Stránka 6 z 14 PrvníPrvní ... 2345678910 ... PosledníPoslední
Výsledky 126 až 150 z 350

Téma: Pocket

Standardní Re: Pocket

Napíšu k těmhle Tvým fotkám asi dost dlouhý komentář, ale doufám, že bude mít smysl.

S focením svateb mám nějaké zkušenosti (z obou stran) jako asi většina lidí tady. Tohle je disciplína, která je - má-li přinést pořádné výsledky - jedna z nejtěžších vůbec. Předpokládá minimálně výborně zvládnutou interakci a práci s lidmi, perfektní znalost kompozice a práce s technikou (především blesky a ostření), zcela ovládnutou vlastní techniku a pak především co nejlepší klasické fotografické skilly (přípravu, jasnou vizi, umění být ve správnou chvíli na správném místě, predikovat a trefit ten správný moment, atd.) a v neposlední řadě kreativitu.

Viděl jsem spoustu fotografů na svatbách a i spoustu jejich výsledků. Drtivá většina z nich patří do fotografického ranku "děvka" a jejich výstupy stojí za pendrek. Pokud nechcete dát řádově 50-100 tisíc korun (za což je slušná celá svatba) za 20 top-class fotek, s většinou "svatebních" fotografů spláčete nad výdělkem. Stojí to pár tisíc a většina fotek je na nic. (nakonec žádný pořádný fotograf není schopný a ochotný dodat své fotky během hodin)

Sám jsem jako 2.-3. fotograf fotil jednu jedinou svatbu. Vyhořel jsem a zklamal jsem předně sám sebe (dotyční byli - zvlášť zadarmo - dost spokojení a některé fotky byly opět lepší než od jejich najatého "profi" fotografa). Nikdy si netroufnu fotit jako primary svatbu, ať už z důvodů výše popsaného, nebo specifického vybavení, nebo toho, že prostě svatby nemusím. (posvatební večírky jsou úplně jiná písnička )

Pokud má amatér jasnou vizi, připraví si koncepci a zvládá práci s technikou, může rozhodně udělat lepší fotky než tyhle "děvky" a to často o řády. Viděl jsem to, ovšem ne často. Amatérova síla oproti tomu svatebnímu dělníkovi má být v kreativitě a taky v tom, že dotyčné obvykle velmi dobře zná.

btw: můj brácha fotil mojí svatbu starým analogovým Nikonem FM na kvalitní BW materiál a jeden další kamarád (mimo jiné člen 4a) fotil večerní posvatební veselice na digi. Obě sady jsou kvalitativně o řád lepší, než od najatého fotografa. Kdybych tam tyhle kluky neměl, byla manželka naštvaná ještě dnes ...

Co jsem tím chtěl říct - v kontextu toho, co se dá na svatbě udělat, jsou z mého pohledu ty fotky dost slabé. Nepochybuji o tom, že když na tom pořádně zamakáš v PS, budou minimálně 1., 2. a 5. dost slušné a splníš s přehledem to, co novomanželé čekají. Ale žádná z těch fotek mě ze židle nezvedne a není se čemu divit - je to fakt hrozně těžké fotit. Myslím, že technicky jsi to poměrně zvládnul, ale hlavní kámen úrazu bude asi v tom, cos sám napsal - prostě sis to moc nerozmyslel/nepřipravil a je to příliš uniformní (ale to mohl být i požadavek).

Napsal jsem tohle proto, abych Ti popravdě řekl, co vidím, ale opravdu jsem nechtěl, aby to vyznělo nepříjemně a doufám, že se tak nestalo, držím Ti s tímhle palce, imho je na tom ještě dost práce.

