB (coz si myslim ze je v kazdem vetsim meste bez nejakych dodatecnych uprav je nerealizovatelne).
    takze je to 40dB mimo nocni klid?

Standardní

takze je to 40dB mimo nocni klid?
    Pokud je to hudba tak 35 dB.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    Citace Původně odeslal DaRk_DarGon
    Fajn, dnes vecer se zkusím na to podívat
    no kdyz sme u toho nemohl bys mi taky se podivat navrhnout nejakou bedynku na reprak ARN226-05/4 prumer 226mm ) s basreflexem )
    Nemohl, protože tenhle reprák se na basreflex vůbec nehodí... S ním jde udělat ozvučnice typu closed nebo bandpass. Když už chceš basreflex, tak možná ještě isobaric... Ale samotnej basreflex ani omylem.

2Adio: Ještě vydrž, nějak nestíhám
    Tohle's mi neřek.
    http://diy.arteee.net/viewforum.php?f=15

BTW pokud se příjde na něco, co tady řešíte s těma Geniusama, tak se na celou tu stavbu vykašlu a půjdu do nich. Já totiž hodně poslouchám hudbu, proto jsem myslel, že mi to homemadecinema splní oba požadavky. Ale vzhledem k ceně Geniusu...
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal DaRk_DarGon
    Fajn, dnes vecer se zkusím na to podívat
    no kdyz sme u toho nemohl bys mi taky se podivat navrhnout nejakou bedynku na reprak ARN226-05/4 prumer 226mm ) s basreflexem )
    Nemohl, protože tenhle reprák se na basreflex vůbec nehodí... S ním jde udělat ozvučnice typu closed nebo bandpass. Když už chceš basreflex, tak možná ještě isobaric... Ale samotnej basreflex ani omylem.

2Adio: Ještě vydrž, nějak nestíhám
    taky uz sem se to docetl v par clancich ale nevim jak velkou tu bednu udelat atd :/
    notebook

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

2Millisx: No protože jsem se ještě k tomu nedostaly, samozřejmě, že to jde s 226kama udělat basreflex, ale vysledky nebudou tak uspokojivé. Uspokojivé jdou udělat, jenže ke svým parametrům se zvětšuje objem ozvučnice oproti repráku, který je vhodnější na basreflex... proto se říká, že na to není vhodnej. Každopádně 226 jdou hezky do bandpasu nebo closed, pak se dá ještě realizovat isobaric kvůli menším objemům.

2DaRk_DarGon: pokud se rozhodneš plo uzavřenou ozvučnici, tak můžeš orientačně vycházet z jejich ekvivalentní objemu, jinak si stáhni jakýkoliv program, který ti to řekne, je jich hodně > http://diy.arteee.net/viewtopic.php?t=76
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

2Millisx: No protože jsem se ještě k tomu nedostaly, samozřejmě, že to jde s 226kama udělat basreflex, ale vysledky nebudou tak uspokojivé. Uspokojivé jdou udělat, jenže ke svým parametrům se zvětšuje objem ozvučnice oproti repráku, který je vhodnější na basreflex... proto se říká, že na to není vhodnej. Každopádně 226 jdou hezky do bandpasu nebo closed, pak se dá ještě realizovat isobaric kvůli menším objemům.

2DaRk_DarGon: pokud se rozhodneš plo uzavřenou ozvučnici, tak můžeš orientačně vycházet z jejich ekvivalentní objemu, jinak si stáhni jakýkoliv program, který ti to řekne, je jich hodně > http://diy.arteee.net/viewtopic.php?t=76
    Co je to Qtc ? tento parametr sem nejak nemohl najit vsechny ostatni mam nebo nechces mi poradit se v tech programkach nejak neorientuju a anglina taky neni ma silna stranka
    notebook

Standardní

nevíte jestli je možný mít woofer bez bassreflexu,jen aby byla vidět membrána?když mam ozvučnici velkou 25l a dam tam měnič ARN 6618 hrálo by to dobře??a dejte mi prosím ňákou cz adresu na basreflex,nevim kde ho sehnat

Vliv
    293

Standardní

2DaRk_DarGon: Qtc je celkový jakostní činitel... zahrnuje jakost elektrickou a mechanickou... Obecně jakost je veličina, která vyjadřuje o kolik se daná věc odchyluje od ideálu. Q nikdy nemůže bejt >1 protože je to poměrná veličina. Bohužel v praxi se setkáváme, že existují veličiny, které se nazývají jakost, ale vyjadřují něco jiného.
    Takže pokud hledáš Qtc pro TVMka, tak hledeje něco jako Celkový činitel jakosti, to je Qtc.

2Adio: Samo, tomu se říká uzavřená ozvučnice. Vlastně většina měničů z řad TVM nejsou kvůli svým parametrům určena na nic jiného, až na světlé vyjímky.
    BA95 positive

Standardní

no tak teď sem ten ARN 6618 zapojil na ty geniuse a hraje to dost debilně když to dam nahlas,tu ozvučnici mam uzavřenou a chraptí to,nevíte co s timpomůže bassreflexa je taky zesilovac na woofer 8Ohmovy??

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

a mas tu ozvucnicu dobre zatesnenu? to moze sposobovat to chraplanie..
    ale ak chraple reprak tak potom neviem asi je slaby alebo skresluje zosilnovas. Nedavas potenciometer woofer na maximum?-moze to byt tym...
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Standardní

2DaRk_DarGon: Qtc je celkový jakostní činitel... zahrnuje jakost elektrickou a mechanickou... Obecně jakost je veličina, která vyjadřuje o kolik se daná věc odchyluje od ideálu. Q nikdy nemůže bejt >1 protože je to poměrná veličina. Bohužel v praxi se setkáváme, že existují veličiny, které se nazývají jakost, ale vyjadřují něco jiného.
    Takže pokud hledáš Qtc pro TVMka, tak hledeje něco jako Celkový činitel jakosti, to je Qtc.

