To TDA v geniusech je od 4ohm, takze pripojit ty 6ohmove neni problem.
Ano
Ne
To TDA v geniusech je od 4ohm, takze pripojit ty 6ohmove neni problem.
AMD Athlon TB 850 @ 950 - 1.75V, MSI K7T PRO2-A, 320MB PC133 CAS2 6ns, Seagate BARACUDA ATA IV 80+40GB, Axle GeForce 2 MX 240/210, CREATIVE 52X mx, Teac 40/12/48, AUDIGY + 5.1 systém, Morex 916H CoolerMaster EP5-6I11C NLC Co.
Diky moc!!!Původně odeslal NLC
Co myslíte jak to bude hrát?Mam bedny z AIWA NSX-V90 co měla Dolby prologic.Myslíte že mam vyměnit jen přední nebo celej komplet?Asi to chce vyzkoušet.Díky za trpělivost
![]()
ATX450W,CPU-AMD ATHLON 64bit (Winchester 3200@4000 ,MSI K8N platinium ,A DATA VIESTA 550 1024 MB,HD-IMB 120GB-7200rpm,VGA -NVIDIE 6800GT 265MB,DVDRW-NEC 3520,DVD-TOSHIBA ,19\"LCD BenQ 937s+
a co kdybych proste pripojil k tomu wooferu od geniusu jeste ten druhy woofer co bych si udelal,bylo by to lepsi![]()
2Adio: to uz by ten zesik asi neutah (nehlede na impedanci)
AMD Athlon TB 850 @ 950 - 1.75V, MSI K7T PRO2-A, 320MB PC133 CAS2 6ns, Seagate BARACUDA ATA IV 80+40GB, Axle GeForce 2 MX 240/210, CREATIVE 52X mx, Teac 40/12/48, AUDIGY + 5.1 systém, Morex 916H CoolerMaster EP5-6I11C NLC Co.
2Banalama...: No já má zesilovačů doma hafo, teď jeden zrovna dobastluju, je to čtyřkanál, z toho dva kanály mohou být přes crosover... výkonostně by taky měl stači... tak počkejte, pak někdo z prahy to ke mě přineste a uvidíme.
Btw. už jsem zprovoznil FTP, tak sem hopnu to co jsem sliboval.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Tak tady to je... Je to moje reakce na to, jak se tu někteří hádali, jak je strašně důležité, aby SUBbas zahrál nižší frekvence jak 30Hz. Tak zaprvé... Lidské ucho(no vlastně basy ucho neslyší ale ta kůstka za uchem je vnímá) běžně vnímá frekvence od 17Hz a potom málokterý zesilovač, vyjma FETů, tuhle frekvenci přenese bez výrazného THD.
Za druhé... to co ve filmech, hudbě a vůbec slyšíte a naskakuje vám u toho husí kůže není vlastně těch 20Hz, ale je to harmonicky zkreslený signál, ve kterém se nejvíc projevý až frekvence 100+Hz a ten tlak co cejtíte je nějakejch 20-50Hz, na kterém se ten signál nese.
Zde jsou dva zvukové samply. Jeden je čistý sínus 20Hz a druhý je harmonicky zkreslený signál (tedy v jednom čase se reprodukují dvě frekvence) a to 20Hz a 150Hz.
Pak je tu grafické znázornění, jak ty dva signály vypadají....
Takže závěr... Někdy takovéhle podúrovňové signály jsou spíš naškodu... Zvukaři by mohli povídat, když padá omítka a pod..., protože to co si myslíte, že je strašně hluboká bassa, tak to tak vlastně není.
http://arteee.net/henkel/Sample01.mp3
http://arteee.net/henkel/Sample02.wav
BA95 positive
no tak dnes sem si pripojil jeste k tomu dva bassovy repraky a hraje to f poho,ale nejsou nijak silny 4ohmovy A 10W,to vite kdyz todam vic jak na ctvrtu tak nestihajPůvodně odeslal NLC
![]()
No se div!!!! Když tam máš dva 4 ohmáky a ten zesilovač je max (defakto min) na 4Ohm... tak zvládne vybudit poloviční výkon, nehledě na to, že ti mlže krásně odejít... velký barabum... popřípadě jenom LUP.
Nepřekračujte zbytečně povolený výstupní impedance!
BA95 positive
A nemýliš sa? Nie je to skôr velké badabum?Původně odeslal Arteee
![]()
![]()
Inak ktorý z tých dvoch súborov je ten skreslený? Tá mp3-jka?
TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey
nebo me napadlo co kdybych zepredu nad bassreflexem vyriznul diru a zasadil tam menic tak aby byla ze predu vydet membrana a nechat tam ten bassreflex
takze kdyz pripojim jeste jeden bassovy repro 8ohm a 70W tak mi muze shoret zesik![]()
a co myslite,neni takhle nahodou debilni bassreflexovy natrubek??nema byt nahodou zaoblen na obou stranach a u SW je ze vnitr ostra hrana,nemuze to byt pricina chrchlaveho zvuku pri urcite bassove hloubce![]()
2Adio: 2.To není moc vážný... Když není zaoblený konec, tak akorát hrozí rozkmitání konce nátrubku a tím lehce mlžící zvuk, ale laik to nepozná, takže tím se netrap.
1. No pokud připojíš dva 8Ohm, a zesilovač má nejnižší povolenou impedanci >4Ohm, tak to zvládne, ale dokáže vybudit výkon, který má na 4Ohmový zátěži.
2bananalama: Ten sample02 ... a pak jsem použil Microsoft Sama a napovídal jsem tam ten komentář(já vím není mu rozumět). a pak to jsou defakto obě mp3... jenom ta jedna nevím proč si nechala příponu wav
BA95 positive
no skusim si tam připojit jeste jeden,ten po domacku vyrobený woofer,a nevíš prosimtě jaky průměr a delku bassreflexu kdyz mam bednu velkou 27l a reproduktor je TVM ARN6618Původně odeslal Arteee
Tohle mi na odvození basreflexu nestačí, potřeboval bych vědět vnitřní rozměry ozvučnice a průměr basreflexu
BA95 positive
no tak ty vnitřní rozměry jsou 21,4x21,4x56,4cm a průměr bassreflexu by mohl být třeba 8cm DIK
Fajn, dnes vecer se zkusím na to podívat
BA95 positive
no kdyz sme u toho nemohl bys mi taky se podivat navrhnout nejakou bedynku na reprak ARN226-05/4 prumer 226mmPůvodně odeslal Arteee
) s basreflexem
)
notebook
Chudak Arteee... Tak se trochu snazte lidi. Treba takovej BassBox Pro se zvladne naucit za par hodin kazdej ( ta trocha teorie a zakladni veliciny se probita ve fyzice na zakladni skole) a navrhnout bassreflex je s programkama co jsou na netu sranda.... tak s chuti do toho - alespon tomu pak budete rozumet.
tak nahod nejaky solidni cesky programekPůvodně odeslal NLC
)
notebook
http://amplion.wz.cz/programy.htm ... staci si jen vybrat.
nevíte někdo prosim vás jak velká hlučnost je povolena v panelovém domě mimo noční klid od 22:00 - 6:00 dnes mi přišla domu stížnost z bytového družstva že si nájemníci stěžují na mojí reprodukci hudby.ta nevíte kolik dB nesmim přesahnout?pak to možná budu respektovat![]()
No asi tolik, aby to nerusilo, ne. Tyhle bedny bych zrovna do panelaku nekupoval
.
Zvuk jak vínečko, bohužel když to vohulíš tak tak se klepe barak,![]()
hmm,a vůbec někdo nevíte kde bych se to mohl dozvědět kolik max. dB je dovoleno v paneláku?
Kup si sluchátkaPůvodně odeslal Adio
, u nás jsou zákony dost nekompromisní:
zák. 502/2000 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací:
Nejvyšší přípustná ekvivalentní hladina akustického tlaku
A uvnitř staveb pro bydlení a občanského vybavení se stanoví pro
hluky pronikající zvenčí součtem základní hladiny akustického
tlaku LAeq,T = 40 dB a korekcí přihlížejících k využití prostorů
a denní době podle přílohy č. 5 k tomuto nařízení. Obsahuje-li
hluk výrazné tónové složky nebo má-li výrazný informační
charakter, jako například řeč nebo hudba, přičítá se další korekce
- 5 dB.
+ korekce o dalsich -10 dB mezi 22:00-6:00 tj. melo by to byt max. 25 dB (coz si myslim ze je v kazdem vetsim meste bez nejakych dodatecnych uprav je nerealizovatelne).
Nemohl, protože tenhle reprák se na basreflex vůbec nehodí... S ním jde udělat ozvučnice typu closed nebo bandpass. Když už chceš basreflex, tak možná ještě isobaric... Ale samotnej basreflex ani omylem.Původně odeslal DaRk_DarGon
2Adio: Ještě vydrž, nějak nestíhám![]()
BA95 positive
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)