A jedna malá rada - NIKDY nedávejte svatebčanům neupravené fotky. Připravíte tím je i sebe o spousty nepříjemností.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Ahoj, diky za salodlouhy komentar... Taky nepatrim k tem "profi" fotografum a moje zamereni je uplne na neco jineho. V zasade s tim c jsi napsal souhlasim. Nesouhlasim ale s tim, ze jsem na tuto akci nebyl pripraven. Myslim, ze jsem na to byl pripraven vic nez si myslis. Chodil jsem nekolik dni na misto predem, hledal mista a pozoroval pozice slunce a podle toho rozmyslel kompozice. Tech fotek mam opravdu jeste mraky. Tohle byly jen nastrely nekterych s nich.
    Kdyz fotis svatbu, neco se od tebe ceka presne tak jak pises. Cekaj ise od tebe i "klasicke" svatbofky, stejne tak i nejake zajimave nad ramec beznych fotek. Psravny fotograf by mel byt schopen obsahnout obe tyto kategorie. Je to cele ale na domluve se svatebcanama, jak si vysledek predstavuji a co od toho cekaji. POkud ocekavaji klasicke fotky ze svatby do alba (jako ze vetsina) tak pak verim, ze vysledek se libi jen lidem, kterych se to tyka. POkud bude pozadavek umeleckych fotek, bude vylesledek o necem jinem. Je to moc pekna teorie co pises, ale radeji bych vedel co konkretne jsem spatne udelal, nebo mohl priste zlepsit..
    Jeste jednou rikam, sice jsem byl primary fotograf ale s porovnanim s jinyma radoby profi byl muj vysledek dobry. Zajimal me vas odborny komentar.

jeste jednou diky

Vycházel jsem z toho, jak mi to připadá a nakonec i z toho, cos sám napsal. Je možné, že v tom setu máš i (pro mé oko) lepší fotky a je to jen výběrem. S tím dalším zcela souhlasím, taky bych to napsal, ale přišlo mi, že už je toho tak až dost.

Nechci kritizovat nějaké detaily a zvlášť u něčeho, co sám neumím líp. Obecně - 2.,3.,4. imho nekorektní WB (přijde mi to studené), změkčit ostré světlo. Utekly Ti tam často detaily - viz ta zmíněná tyč, nebo spíš ten dům v pozadí na 2. Asi nejmíň se mi (překvapivě) líbí 4., příliš malá DOF, lupení vypadá jako umělé (WB?) a je zvláštně "rozmístěné". Rozhodně nejlíp vyfocená je imho 1. a potom 5. Jak říkám - ty fotky se imho dají dost zvednout dobrým post-processingem.

Třeba u 3. mě ten rámeček ruší tak, že k tomu ani moc říct nemůžu

Docela rád bych se podíval i na nějaké další, ukážeš nějaké celky, nebo naopak další detaily, portréty?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Mas pravdu v mnohem s tebou souhlasim. Nemam v umyslu zaprasknout tento dred fotkama ze svatby, je mozne, ze by se ti libily nejake jine, vypichl jsme jen tyto. Popravde receno, jesli jsi nekdy fotil Libenskej Zamecek, tak je to o necem jinem, nez treba zamek v Dobrisi. Na Dobrisi muzes pustit fantazii a vymyslet jak chces. Tady mas jen par minut na par fotek, dotoho netrpelivy svatbcany, cekajici dalsi dve svatby a placek nekolik desitek metru ctverecnich. Uz tak bylo tezke dostat lidi ze zaberu a proto dum v pozadi me tak netrapi. Vim ze nejsou dokonale, ale jestli mas nejake ty, kterymi by jsi me mohl inspirovat, tak se na ne hrozne rad podivam. .. dik

Jasné, zcela chápu. Taky jsem pochopil, že to je vzorek, ale zřejmě ne zcela reprezentativní a neukazuje zdaleka všechno.

(mrknu se, co mám, pokud něco subj. zajímavého najdu, pošlu - ale ne z vlastní svatby )