2Adio: Samo, tomu se říká uzavřená ozvučnice. Vlastně většina měničů z řad TVM nejsou kvůli svým parametrům určena na nic jiného, až na světlé vyjímky.
    tak sem to vse zadaval ty parametry do programu AJ Sealed Designer a vyhodilo me to uplne nesmyslny veci jaky program me doporucis ?
    notebook

Vliv
    293

Standardní

2DaRk_DarGon: BassBox nebo ProBox2000 popřípadě WinISD.

2Adio: Doufám, že při tom přepojování jsi odpojil původní měnič. Jinak čím vyšší impedance, tak se zesilovač méně trápí, ale také vybudí menší výkon.
    BA95 positive

Standardní

2DaRk_DarGon: BassBox nebo ProBox2000 popřípadě WinISD.

2Adio: Doufám, že při tom přepojování jsi odpojil původní měnič. Jinak čím vyšší impedance, tak se zesilovač méně trápí, ale také vybudí menší výkon.
    ne ja sem nechal zapojeny oba reproduktory-original woofer a i ten ARN,takze kdyz odpojim ten genius tak to bude hrat normalne

Vliv
    293

Standardní

To netrvdím, ale vybudíš z něj dvojnásobný výkon... Takže to odpoj a místo něj zapoj ten svůj.
    BA95 positive

Standardní

dobře,rano to skusim pustit,ted uz preci jen nemohu.a kdyz to bude delat porad tak uz zbyde asi jen reklamace co?

Standardní otázka pre bananalama (prosím ťa a hoď to na pretaktovanie)

Mohol by si mi odfotit i cisla integracov, velmi by ma zaujimalo, ze preco pouzivaju 100W reprak, ked v specifikacii uvadzaju ze je to 45W SubWoofer. stymi kablami a trfom mate pravdu.
    Tie integrace by ma zaujimali preto, lebo vela vyrobcov pouziva pri zapojeniach obmedzenia, mozno treba supnut dnu poriadne trafisko , pomenit par obmedzeni (zvysit napatie - zmenit nejake suciastky pre vetsi prud a pomenit kabliky) mozno by sme frcali s tymto repraciskom i na vetsi vykom. Vsetko je mozne pri dnesnych vyrobcoch. Niekedy su to len obchodne triky a finty. tento predavaju za napriklad 4000 a jeho brata svykonom 100W za 6500 a pritom spravia zmeny za 100,-.
    Len je tu samozrejme otazka ci je bedna stavana (myslim objem) na vacsi tlakovy vykon a prietok vzduchu.... sa mozno este ozvem ...

Vliv
    293

Standardní

Jsou tam TDAčka... v tomhle dredu to je napsaný... a v tom je zásadní problém po elektrické stránce, právě ty TDAčka
    BA95 positive

Standardní

Ešte by ma zaujímala hrúbka káblov na výstupe a kamarát vraví že podľa výpočtov je zle dimenzovaný ten zosilňovač pre subač pretože absolútne nestačí na špičky. Takže asi tu bude ten pes zakopaný.

Vliv
    293

Standardní

jj, to už tu bylo taky řečeno... Chtěli se tu měnit trafa a přidávat filtrace... teď se momentálně odskušuje Aido zkouší zesilovač na jiném repro.

Já vím, je to 13 stránek....
    BA95 positive

Standardní

Ja som to preliezol dávnejšie, ale rád by som bol keby ste po odskúšaní kombinácií iné repro+zosík a iný zosík+staré repro napísaly aký bol výsledok. Bohužial ja sa tomu rozumiem len veľmi málo našťastie kamarát si už nejaké repráky pre vlastnú potrebu postavil takže mám aspoň odbornú pomoc. Aj preto by som chcel vedieť hrúbku tých káblov či sú dostatočné?

Vliv
    293

Standardní

Zdílím stejný názor... Sám jsem vyzíval, aby je někdo ke mě přitáhl a tam to zkusily... Jedinej Aido poslechl, ale na vlastní pěst a to se chválí...

Ohledně kabelů... je to seriový výrobek >> na všem se šetří a vše je sprasené.
    BA95 positive

Standardní

to je f prdeli odpojil sem ten original reprak a ten arn PORAD HRAJE DEBILNE je to snad tim ze je ten reprak 70Wa ten originalni 100W,to nasere,dal sem za nej 440 s postou a hraje to jeste hur nez puvodni woofer

Vliv
    293

Standardní

Výkonama to rozhodně bejt nemůže... Tak se mi zdá, že veškerý problém HTček je vyřešen... Naplnilo se mé původní proroctví, a to, že je špatný po elektrické stránce... ale stejně bych to rád vyzkoušel.
    BA95 positive

Junior Member
    Vliv
    263

Standardní

neviem, daco robis urcite zle.ARN-ka su dobre repraky....
    hovorym ze moze to byt tym ci neprebudzujes velmi zosilnovac.

Ale ma teraz napadlo ze co ked ten reprak tam v sube tiez skresluje ale to nepocut lebo je urobeny bandpassom...
    neviem treba vsetko poskusat sak tomu NLC to asi neskresluje sak on si tiez spravil dajaky sub...
    EPOX 8RDA+ 2.2;AthlonXP 2500+,Barton core@2354MHz(11x214);Vcore defaul(1,65V);TT SilentBoost;1xApacer 256MB 333MHz 3-4-4-11,Innovision Geforce 3 Ti200 175/400@265/544

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání