uff ...zavinac.
Co som cital a nanestastie nemal moznost skusat [newodny hw] tak mi jasne lepsi ako zavinac vycahdza konstrukcia s mikro-kanalmi.
ALEEE ..
najlepsie bude ked urobis 2 verzie a to:
1. "Low end [mid end]" - to bude preve ten zavinac, pretoze nepotrebuje az tak vysoky prietok a nieje az tak narocny na vyrobu.
2. "HI END" a ten bude prave s mikro-kanalmi. Potrebuje ozaj vysokoprietokove cerpadlo, cize nieje vhodny na pouzite s dalsimi chladicmi v serii.
Prikladom asi najlepsej konstrukcie wb vyrobeny konvencnou metodou je whitewater recenzovany okrem ineho na overclockers.com.
Mam doma home-made robeny water blok ..vsetko som robil sam vratane programovani cnc stroja ... no

nevedel som nic a teraz uz toho viem hodne.
Co som si zatial precital, chces veko ku medenej zakladni lepit. To by som urcite nerobil. [vlastna skusenost] Je lepsie po obvode s frezkou maleho priemeru vyfrezovat malu drazku a kupit O kruzok a dotiahnut na najelpsie 6 miestach skrutkami. Potom pripadne este pouzit silikon na utesnenie. To je urcite najlepsie riesenie a nic by som na nom nemenil.
Co tu bolo este hodne diskutovane je uchytenie vodnika k socketu. Kedze aj pri zavinaci a najskor aj pri modeli s mikro kanalmi [kedze ma 2 privodne a jeden odvodny vystup] nemozes tlacit priamo na stred cpu najlepsie je prichytit blok o diery v zakladnej doske. Pod srubky na druhej strane dosky das najprv gumenu a tak kovou podlozku cim vacsich rozmerov tak aby pritlacna sila posobila na co najvacsiu plochu.
K tym "lepenym" hadiciam len tolko. Uplne staci pouzit na stiahnute pre max. bezpecnost dost tesnu hadicu a k tomu este 2x kvalitne eskapasky

.
Nemam cas napisat viac ...dufam ze sa aspon nieco hodilo.