Díky za diskuzi

Osobne se mi taky libi ta prvni a pata, ale opravdu jak psal jan555 foceni svateb neni vubec zadna legrace, asi bych se taky nebal rici, ze naopak jedno z nejvice narocnych odvetvi foceni. Ja jsem byl na svatbe me sestry jako 2nd fotoman, nikdo ode me nic necekal, byla to pro me proste prilezitost a zkusenost. Ale jako dost vitr fakt, nafotil jsem plno fotek, ale vesmes to jsou proste reportazni fotky, nic zvlastniho. Ono popravde ani 1st fotoman nedelal zadne zazraky, casto i zbytecne chyby kdyz jsem koukal na jeho fotky. Takze fakt zadna legrace, dohromady se mi povedlo pomalu, snad jen pro ukazku, doufam, ze ti to tu nebude vadit, kdyby k tomu nekdo neco mel tak na SZ, at to tady "nespinime" mym balastem
    http://skodik.no-ip.com/galerie/portrety/v-svatba2.jpg
    http://skodik.no-ip.com/galerie/portrety/v-svatba1.jpg
    No neni to zadnej zazrak, nidke to necpu, spis jen tak pro ukazku

diky vsem.. poslu jeste jednu pro otevreni debaty, tentokrat uz ne ze svatby, ale jak jinak, nez muj nejlepsi model

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    295

to se mi hodne libi . od nazvu , pres vyraz az po celek mi to prijde vazne vyborny
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

technicka > sum je hnusny, teda nema nic spolocne s tym "filmovym" je to ako piesok si high-iso sum (co ani oboje nie je to prave orechove)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Na mne ta fotka moc pusobi. Siri se mi po tele zajimave pocity uzkosti.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

musim souhlasit s madcapem... na ty fotce se mi libi vsechno az na sum ... nevim jestli je tam sum vubec nutnej ... podle me stejny 'depresivity' by se dalo dosahnout i riznutim vic zprava ...

autor prispevku je lama, foceni vubec nerozumi a jen hada...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    musim souhlasit s madcapem... na ty fotce se mi libi vsechno az na sum ... nevim jestli je tam sum vubec nutnej ... podle me stejny 'depresivity' by se dalo dosahnout i riznutim vic zprava ...

autor prispevku je lama, foceni vubec nerozumi a jen hada...
    spatne jste to pochopili, nejednalo se tu o zadnou depresivitu a sum je presne tak, jak jsem ho chtel.. Tato fotka nemela byt zamerne jemna a zehlena, ale rozhodne nemela s depresi mit vubec nic spolecneho. Dik Pocket

Citace Původně odeslal Pocket
    spatne jste to pochopili, nejednalo se tu o zadnou depresivitu a sum je presne tak, jak jsem ho chtel.. Tato fotka nemela byt zamerne jemna a zehlena, ale rozhodne nemela s depresi mit vubec nic spolecneho. Dik Pocket
    sorry, asi jsem spatne pochopil smysl sekce.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Pocket: myslím, že vím, co chtěl MC říct, je to to samé, co vidím já. Je to rozdíl mezi digitálním šumem a analogovým zrnem. Mám rád fotky, kde se pracuje se zrnem (analog) i se šumem (digi), ale na digi by měl ten šum imho vypadat co nejvíc jako analogové zrno (=simulovat ho). A tady je to klasický digi šum, který se někomu prostě nelíbí.

Standardní

sorry, asi jsem spatne pochopil smysl sekce.
    ale ne, pochopil jsi ji dobre,.. vazim si tveho komentare. Jen je nekdy potreba lidi vice nasmerovat i kdyz to ma delat fotka samotna. Chtel jsem jen rici, ze tato uprava nemusi vyjadrovat jen depresi, alespon ja si to tak myslim. Jinak forum je o debatovani, proto jsem na to reagoval, kdyby to bylo na Fotoaparatu tak tam bych nereagoval, no snad jsem se te nijak nedotkl, to bych nerad.

Citace Původně odeslal jan555
    Pocket: myslím, že vím, co chtěl MC říct, je to to samé, co vidím já. Je to rozdíl mezi digitálním šumem a analogovým zrnem. Mám rád fotky, kde se pracuje se zrnem (analog) i se šumem (digi), ale na digi by měl ten šum imho vypadat co nejvíc jako analogové zrno (=simulovat ho). A tady je to klasický digi šum, který se někomu prostě nelíbí.
    nauc me prosim, jak se dela analog sum. Rad bych to umel.

ani ja se nechtel dotknout tebe, jen mi prijde, ze at ti tu kdokoli, cokoli rekne, ze by na te fotce slo udelat lepe, se mu nelibi, je podle nej spatne tak reagujes zpusobem 'ale tak jsem to chtel mit' (kdybys to tak nechtel, tak to sem nedavas). ja si myslel, ze hlavni sila tyhle sekce je v tom, ze se tu dozvis, co treba priste udelat jeste lip.

a jinak ten snimek na me pusobi dost depresivne a tim sumem to podle me jeste podtrhujes. ale proste se mi tam nelibi ... that's about it.

omlouvam se za OT, uz mlcim.

