Napíšu k těmhle Tvým fotkám asi dost dlouhý komentář, ale doufám, že bude mít smysl.
S focením svateb mám nějaké zkušenosti (z obou stran) jako asi většina lidí tady. Tohle je disciplína, která je - má-li přinést pořádné výsledky - jedna z nejtěžších vůbec. Předpokládá minimálně výborně zvládnutou interakci a práci s lidmi, perfektní znalost kompozice a práce s technikou (především blesky a ostření), zcela ovládnutou vlastní techniku a pak především co nejlepší klasické fotografické skilly (přípravu, jasnou vizi, umění být ve správnou chvíli na správném místě, predikovat a trefit ten správný moment, atd.) a v neposlední řadě kreativitu.
Viděl jsem spoustu fotografů na svatbách a i spoustu jejich výsledků. Drtivá většina z nich patří do fotografického ranku "děvka" a jejich výstupy stojí za pendrek. Pokud nechcete dát řádově 50-100 tisíc korun (za což je slušná celá svatba) za 20 top-class fotek, s většinou "svatebních" fotografů spláčete nad výdělkem. Stojí to pár tisíc a většina fotek je na nic. (nakonec žádný pořádný fotograf není schopný a ochotný dodat své fotky během hodin)
Sám jsem jako 2.-3. fotograf fotil jednu jedinou svatbu. Vyhořel jsem a zklamal jsem předně sám sebe (dotyční byli - zvlášť zadarmo - dost spokojení a některé fotky byly opět lepší než od jejich najatého "profi" fotografa). Nikdy si netroufnu fotit jako primary svatbu, ať už z důvodů výše popsaného, nebo specifického vybavení, nebo toho, že prostě svatby nemusím. (posvatební večírky jsou úplně jiná písnička)
Pokud má amatér jasnou vizi, připraví si koncepci a zvládá práci s technikou, může rozhodně udělat lepší fotky než tyhle "děvky" a to často o řády. Viděl jsem to, ovšem ne často. Amatérova síla oproti tomu svatebnímu dělníkovi má být v kreativitě a taky v tom, že dotyčné obvykle velmi dobře zná.
btw: můj brácha fotil mojí svatbu starým analogovým Nikonem FM na kvalitní BW materiál a jeden další kamarád (mimo jiné člen 4a) fotil večerní posvatební veselice na digi. Obě sady jsou kvalitativně o řád lepší, než od najatého fotografa. Kdybych tam tyhle kluky neměl, byla manželka naštvaná ještě dnes ...
Co jsem tím chtěl říct - v kontextu toho, co se dá na svatbě udělat, jsou z mého pohledu ty fotky dost slabé. Nepochybuji o tom, že když na tom pořádně zamakáš v PS, budou minimálně 1., 2. a 5. dost slušné a splníš s přehledem to, co novomanželé čekají. Ale žádná z těch fotek mě ze židle nezvedne a není se čemu divit - je to fakt hrozně těžké fotit. Myslím, že technicky jsi to poměrně zvládnul, ale hlavní kámen úrazu bude asi v tom, cos sám napsal - prostě sis to moc nerozmyslel/nepřipravil a je to příliš uniformní (ale to mohl být i požadavek).
Napsal jsem tohle proto, abych Ti popravdě řekl, co vidím, ale opravdu jsem nechtěl, aby to vyznělo nepříjemně a doufám, že se tak nestalo, držím Ti s tímhle palce, imho je na tom ještě dost práce.
A jedna malá rada - NIKDY nedávejte svatebčanům neupravené fotky. Připravíte tím je i sebe o spousty nepříjemností.