Standardní

ani ja se nechtel dotknout tebe, jen mi prijde, ze at ti tu kdokoli, cokoli rekne, ze by na te fotce slo udelat lepe, se mu nelibi, je podle nej spatne tak reagujes zpusobem 'ale tak jsem to chtel mit' (kdybys to tak nechtel, tak to sem nedavas). ja si myslel, ze hlavni sila tyhle sekce je v tom, ze se tu dozvis, co treba priste udelat jeste lip.

a jinak ten snimek na me pusobi dost depresivne a tim sumem to podle me jeste podtrhujes. ale proste se mi tam nelibi ... that's about it.

omlouvam se za OT, uz mlcim.
    ok ok .. souhlasim s tebou, takze bez sumu se libi vice, dobra.. dik

Dekuji vsem za komentare a zvlast Janu555 za poskytnuti info ohledne umeleho sumu. Zkusil jsem to predelat a posilam vam nahled. Chtel bych to nechat vytisknout na velkoformat, jestli je tam jeste neco, co by jste zlepsili tak mi reknete... dik
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    293

tu prvni verzi jsem nekomentoval abys me nestrel. ta druhe se mi zda OK. jen nevim jestli to nebude na velkem formatu pusobit moc depresivne.
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Citace Původně odeslal tominek
    tu prvni verzi jsem nekomentoval abys me nestrel. ta druhe se mi zda OK. jen nevim jestli to nebude na velkem formatu pusobit moc depresivne.
    zda se mi ta druha o neco lepis, uvidime jak to bude na papire vypadat.

fotka je moc fajn, ale taky mi prijde ze je to hodne depresivni... navic kdyz jsem na to ted koukal, tak to vypadalo, jako kdyby kluk byl za mrizema (u te s sumem to tak moc nepusobi).. neber to nijak spatne, jenom to tak pusobilo... jinak moc pekna fotka... a kluk taky
    Naposledy upravil bufobufo; 26.04.2006 v 17:12.
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Já nevím, ale mně se takhle na LCD více líbí ta první verze šumu...
    Jinak fotka pěkná, už jseM Ti na ICQ říkal, že tohle můžu.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Jak se vam libi tohle? Zlepsili by jste na tom neco?
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

ja (sam za sebe) bych dal pryc ten otresnej ramecek ... neberu ho tem kerejm se tendle styl libi ... jinak foto pekny

Citace Původně odeslal basik
    ja (sam za sebe) bych dal pryc ten otresnej ramecek ... neberu ho tem kerejm se tendle styl libi ... jinak foto pekny
    ok ok .. bylo to do serie, tak jsem ten ramecek dal vsude.. vlastne vysledek vypada tak nejak :
    Vic nez o ramecek mi slo o foto..

z tech tri se mi nejmin libi ta prvni.. skoda ze je zenich ve stinu...
    druha i treti mi prijdou pekne... kdybych mel brblat, tak je skoda ze u druhe ma nevesta tu litaci vec primo na oku... a u treti ze je zase moc nevesta moc ve stredu, ale nikdy jsem svatbu nefotil a fotit asi dlouho nebudu, takze fakt nevim jak se takova 'akce' foti... takze ber moje brblani s rezervou
    (ramecky komentovat nebudu)
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pocket DOS a FoxPro
    Založil Mil17 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 09.11.2005, 21:04
  2. Jak na Pocket LOOX 600 menit folii? - VYRESENO
    Založil Lopan v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.02.2005, 18:05

Pravidla přispívání